Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 7. březen 2021, 16:29

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 48 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: čt 1. srpen 2019, 16:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
A ten ASUS Fan Xpert je k dispozici i samostatně, nebo jen jako součást AI Suite?

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: pá 2. srpen 2019, 22:11 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2013
Nahoru
Nagant napsal:
A ten ASUS Fan Xpert je k dispozici i samostatně, nebo jen jako součást AI Suite?


Já ho jako samostatně nenašel..


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: pá 2. srpen 2019, 22:14 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2013
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Tak klasicka, musíš prostě zkoušet.

Dej do ram 1,2v dej ručně časování 15-16-16-36-1T a začni zvedat takt, napřed 2400 pak 2667 pak 2933. Po každym úspěšnym OC si ulož profil do biosu a jdi vejš. Až ti to někde nenaběhne zkus zvednou voltáž na 1,35v a zkus to znova, pokud nic tak se vrať na poslední stabilní hodnotu, tam dej těch 1,35v a začni snižovat latence.

To je takovej základ aniž bych se rozepisoval na celou stránku no, pro začátečníka to bude stačit. Ale napřed by jsi měl vyřešit ten fakt že tvůj systém je nestabilní, dokud nebude OK tak nemá smysl taktovat.


Tak jsem po všech těch problémech si s tím hrál a zatím mám 3066Mhz stabilních při 1.365V (při 1.20V to padalo) a časování na 16-18-18-38.
S tím časováním si nejsem úplně jistý co a jak moc snižovat či zvyšovat, trošku jsem pročítal zas nějaké fóra a tohle byl takový základní setting kterého se držím.
Nějaké doporučení? :)


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: pá 2. srpen 2019, 23:10 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Heh, z tebe se tady někteří zblázněj, ty vůbec nevíš co děláš ale už ti běžej starý 2133Mhz ramky na 3066 a jsou tu tací co maj 3Ghz Ramky a na Ryzenu jim nejdou vejš než 2667. :P

Hele časování určitě nezvedej, u časování platí opak toho co frekvence, ala čím menší čísla, tím lépe. Zde už to ale bude ladění detailů a bude to chtít hodně testovat stabilitu při každym kroku.


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: pá 2. srpen 2019, 23:19 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2013
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Heh, z tebe se tady někteří zblázněj, ty vůbec nevíš co děláš ale už ti běžej starý 2133Mhz ramky na 3066 a jsou tu tací co maj 3Ghz Ramky a na Ryzenu jim nejdou vejš než 2667. :P

Hele časování určitě nezvedej, u časování platí opak toho co frekvence, ala čím menší čísla, tím lépe. Zde už to ale bude ladění detailů a bude to chtít hodně testovat stabilitu při každym kroku.


:D :D To raději neříkej dvakrát, třeba to krachne viď, jako jde asi i o to, že kdyby naopak nic neunesli, tak co by to bylo možné, tak bych kupoval asi nové, neboť ty rozdíly v FPS mezi 2133Mhz a 3k+ jsou poměrně velké až jsem se sám divil :D Jinak nechávám stabilitu běžet vždy nějaký čas a zatím to vypadá dobře. Když jsem to zvedal při 1.20Ghz tak jsem vydržel jen na 2667 a dal mě to nepustilo a jestli si dobře vzpomínám, tak stabilita byla v pohodě, ale zhruba po hodině nějakém hraní to padlo, tak uvidíme jak teď.


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: pá 2. srpen 2019, 23:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
No, kdyby šlo o voltáž, ala pro stabilitu by jsi potřeboval ještě trošičku přidat, tak jako naprosté maximum si dej 1,4v, nad to nechoď nikdy.


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: pá 2. srpen 2019, 23:30 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2013
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
No, kdyby šlo o voltáž, ala pro stabilitu by jsi potřeboval ještě trošičku přidat, tak jako naprosté maximum si dej 1,4v, nad to nechoď nikdy.


Jup, četl jsem, že s tím být velice opatrný. Dobře, uvidíme, tak podám report v následujících dnech jak to vypadá :D :)

Zas pár let zpět jsem nějaké OC procesorů dělal a zkoumal to, furt teda nic odborného, ale tak trošku asi vím, jen v těch ramkách jsem se nikdy nešťoural, to jsem měl ještě DDR3 asi 1600Mhz jestli se nepletu a stačilo to.

Edit: Tak zatím vše běží v pořádku..


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: út 6. srpen 2019, 20:14 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2013
Nahoru
Stále vše v pořádku bez jediné známky nestability, tak asi se mi to podařilo úspěšně aniž bych věděl co přesně dělám no :D

Nastavení na 16-18-18-38 s napětím 1.365V.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 48 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.