Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 17:08

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 48 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2019, 18:06 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2013
Nahoru
Nahodil jsem předchozí verzi biosu a ani přes post mě to nepustí, do biosu se nedostanu. Deska v prdeli?

Edit: Ok deska snad nebude v prdeli. Deska mi vyhazuje Q kód 02 coz prý muže znamenat ze zdroj je v hajzlu? Zkoušel jsem sice ho odpojit a zapojit ale
Žádný efekt, mám ho teda už pěkně dlouho a tak dva měsíce zpět mi vrásek pc kvůli
Psu výpadku.. tak že by tohle, nebo
Nebo to muže být od začátku vadný kus CPU?


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2019, 18:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak zkus jiny zdroj. Vadny CPU je minimalni sance a je to az poslední komponenta, kde bych hledal chybu.


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2019, 18:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
Co takhle půjčit zdroj ? Popřípadě nějaký kamarád v okolí s podobnou sestavou ? asi nejlepší řešení zkoušet přehazovat komponenty.

_________________
5800X - 5Ghz Boost │ 16Gb 3800Mhz - CL18 │ GTX 1080 TI ON WATER │ ASUS TUF GAMING B550-PLUS │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ 650W PSU - GOLD │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC2500, M.2 - 500GB + A2000, M.2 - 1TB │ Warzone


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2019, 18:58 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2013
Nahoru
Tak do Windows se už úspěšně dostanu ale stále to padá.
Jinak po tom co jsem vyndal a osadil opět GPU tak BIOS zase naběhl :D.


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2019, 19:00 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2013
Nahoru
GaGy napsal:
Co takhle půjčit zdroj ? Popřípadě nějaký kamarád v okolí s podobnou sestavou ? asi nejlepší řešení zkoušet přehazovat komponenty.


Kamarád má podobnou sestavu se stejným cpu tak jako poslední řešení tu je ta možnost. Ale jak zmínil kolega tak si popravdě nemyslím ze je vadné cpu ale něco se v těch windowsech tluče. 3x reinstalovane a děla to problémy. Ramky to být nemohou to už je podle mě jisté..


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2019, 19:22 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2013
Nahoru
Všiml jsem si ze když to zapnu a než se to vypne třeba po minutě tak ve správci úloh mám “systémové přerušení” které využívalo 90% cpu..


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2019, 20:04 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2013
Nahoru
Tak problém vyřešen. Dělal to Driver verifier který měl problém s ovladači od AiSuite a vyhazovalo to nějakou chybu právě s asupio.sys.

Tak díky že existuje internet :D ale jsem monetálně bez AiSuite, netuším jestli je to někompabilita s novými Ryzeny či co to je.

Edit: Tak jsem jen idiot a neměl jsem nejnovější verzi :D nevím jak je to možné, ale asi je to způsobené mojí zbrklostí instalování ovladačů kdy jsem pravděpodobně prostě při scrollování předběhl, tak doufejme že s nejnovější verzí AiSuite to bude šlapat.

Děkuji všem za ochotu pomoci :)


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2019, 20:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Ja AiSuite povazuju za zbytecny balast a strasny SW.


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2019, 22:16 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
AiSuite urcite odinstaluj. Nebo ma snad neco bez ceho nemuzes byt? :D

_________________
Gigabyte Z490M Gaming X | Intel i5 10400 | 32GB (2x16) DDR4 G.SKILL Aegis Gaming 3200MHz CL16 @ 4000Mhz CL19
512GB Adata XPG SX8200 Pro | 27"AOC 27G2U | Sapphire Radeon RX 6800 XT
Seasonic FOCUS Plus Gold 750W | Metallic Gear by Phanteks NEO Micro V2 Black


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2019, 22:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. duben 2006
Bydliště: Beroun, Praha
Nahoru
Teď už se AiSuite nezbaví tak lehce, aniž by udělal reinstal win :-D

_________________
Facebook page - HW novinky, Overclocking, atd.
Youtube Channel


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: st 31. červenec 2019, 23:27 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2013
Nahoru
Zatím vše běží v pohodě i ve VLC nic nespadlo, měl jsem ho i dříve a fachalo to. Ale ano vlastně ho nepotřebuji jen bych prosil o nějakou fajn alternativu kde mohu regulovat otáčky větráků :-)


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: čt 1. srpen 2019, 06:07 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Argus Monitor (shareware, US $ 8,50 /EUR 7,90 s roční podporou nových verzí).
https://www.argusmonitor.com/en/index.php

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: čt 1. srpen 2019, 08:03 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Nejlepší je nastavit regulaci přímo v BIOSu

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: čt 1. srpen 2019, 12:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. říjen 2009
Nahoru
Můžeš ještě zkusit NVIDIA Studio Driver, místo klasického ovladače grafiky.

Mimochodem, možná jsem to přehlédl, ale Win máš čisté a nebo upgrade z verze co ti běžela na intelu?

edit: ok, nečetl jsem druhou stranu threadu
proto jsem se ptal, jeslti máš windows upgradlý či ne, protože když jsem vloni zkoušel Ryzen 2xxx taky mi to takhle padalo a bylo to také tím AiSuite


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: čt 1. srpen 2019, 13:23 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2013
Nahoru
oldass napsal:
Můžeš ještě zkusit NVIDIA Studio Driver, místo klasického ovladače grafiky.

Mimochodem, možná jsem to přehlédl, ale Win máš čisté a nebo upgrade z verze co ti běžela na intelu?

edit: ok, nečetl jsem druhou stranu threadu
proto jsem se ptal, jeslti máš windows upgradlý či ne, protože když jsem vloni zkoušel Ryzen 2xxx taky mi to takhle padalo a bylo to také tím AiSuite


Hehe no prvně jsem byl trouba a nastavoval to do továrního nastavení a pak jsem zjistil že z přechodu na intel člověk musíš udělat čistou instalaci z USB, ale závěrem byl tedy problem AiSuite nu.
Juknu na tu Nvidiu :-)


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: čt 1. srpen 2019, 14:31 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Baneshee napsal:
Nejlepší je nastavit regulaci přímo v BIOSu

ASUS Fan Xpert a nastavit vetraky v nem. V biosu nejde nastavit zpozdeni, takze vetraky reaguji okamzite pri zmene teploty CPU. Delalo mi to problemy, kdyz se CPU vytizilo jen na nepatrnou chvili. Otacky letely nahoru a pak zase dolu... ASUS Fan Xpert 4 udela i test vsech vetraku a vypise krivku napajeni vs otacky... Ale kazdy at si nastavi jak chce...
https://www.youtube.com/watch?v=fIJ34XFlB40

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: čt 1. srpen 2019, 14:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
Nestačilo by navýšit toplotu při které se má ventilator roztočit na vyšší Otáčky?
Např 50c 700rpm
60c 900rpm atd?

_________________
5800X - 5Ghz Boost │ 16Gb 3800Mhz - CL18 │ GTX 1080 TI ON WATER │ ASUS TUF GAMING B550-PLUS │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ 650W PSU - GOLD │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC2500, M.2 - 500GB + A2000, M.2 - 1TB │ Warzone


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: čt 1. srpen 2019, 15:06 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2013
Nahoru
Shaquille napsal:
Baneshee napsal:
Nejlepší je nastavit regulaci přímo v BIOSu

ASUS Fan Xpert a nastavit vetraky v nem. V biosu nejde nastavit zpozdeni, takze vetraky reaguji okamzite pri zmene teploty CPU. Delalo mi to problemy, kdyz se CPU vytizilo jen na nepatrnou chvili. Otacky letely nahoru a pak zase dolu... ASUS Fan Xpert 4 udela i test vsech vetraku a vypise krivku napajeni vs otacky... Ale kazdy at si nastavi jak chce...
https://www.youtube.com/watch?v=fIJ34XFlB40


Právě že ten přesně používám :D


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: čt 1. srpen 2019, 15:39 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
a co v nem nejde... nebo na co potrebujes jiny SW?

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: BSOD - Ryzen 5 3600 + Crosshair Hero VI
PříspěvekZaslal v: čt 1. srpen 2019, 16:34 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2013
Nahoru
Shaquille napsal:
a co v nem nejde... nebo na co potrebujes jiny SW?


Teď už (zatím) jde, ale starší verze mi házela BSOD.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 48 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: forestak a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.