Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 8. prosinec 2019, 11:27

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 223 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 19. leden 2015, 09:15 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Je to tu, návod č1 pro Haswell-E. Samozřejmě něco mohlo být uděláno i lépe. Ale v rámci možností snad se bude zamlouvat.
http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy- ... s-i7-5960x
Obrázek
Obrázek

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: st 11. únor 2015, 17:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. listopad 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Nevite jestli nejdou nastavit do OC panelu vlastni profily?

_________________
CPU:i7 5960X @ 4,6 GHz| MB:ASUS RAMPAGE V EXTREME | VGA: MSI RTX 2080 Ti GAMING X TRIO | ram:4x8GB 3200Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: OLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 10pro CZ x64


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: st 11. únor 2015, 21:56 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Mám dojem, že ne.

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: ASUS Rampage V Extreme zabijak USB
PříspěvekZaslal v: so 14. únor 2015, 08:17 
Nováček
Nováček

Založen: 19. září 2014
Nahoru
Vážení priatelia ja viem že trochu dramatický názov témy ale po dvoch mesiacoch laborovania s MB ASUS Rampage V Extreme sa mi nečudujte :D
Chcem tu napísať, rozobrať a prípadne ak by vedel niekto pomôct bo by som velmi vďačný a istotne nie len ja.
Na uvod konfiguracia stroja s pripojenými externými zariadeniami:

MB ASUS Rampage V Extreme
i7 - 5930K
RAM Skill 3000MHz
GTX 780 Ti- Gigabyte 3x
Win7 HP 64bit
Aquaero 6 Pro
Zdroj 1500W
Chladenie komplet voda
Joystick Hotas Watrhog
Joystick Saitek 65F
Saitek Panel 3x
Pedals MFG Simundza
BIOS updatovaný, všetky aktualizacie WIN7 ako aj drivers a firmware

No a teraz k problému, pripojením už uvedených externých zariadení a dokonca aj Aquaero 6 Pro sa systém Win7 nespustí. Systém zamrzne hned na začiatku. Jedina oprava je možna reštartom a opravou systému - odinštalovaním všetkých ovladačov... :sad:
Jediné východisko je že všetky externé zariadenia musia byť pripojené cez HUB najlepšie s vypínačmi a pri každom štarte a reštarte PC všetko rychlo vypnúť a po nabehu systému opätovne zapnúť... jednoducho za dosku v cene cca 460.-€ jednoducho šialené :twisted:

Prosím viete mi pomôcť resp. poradiť??
Rady že mam dosku RAmpage V extreme vyhodiť cez okno neberem, aj ked som nad tým intezívne uvažoval :D

Ďakujem!!


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: so 14. únor 2015, 11:14 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2014
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Aj vam svieti R5E po vypnuti PC? PC sa vypne a ostava svietit zvukovka, led diody na 780 Ti, start/res tlacidla a rog logo.. Neda sa to nejak vypnut?

_________________
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: so 14. únor 2015, 11:33 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
minimálně co vím z hlavy, tak zvukovka podsvícení i ROG efekt jdou vypnout v BIOSu. LED diodky těžko, to je na všech deskách takhle.

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: so 14. únor 2015, 11:41 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2014
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Aha cize je to v norme hej? Nikdy predtym som este ASUS dosku nemal, a na predch. 115x mi to nesvietilo po vypnuti. Dik za upokojenie teda. :-D

_________________
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: ne 15. únor 2015, 23:19 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2014
Bydliště: Slovensko
Nahoru
5820k - 4,2Ghz a 1,3v auto a zas BSOD. V poslednych dnoch jeden bsod za druhym..
5way optimalization viac nefunguje ako funguje :D nejak zabudne pridat V a vzdy bsod..
V aide sa to tvari ok, a v OCCT to vzdy padne, samozrejme na def to ide v pohode.
Este chvilu a zacnem lutovat ze som za R5E dal 350 eur :?

_________________
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: ne 15. únor 2015, 23:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
zkus hodit vsechno na default a men jenom nasobic a napeti nic jinyho nemen.. Ja osobne cim vic jsem se v tom biosu u IV edice hrabal tim vic to bylo nestabilni i kdyz jsem pridaval kaskade apod.. Kdyz jsem menil jenom nasobic a napeti a nic jinyho dosahl jsem "kupodivu" na lepsi vysledky.. :)

Za pokus to stoji rekl bych..


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2015, 00:22 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
To je blbost, na auto ty desky dávají nevhodný hodnoty. Jen změnou násobiče a napětí se toho fakt moc dát nedá, i když ty jsi taky psal, že si končil na 4,3GHz nebo kolik, ne? :)

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, crypto etc...


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2015, 06:58 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2014
Bydliště: Slovensko
Nahoru
No dal som vsetko na def ako pisal Stratos, nastavil som este maximalny vykon v moznostiach napajania.

4,2Ghz 1.3000v islo to asi hodinu v pohode a potom BSOD :?

_________________
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2015, 08:39 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
co teploty CPU jader, co teplota VRM? Jaký máš zdroj, může to být OCP ochrana dané BSOD...

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2015, 08:47 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2014
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Max teploty boli 70 co som pozeral, vrm do 50. Zdroj je ss-760xp2.

_________________
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2015, 10:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
racecar napsal:
No dal som vsetko na def ako pisal Stratos, nastavil som este maximalny vykon v moznostiach napajania.

4,2Ghz 1.3000v islo to asi hodinu v pohode a potom BSOD :?


maximalni vykon na napajeni nedavej me to taky snizovalo stabilitu.. Jak rikam jenom nasobic a napeti na jadre nic vic.. (ramky mej na XMP profilu taky na ne nesahej)


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2015, 10:35 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Tak určitě, ony sou ty desky, zrovna Rampage edice dělané na auto provoz. :roll: Zrovna dost lidí psalo, co se týče VTT a VCCSA, že na auto to hází buď nízké nebo moc velké hodnoty.

Pro stabilitu je dobré držet tyto dvě voltáže s co nejmenším rozdílem. Lepší imho bude, když sem vyscreenuješ BIOS, lidi co RE5 provozujou si určitě při pohledu na screeny vzpomenou. Každopádně overheat kaskády by měl způsoboval throttle, ne BSOD.
Vsadím boty, že máš prostě malou voltáž a nebo hodně shitovej kus CPU.

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, crypto etc...


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2015, 10:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
taky bych rekl ze mala voltaz.. zkusil bych jit cestou
1) zjistit max takt na default napeti a jakmile dojdes na nakou nestabilni frekvenci zkouset pomalu zvysovat napeti az to bude stabilni a pak zas zvednout frekvenci o 100MHz a znova otestovat pripadne zas zvysit voltaz a najit stabilni hodnotu..

jinak na default to teda nepada do BSOD? (ja jenom aby to treba nebylo ramkama treba)


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2015, 11:07 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Pokud se to tváří stable v testech ale systém trpí na random BSOD, tak je pravděpodně na hraně stabilita ala klasika voltáž na danné frekvenci. V tvém případě by to znamenalo že máš hodně mizernej kus CPU.

Radši to sraž o 100Mhz a otestuj napřed pořádně paměti, musíš si bejt jistej že ten zdroj BSOD neni někde jinde.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2015, 11:16 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Souhlas ale pokud jede někdo desku jako je RIVE nebo RE5 na auto, tak bych viděl zdroj BSOD v tom "auto".

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, crypto etc...


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2015, 11:32 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2014
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Ok tak moj cpu bude asi fakt total odpad.
Vsetko def 3,6Ghz 1.088v. Hral som nejake hry, testoval trochu v occ a bsod ziadny takze to asi bude tym napatim.
Boze preco prave ja schytam najhorsi kus :lol:

Inac kolko V je bezpecne? Na 24/7 prevadzku.

_________________
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2015, 11:37 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Podle chlazení, na vzduchu bych na Haswellu asi nešel přes 1,35V ale to je každýho věc.

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, crypto etc...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 223 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.