Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 17:16

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 223 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: st 18. únor 2015, 13:29 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
Stratos napsal:
DOC_ZENITH napsal:
Většina SB-E nedá více jak 4,6Ghz. Ty 5Ghz kousky jsou vyjímečně dobré. Nad 1,4v real je také na vzduchu nebezpečné. Do 1,5 dejme tomu voda, když jsou teploty hodně hezké. Tak jako tak ale SB prostě šly taktovat ze všech intelů nejlépe, tak už to asi zůstane forever.

lepsi kusy daj kolem 4800Mhz ale to uz sou fakt vyberovy.. Muj kus dava 4500Mhz (1.38V) rock stable a 4700Mhz (1.41V) na testy. Kdybych chtel vic uz bych do toho musel rvat pres 1.45V a to se mi nechce..


cca som mal niečo podobné
4,4 - 1,35
4,7 - 1,46
5GHz na testy ale 1,53V+
HW-E je problém hlavne uchladiť, ale zase ked si to človek tak vezme idú taktovať veľmi podobne ako ich malý bratia v s1150 , našťastie
a nekončia na 4GHz ani pri vzduchu, čo napr pri 5960X je skušný nárast frekvencie vzhľadom na základný takt

_________________
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500 DDR4, RTX2080Ti 2100/15900, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell 7590 + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X , Mate 20 Pro, HTPC


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: st 18. únor 2015, 17:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
Pokud vemu socket 2011 tak je to podle me proste socket delanej na vodni chlazeni. Kdo ma dneska prachy na nakej Haswell-E + poradnou desku urcite ma prachy na nakej zakladni vodni set jako je treba tento:
http://stratos1.rajce.idnes.cz/Alphacoo ... _ST_-_Set/
prece jenom v celkovy cene cely highend sestavy postaveny na 2011-V3 platforme, to vodni chlazeni udela par %..


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: pá 20. únor 2015, 10:13 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Tak ano, i ne. Pro ěm to nemá význam, jak člověk často mění třeba procesor tam a zpět a nebo i celou tetsovací sestavu. Allinone ano, je to jednoduché na odmontování a chladí to na těhlech obrech znatelně lépe, než třeba vzducháč. Teď mám druhej Swiftech 220x, jedne je rozbitej, ale měl by jít po domácku opravit, ten asi pak použiju právě na benchtable.
Nicméně s Haswell-E si stejně pak extra nepomůžeš, jen napětí a cca +100 MHz, limity toho procáku jsou okolo 4400-4600 MHz s vodou. První kus, co jsem testoval pod dusíkem, tak prostě více jek 5 GHz nedá, při teplotě mezi IHS a stykem komínu -130 C :)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: pá 20. únor 2015, 11:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
vyznam to asi ma pokud chces taktovat, pokud kupujes sc 2011/2011-V3 a taktovat nehodlas, nepotrebujes to tak asi staci nakej vzduchach kolem litru aby to bylo tichy apod.. Taky zalezi co mas ja Haswell-E treba maximalni 8 jadro je trosku extrem no :) to se proste pece po OC jako bejk :)


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: pá 20. únor 2015, 12:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Já třeba vodu nemam rád, nerad se s ní dělám, + je zde ryziko úniku, nutná údržba, člověk si musí hlídat materiály aby se mu v okruhu nekombinovaly různé kovy protože pak časem dojde ke korozi a ke katastrofě.

Samotnou kapitolo jous ty premade all in one vodníky co jsou často horší jak kvalitní vzduch.

Majitelem LGA2011 jsem už dlouho a tipuji že by mi voda moc nepomohla, max o 100Mhz. Krom první sandy bridge co se ještě trochu nechaly lámat přes koleno je to vesměs marné. U 22nm je to fuk, jde hlavně o kvalitu kusu/čipu, pokud nedam 4,4Ghz při 1,3v tak nedam 4,6 ever. CPu maj prostě strop za kterej se těžko dostává a teploty defakto nic neřešej. Rozdíl mezi vzduchem a top vodou je pak ve finále co... 100Mhz? A to ještě jen díky tomu že mi tam voda dovolí narvat extrémí a neefektivní voltáž. Ne díky, zbytečné. Cokoliv co ten CPU drží pod bodem throttlingu full prime load je ihmo dostatečné chlazení.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: pá 20. únor 2015, 12:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
kdyz to postavis dobre tak je udrzba minimalni. Ja za rok a pul dvakrat trosku dolil vodu do expy a to je cely :) Jinak voda neni jenom o lepsim OC ale o lepsi teplota a nizsim hluku to pro me predstavuje asi vetsi prinos nez vetsi OC


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: pá 20. únor 2015, 12:55 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
flanker napsal:
Teď mám druhej Swiftech 220x, jedne je rozbitej, ale měl by jít po domácku opravit, ten asi pak použiju právě na benchtable.


Jak jsi s tím celkově spokojenej? Taky sem na to koukal jako na "rychlou vodu" a uvažoval jsem o tom.

DOC_ZENITH napsal:
Já třeba vodu nemam rád....


Já teda musím říct, že mě voda pěkně zhýčkala. Ticho, nízký teploty + možnost, u který zůstanu a to mít radiátor mimo bednu, konkrétně venku na balkóně mě fascinuje. Při 5GHz v OCCT mi nejdou teploty nad 50°C a to mám starší blok (Zouy Cawedog) a u 780Ti se ať chci jak chci nedostanu na GPU přes 30°C a na VRM přes 35°C. Pořád se mě někdo ptá, co jsem to za vola a co budu dělat v létě ale imho od konce srpna do začátku červena se mít ten radiátor venku pořád vyplatí. Na léto si přidám druhej a prdnu to někam do stínu, kde je chlad ale stejně na PC moc nebudu. Voda je super věc, zpátky bych už neměnil.

Vypouštění je v pohodě, na nejnižší bod jsem si dal ventil, otevřu ho, na GPU bloku povolím lehce senzor teploty a vody z bedny je pryč, než řekneš švec.

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, crypto etc...


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 23. únor 2015, 08:30 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
ten Swiftech je super, ale lepší je varianta H220x nebo H240X. Jenže ty jsem v té době u nás prodávat neviděl :(

U vody je fajn to ticho a to, že třeba SB-E s ní reaguje lép (protože i na vzduchu jde lépe taktovat). Haswell-E je velmi těžký na OC a není se čemu divit, 8 jader, obří cache, to vše udržet stabilní na vyšších taktech...

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 23. únor 2015, 13:44 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak SB-E má taky 8 jader... jen 2 jsou u I7 disabled. Stejnej stav jako 5930K u Haswellu-E. Ono totiž... on SB-E se měl dle logiky Intelu jmenovat-EP, a E je 4 jádrovej kus. Ono totiž s počtem jader u jednotlivejch die je to takto:

Nehalem = 4. Nehalem-ex = 8.
Westemere = 6. Westmere-ex = 10.
SB-E = 4. SB-EP (je pojmenován E) = 8.
IB-E = 6. IB-EP = 10. IB-EX = 15.
Haswell-E = 8. Haswell-EP = 12. Haswell-EX(říká se mu stále EP) = 18.

Intel udělal 2x divnej krok, poprvné u SB kde neudělal vůbec model EX a vše skončilo střednim modelem EP, kterej ale Intel oficiálně neuvedl a říká mu stejně jako native 4C jen SB-E. 6 jádrové I7 se pak musely dělat ořezáním tohoto velkého jádra. U Haswellu zase má 3 die, ale zcela nepochopitelně 12C a 18C si oboje říkaj Haswell-EP. A u Sandyho to bylo zatím jedinkrát kdy Intel musel pro I7 použít jinou než tu nejmenší die. Důvod proč už tehdy neuvedl native 8C I7 ačkoliv tehdy si o to situace říkala, bylo že by pak měl divnej stav u Ivy bridge a musel by pro extreme model používat velký jádra. Haswell konečně dospěl do stavu že i to nejmenší je 8C tak nám jí Intel slavnostně pustil...


Naposledy upravil DOC_ZENITH dne po 23. únor 2015, 13:56, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 23. únor 2015, 13:51 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
jj. Ten výkon je ale tak amsivní, že nějakých 4 GHz Haswell-E a kolem 3800 MHz pro cache je až až :)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 23. únor 2015, 14:30 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Tak SB-E má taky 8 jader... jen 2 jsou u I7 disabled. Stejnej stav jako 5930K u Haswellu-E. Ono totiž... on SB-E se měl dle logiky Intelu jmenovat-EP, a E je 4 jádrovej kus. Ono totiž s počtem jader u jednotlivejch die je to takto:

Nehalem = 4. Nehalem-ex = 8.
Westemere = 6. Westmere-ex = 10.
SB-E = 4. SB-EP (je pojmenován E) = 8.
IB-E = 6. IB-EP = 10. IB-EX = 15.
Haswell-E = 8. Haswell-EP = 12. Haswell-EX(říká se mu stále EP) = 18.

Intel udělal 2x divnej krok, poprvné u SB kde neudělal vůbec model EX a vše skončilo střednim modelem EP, kterej ale Intel oficiálně neuvedl a říká mu stejně jako native 4C jen SB-E. 6 jádrové I7 se pak musely dělat ořezáním tohoto velkého jádra. U Haswellu zase má 3 die, ale zcela nepochopitelně 12C a 18C si oboje říkaj Haswell-EP. A u Sandyho to bylo zatím jedinkrát kdy Intel musel pro I7 použít jinou než tu nejmenší die. Důvod proč už tehdy neuvedl native 8C I7 ačkoliv tehdy si o to situace říkala, bylo že by pak měl divnej stav u Ivy bridge a musel by pro extreme model používat velký jádra. Haswell konečně dospěl do stavu že i to nejmenší je 8C tak nám jí Intel slavnostně pustil...


Existuje nějakej insane způsob jak ty zbylý jádra uvést do provozu? Třeba nějakým přepájením těch registrů zespoda CPU. Jen jsem zahlídl někde takovou zmínku ale nic specifickýho. Nebo alespoň nějaká teorie? :)

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, crypto etc...


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 23. únor 2015, 14:55 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Hmm. Obecně ne. Konfigurace CPU je laserem vyřezaná v samotné DIE, array registry zespod by ti pomoci neměly. Ono, u LGA2011 jde o více věcí. Jsou zde ještě QPI linky pro provoz více CPU (které má I7 disabled), podpra ECC + ECC REG pamětí kterou má I7 disabled, a také dělička strapu (kterou maj Xeony disabled).

Co se třeba ví (ačkoliv oficiálně dle Intelu ne) je že LGA2011 Xeony co nepodporujou SMP (maj disabled QPI) maj unlock násobič. Jsou mezi overclockery celkem oblíbený protože to bejvaj obvykle lepší kusy jak I7. Ale... jsou to 6 jádra, 8 jádrovej je jen jeden a ten je mimo retail kanály a nikdo ho nemá (krom HP které ti jej prodá jen s celou workstation za 150K) ani na Ebay se sehnat nedá.

Co se týče array registrů Sandyho vs Xeon, nikdo pokud vim to ještě nezkusil, je to furt moc drahá sranda. Pokud nevíš co s penězma a máš potřebne vybavení, tak si sežeń Sandyho I7 6 jader, pak Xeona 8C se stejnou revizí jádra a prohoď jim array registry co se stane.... sám bych byl zvědavej, ale desetitisíce na vyhození za "pokus" fakt po kapsách nemam. Takže budu zatim provozovat co je v podpise jen co FSB dovolí. Ono by bylo celkem cool kdyby to šlo druhé strany, ala aktivovat QPI+SMP u odemčené I7 hehe... ale tohle je asi z říše snů.

Ono by stačilo kdyby se povedlo 1, stačlo by bohatě třeba unlock 125Mhz strapu u Xeonů... a hned by se šlo lámat rekordy heh...

Každopádně ale asi spíš unreal. Ani engineering samply nejsou unlock, žádný.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 23. únor 2015, 15:23 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Já měl donedávna doma třeba Xeona E5 26XX 1,6GHz base, 2,4GHz turbo. Člověk, co mi ho prodal i s deskou tvrdí, že odemčenej byl a běžel mu na 4.8GHz. V prvních 4 verzích BIOSU byl násboč opravdu odemčený, šel na 4,8GHz, a BIOS to tak i ukazoval v souhrném infu, že na té frekvenci běží. V OS bohužel bez reakce. Nakonec se ukázalo, že patice měla 5 ohlých pinů a jeden ulomený, takže kdo ví, třeba by v jiné desce šel. Zkoušel jsem ho strčit do RIVE ale ta nedržela ani ten základní takt.

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, crypto etc...


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 23. únor 2015, 15:35 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jistě že ne, ten člověk si vymejšlel aby to lépe prodal a early verze biosu ukazovaly takt dle nastaveního ná sobiče a ne reálnej... to je realita. Pokud si nevymejšlel měl postonout benchmarky.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 23. únor 2015, 15:45 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Počkej, jak to myslíš? Násobič chodil v OS 12-24 x 100FSB. V verzích 1.0 - 1.4 šlo měnit 12-48. Byla to jedna z prvních 32nm 2011 Xeonů.

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, crypto etc...


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 23. únor 2015, 15:48 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Teď přestávám chápat. Takže tobě ten CPU šel točit a měl jsi výkon 4+Ghz na všech 8 jádrech?


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 23. únor 2015, 16:01 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
V BIOSU šlo měnit nastavní násobiče až na x48 přičemž v summary, myslím že pod F4 to i ten takt ukazovalo. 4800GHz. Bohužel po najetí do OS beze změny, stále max 2.4GHz v turbu.

Celkem je to už jedno, spíš mě zajímá, zda mi fakt kecal, nebo jestli byla bota jinde. Považuju ho celkem za kámoše, toho člověka. Taky říkal, že může jít o come on bug, kde visí něco na PCI linkách a že by se to možná odbuglo postnutím s jiným CPU, jenže jsem v tu dobu žádný jiný neměl.

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, crypto etc...


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 23. únor 2015, 16:06 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jj takže jak jsem psal já nic se neměnilo procesor byl lock, žádné MP Xeony prostě unlock nejsou, ani ESka. User to tak napsal aby to lépe prodal. Na 99,9% ti samo sebou kecal.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 23. únor 2015, 16:11 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
No, tak díky za info :) :sad:

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího
Twitter - Bitcoin, crypto etc...


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Rampage V Extreme (X99, LGA2011-v3)
PříspěvekZaslal v: po 23. únor 2015, 16:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Vezmi si to logicky, kdo by prodal (i dnes) 8C unlock SB-E Xeona co běží na 4,8Ghz? natož tehdy...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 223 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.