Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 29. červenec 2021, 12:32

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 5
PříspěvekZaslal v: ne 24. červen 2018, 07:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. leden 2005
Nahoru
U me stare desky kdyz uspim PC timto prikazem C:\Program Files\pstool\psshutdown.exe" -d -t 00 se vsechno vcetne zdroje vypne, ale RAM zustane napajena z power on napeti ze zdroje. Vysledkem je rychle vypinani a nabehnuti systemu - je najety driv nez se rozne monitor.

Umi deska GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 5 tohle udelat?
Netusim jestli to uz dnes neni bezna funkce, zas tak casto PC nestavim a tehdy to moc desek neumelo.


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 5
PříspěvekZaslal v: po 25. červen 2018, 07:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červen 2006
Bydliště: Střední Čechy
Nahoru
To je klasickej režim spánku. Umí to windows, příkaz rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState, ale musíš mít ve win deaktivovanou hibernaci myslím, aby to nenahrávalo obsah ramky na disk.

_________________
Core i7-8700K @ 5.0/4.6GHz (delid) | ASUS Maximus X Hero | G.SKILL Ripjaws V Black 2x8GB DDR4 3800MHz CL16 | Samsung 960 Pro M.2 512GB, Samsung 850 Pro 256GB, Samsung 860 EVO 1TB, WD Green 3TB | ASUS ROG Strix 1080Ti O11G | EVGA Supernova G2 750W | FD Define R5 | DELL Ultrasharp U2515H | Windows 10 Pro 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 5
PříspěvekZaslal v: po 25. červen 2018, 14:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. leden 2005
Nahoru
Jo, obsah ram na disk urcite nahravat nechci. Slo mi o to, jestli jsou dnesni desky schopny napajet ramky z toho power-on napeti, tzn pri standartne vyplem zdroji. Kdyz jsem pred lety kupoval desku, umela tohle opravdu jen maloktera.


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 5
PříspěvekZaslal v: po 25. červen 2018, 16:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červen 2006
Bydliště: Střední Čechy
Nahoru
No tak to nevím jak při vyplém zdroji to asi nepůjde, když v tomhle režimu vypneš přepínač na zdroji, tak se obsah ramek ztratí a komp musí nabootovat od začátku. Nebo když vypadne proud. Ale zdroj neběží, myslím větrák, ten se netočí. A není potřeba zadávat příkaz, v desítkách to máš v menu vypínání ve Startu - Režim spánku.
Hibernace je jiná, to se obsah ram nahraje na C a pc se vypne. Při tomto klidně zdroj úplně vypnout můžeš a nic se neztratí, taky to nabíhá rychle, ale ne tak rychle jako jen z ramek. Pro ssd to ale není úplně dobrý.
Vypneš to přes příkazový řádek jako Správce příkazem powercfg -h off a restart.

_________________
Core i7-8700K @ 5.0/4.6GHz (delid) | ASUS Maximus X Hero | G.SKILL Ripjaws V Black 2x8GB DDR4 3800MHz CL16 | Samsung 960 Pro M.2 512GB, Samsung 850 Pro 256GB, Samsung 860 EVO 1TB, WD Green 3TB | ASUS ROG Strix 1080Ti O11G | EVGA Supernova G2 750W | FD Define R5 | DELL Ultrasharp U2515H | Windows 10 Pro 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 5
PříspěvekZaslal v: po 25. červen 2018, 17:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. leden 2005
Nahoru
My si asi nerozumime, ja nemyslim vypnuti zdroje prepinacem vzadu na zdroji. To se samozrejme vsechno ztrati, podobne jako pri vypadku proudu. Ja mel na mysli vypnutim pomoci tlacitka na skrini, pripadne tim zminovanym prikazem. Tim se posle cely zdroj do standby a jedine napeti ktere zustane je +5V na pinu power-on atx konektoru vicemene jen proto, aby sel zdroj zase nahodit tlacitkem, pripadne necim co ma nastavene wakeup v biosu.


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 5
PříspěvekZaslal v: po 25. červen 2018, 19:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červen 2006
Bydliště: Střední Čechy
Nahoru
Jo, tak takhle přesně jak píšeš to funguje, uspávám pc denně přes Start- Režim spánku, vypínám ho úplně jen když budu pryč dýl.
Wake up mám nastavenej na klávesnici, fungují i tlačítka myši a samozřejmě i tlačítko na skříni.
Naběhne za několik vteřin. :)

_________________
Core i7-8700K @ 5.0/4.6GHz (delid) | ASUS Maximus X Hero | G.SKILL Ripjaws V Black 2x8GB DDR4 3800MHz CL16 | Samsung 960 Pro M.2 512GB, Samsung 850 Pro 256GB, Samsung 860 EVO 1TB, WD Green 3TB | ASUS ROG Strix 1080Ti O11G | EVGA Supernova G2 750W | FD Define R5 | DELL Ultrasharp U2515H | Windows 10 Pro 64bit


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.