Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 25. únor 2021, 15:00

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 446 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23
Autor Zpráva
 Předmět: Re: MSI Z77A-GD55 (1155, Z77) - infa, testy, skúsenosti
PříspěvekZaslal v: po 13. duben 2015, 20:13 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK - Košice
Nahoru
Je to velmi specificky problem a tazko takto poradit. Pokial sa to nedeje nikde inde teoreticky moze byt problem aj v klientovi, ktory si nejakym sposobom nerozumie s tvojou konfiguraciou.
Neskusal si Googlit nieco o tom ? pokerstars client freez, hang atd... ? Mozno by si nasiel podobne skusenosti...
Osobne by som to na dosku netypoval.
Aj ked mam uz taku skusenost s jednym biosom dosky, ktory neuveritelne zasekal hru Crysis 3 ze sa to nedalo absolutne hrat, hra sla tak 1 fps, cize nic, problem bol to vypnut. Bola to chyba biosu, po prepnuti na druhy bios na doske sa problem nevyskytol. A neobjavovalo sa to ani od zaciatku hry, ale v jej priebehu.
Kedze nepises ci ti to robi od kedy to hras alebo zacalo len niekedy neskor, skus prist na to odkedy sa ti to deje, co si pred tym robil alebo menil na PC, HW/SW.

_________________
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1909 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S20+
Time Spy: 11 610


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z77A-GD55 (1155, Z77) - infa, testy, skúsenosti
PříspěvekZaslal v: út 14. duben 2015, 12:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. květen 2012
Nahoru
Zdravím, díky moc za obsáhlou odpověď. Mno googlil jsem a podobné problémy jsem našel jen hodně let staré a většinou vázané na jiný software ap. Doufal jsem že pomůže nový firmware na SSD disk, ale nestalo se (snad alespoň vyřešil občasné zamrznutí při snaze probudit PC ze spánku a nenalezení SSD po zamrznutí biosem). Zkusil jsem teď přeinstalovat klienta na plotnový disk a pokud se problém nebude již vyskytovat je problém na straně disku, a pořídím nový. Jestli bude přetrvávat, je problém u desky a s tím asi nic neudělám, pač tu vyměním až klekne : )

_________________
CPU: i7-6700K, RAM: 16GB Corsair Vengeance LPX Black 3200, GPU: GTX 1070 Gainward Phoenix GS, MB: Asus Z170 Pro Gaming, SSD: MX100 256GB+M4 128GB, HDD: 3TB Toshiba E300, zdroj: Seasonic X-660W Gold, Case : Define R4 Black, Monitor: Dell U2515H, Zvuk: USB DAC CARAT-Topaz Signature + Audio-Technica A900x


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z77A-GD55 (1155, Z77) - infa, testy, skúsenosti
PříspěvekZaslal v: út 14. duben 2015, 17:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. březen 2006
Bydliště: Kyjov okr.Hodonín
Nahoru
otestovat ssd na jinem pc jinac to asi nezjistis ale spis to bude chyba ssd nez mb


 Profil  
 Předmět: MSI GD55 Z77 po instalaci nové RAM problémy s Biosem
PříspěvekZaslal v: čt 23. duben 2015, 00:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. květen 2012
Nahoru
Zdravím,

přikoupil jsem 2 x 4GB moduly Crucial Ballistix Tactical 1600MHz CL8, přesně ty samé, co jsem už v PC měl, po nainstalování jsem vlezl do biosu, zapnul XMP profil a po uložení a rebootování se PC dokola restartoval tak v 4s intervalech: ozval se pevný disk a okažitě turn off, po chvilce zapnutí a stále dokola. Myslel jsem si, že by to mohlo být mírným přetaktováním procesoru (4.1GHz), tak jsem resetoval bios: vše kromě priority bootování jsem nechal na defaultu a všechno v pohodě, pak jsem si uvědomil, že CPU fan běží na 100% a tak jsem restartoval a při vstupu do biosu byl bios neúplný, či ve špatném rozlišení, viz. obrázek přílohy. Tak zase restart biosu, kompletní nastavení vyjma xmp profilu. Ve windows jsem si všimnul, že stále blikají fáze napájení CPU i když jsem jejich vypínání zakázel: Po restartu jsem se do biosu nedostal (opět vypadal jako na obrázku) povedlo se až po vypnutí a zapnutí: některé věci se biosu uložily, některé ne: i bootování bylo na defaultu...No a teď už se do biosu nemůžu dostat ani po resetování biosu: vždycky se dostanu na ten, co je v příloze, posledně se v něm dokonce po chvilce rozpadl obraz, či jak to říct. Už při startu, když vpravo dole běží ty kódy končící A2, tak jsou větší, než obvykle. Bios desky je nejaktuálnější.

Nevíte pls, čím by to mohlo být? Zítra zkusím vyhodit ze slotu ty 2 nové paměti (musím sundat fan na CPU), popř. přefleshnout bios na ZD, jinak nevím. Nemůže na to mít vliv, že mám monitor přes display port? i když doteď problém nebyl.

Díky moc za jakékoliv tipy.

příloha:
Příloha:
MSI_SnapShot.jpg


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
CPU: i7-6700K, RAM: 16GB Corsair Vengeance LPX Black 3200, GPU: GTX 1070 Gainward Phoenix GS, MB: Asus Z170 Pro Gaming, SSD: MX100 256GB+M4 128GB, HDD: 3TB Toshiba E300, zdroj: Seasonic X-660W Gold, Case : Define R4 Black, Monitor: Dell U2515H, Zvuk: USB DAC CARAT-Topaz Signature + Audio-Technica A900x


 Profil  
 Předmět: Re: Po instalaci nové RAM problémy s Biosem
PříspěvekZaslal v: čt 23. duben 2015, 06:24 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
Jdeš na to správně. Vyzkoušej původní stav bez těch nových modulů. Pokud bude vše OK, vyzkoušej nové moduly samostatně. Třeba je některý vadný. Nicméně bios ukazuje správnou velikost osazené RAM.

Pokud jsi při výměně zasahoval do chladiče CPU, mohlo dojít ke změně rozložení jeho přítlaku a nějaký pin procesoru nemusí mít dobrý kontakt. Vyzkoušel bych lehké povolení šroubů chladiče.

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: Po instalaci nové RAM problémy s Biosem
PříspěvekZaslal v: čt 23. duben 2015, 18:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. květen 2012
Nahoru
Ahoj.

Inu prvně jsem projel ramky memtestem, prošly všemi testy až na hammer test. Zkusil jsem každý modul samostatně a každý prošel až na hammer test: errors cca 20-300/modul. Co jsem četl, tak tímto testem neprojde hodně DDD3 pamětí aniž by to mělo dopad na stabilitu při použití.
Co mně ale znepokojuje je bios: stále se nemůžu dostat do normálního nastavení. Udělal jsem bootovací flashku s biosem a při restartu se mi pomocí F11 nedaří ani vyvolat bootovací obrazovku, když při startu zmáčknu F11 tak se start zacykluje: vpravo dole kódy končící A2, logo MSI a stále dokola, když nezmáčknu F11, tak normálně nabootujou windows. Po restartu biosu se mi po F11 ukázalo bootovací menu, ale po vybrání flashky se nic nestalo a nabootovalo to normálně do windows.

Inu tedy jde ještě něco vyzkoušet, nebo je deska zralá na reklamaci? Záruku má do listopadu.

Díky moc za tipy.

_________________
CPU: i7-6700K, RAM: 16GB Corsair Vengeance LPX Black 3200, GPU: GTX 1070 Gainward Phoenix GS, MB: Asus Z170 Pro Gaming, SSD: MX100 256GB+M4 128GB, HDD: 3TB Toshiba E300, zdroj: Seasonic X-660W Gold, Case : Define R4 Black, Monitor: Dell U2515H, Zvuk: USB DAC CARAT-Topaz Signature + Audio-Technica A900x


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 446 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.