Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 5. březen 2021, 23:38

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 69 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: MSI X79-GD45 Plus - Intel X79
PříspěvekZaslal v: so 1. únor 2014, 22:34 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2009
Bydliště: Háj ve Slezsku
Nahoru
Takže grafikou to není. Vina je na straně procesoru. Pro srovnání: http://www.3dmark.com/3dm11/7359909. Právě frekvence máš nějaké divné, 1 MHz a 1,2 GHz Turbo.

_________________
PC: I7-4770K, Gigabyte Z87X-D3H,
EVGA GTX 980, Crucial Ballistix 16 GB, Corsair AX750, SSD Samsung 840 Pro 128 GB/850 EVO 500 GB, Noctua NH-D14, Lian Li PC-7FNW
Zvuk: Foobar2000 → ASIO → Aune X1s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79-GD45 Plus - Intel X79
PříspěvekZaslal v: so 1. únor 2014, 22:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
Aha tak to nechapu co je spatne :( muze to byt nejakou spatnou instalaci toho procaku ? spatne sme ho tam polozil nebo chladic vadny ? nebo je to nejaka vyrobni vada ?


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79-GD45 Plus - Intel X79
PříspěvekZaslal v: so 1. únor 2014, 22:59 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2009
Bydliště: Háj ve Slezsku
Nahoru
Zkus default nastavení v BIOSu, tam zjistíš i frekvenci. Potom flash MB.

_________________
PC: I7-4770K, Gigabyte Z87X-D3H,
EVGA GTX 980, Crucial Ballistix 16 GB, Corsair AX750, SSD Samsung 840 Pro 128 GB/850 EVO 500 GB, Noctua NH-D14, Lian Li PC-7FNW
Zvuk: Foobar2000 → ASIO → Aune X1s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79-GD45 Plus - Intel X79
PříspěvekZaslal v: ne 2. únor 2014, 11:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
Ok dal jsem bios do default nastaveni. A vyfotil to co sem nasel ohledne CPU.

http://imageshack.com/a/img571/79/f059.jpg
http://imageshack.com/a/img199/2084/3moe.jpg
http://imageshack.com/a/img812/7890/msdg.jpg

Nevim jak se dela flash biosu jen vim ze to je dost nebezpecny... tot vse :D


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79-GD45 Plus - Intel X79
PříspěvekZaslal v: ne 2. únor 2014, 14:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
HAHA !!! ode dneska te uctivam jako boha ! :D flashnul sem bios z verze H 0.0 na H 7.0 a vysledek testu je ted

http://www.3dmark.com/3dm11/7914550

btw. z 30-40fps co sem ve wotku mival sem se nyni vyhoupl na 125 stalych fps na stejne graficke nastaveni... :D ses borec


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79-GD45 Plus - Intel X79
PříspěvekZaslal v: ne 2. únor 2014, 22:02 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2009
Bydliště: Háj ve Slezsku
Nahoru
Tak hurá :) , ten výsledek je už správný. Alespoň už nemusíš uvažovat o SLI, které opravdu nelze doporučit.

_________________
PC: I7-4770K, Gigabyte Z87X-D3H,
EVGA GTX 980, Crucial Ballistix 16 GB, Corsair AX750, SSD Samsung 840 Pro 128 GB/850 EVO 500 GB, Noctua NH-D14, Lian Li PC-7FNW
Zvuk: Foobar2000 → ASIO → Aune X1s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79-GD45 Plus - Intel X79
PříspěvekZaslal v: po 3. únor 2014, 08:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
tjn tohle mi vyhovuje :) konecne to vypada jako pc za 30k :D jeste jednou diky mockrat


 Profil  
 Předmět: MSI X79A-GD45 Plus (2011, X79)
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2014, 00:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
Zdravim

Mam jisty problem co se tyce zapojeni mych RAM pameti do zakladovky.
Jistou dobu tam mam zapojene Kingston 4x 2GB 2133Mhz Ramky.
Dneska sem si tam chtel pridat 2x 2GB Corsair Dominator 1600Mhz. Kamarad koupil nove a tyhle jsou mu k nicemu tak jsme je chteli zkusit dat ke mne. Problem je vtom, ze po zapojeni RAMek pustim pc a on ani nebootuje, spusti se, ale ani se nesepne bootovani a hned se resetuje a tohle porad dookola.
Nevite v cem je problem ? RAMky jsem zasazoval na trikrat abych se ujsitil, ze jsou dobre zasazene, ale nepomohlo. Je nejake pravidlo, ze dalsi RAMky musi by ty same pokud je chci zapojit, nebo ze kdyz mam 4kanalovou zakladovku tak tam nezapojim 2kanalove ramky ?

Diky za odpoved

S pozdravem

Winters


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79A-GD45 Plus - problem s RAM pametmi ?
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2014, 02:23 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
mrkni do manuálu či ich dávaš do správnych slotov alebo či ti 1600 nebežia náhodou na 2133MHz :)

_________________
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733 DDR4, Gainward Phoenix 3090 1,9/21,5GHz, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38GN950, Mate 20 Pro, HTPC, ITX 8700k + 3060Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79A-GD45 Plus - problem s RAM pametmi ?
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2014, 09:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
aha tak v navodu je napsane presne tohle:

To ensure system stability for multi-channel mode (Dual/Triple/Quad channel mode),
memory modules must be of the same type,number and density. And for every channel, the BLACK DIMM slot must to be instaled FIRST.

Takze jestli to chapu spravne tak jediny RAMky ktery tam muzu ted zapojit jsou jedine dalsi Kingston 4x 2GB 2133Mhz jinak mi to proste nepojede ze ?


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79A-GD45 Plus - problem s RAM pametmi ?
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2014, 11:09 
Administrátor - dovolená
Administrátor - dovolená
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
"same type, number and density" = stejny typ (DDR3), pocet (napr. 8 ks) a velikost cipu (napr. 2 GB slozene z 8 ks 2Gb cipu) - urcite nemusi byt stejny vyrobce nebo stejna rychlost, problem ale muze delat nastaveni (viz prispevek vyse).


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79A-GD45 Plus - problem s RAM pametmi ?
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2014, 16:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
Aha takze pokud chapu spravne zapojim tam pouze dalsi 4x 2GB ano ?


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79A-GD45 Plus - problem s RAM pametmi ?
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2014, 17:06 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
otvor manuál a uvidíš kde to máš napchať
budeš mať pravdepodobne triple chanel toť vsjo
ak to máš dobre tie 4x2 tak máš iba 2 možnosti ako to zapojiť že :)

_________________
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733 DDR4, Gainward Phoenix 3090 1,9/21,5GHz, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38GN950, Mate 20 Pro, HTPC, ITX 8700k + 3060Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79A-GD45 Plus - problem s RAM pametmi ?
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2014, 22:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
Takze jsem si procetl manual a nasel diagram zapojeni

http://s30.postimg.org/ggihr5jow/DIMM.jpg

Zapojil sem to podle diagramu 3 nebot 1 a 2 nepripadaji v uvahu z duvodu nedostupnosti slotu DIMM4, mam velky vetrak a vysoke RAMky nazapasuju to tam.

Po zapojeni podle diagramu 3 porad stejny problem... do slotu DIMM1 a 2 Jsem dal ty corsairy a do slotu 5/6/7/8 jsem dal kingstony a nefunguje to...

Co teda delam spatne ?


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79A-GD45 Plus - problem s RAM pametmi ?
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2014, 23:00 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
skus iba tie 1600 samostane a čekni ten ich takt ako som už napísal :)

_________________
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733 DDR4, Gainward Phoenix 3090 1,9/21,5GHz, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38GN950, Mate 20 Pro, HTPC, ITX 8700k + 3060Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79A-GD45 Plus - problem s RAM pametmi ?
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2014, 23:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
Dobre vyzkousim ale jak zjistim takt ? v everestu jsem v polozce pameti takty nenasel, jak to zjistmm na kolik to frci ?


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79A-GD45 Plus - problem s RAM pametmi ?
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2014, 23:21 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
napr aida alebo cpuz, určite to tam je a nie že nie :)

_________________
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733 DDR4, Gainward Phoenix 3090 1,9/21,5GHz, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38GN950, Mate 20 Pro, HTPC, ITX 8700k + 3060Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79A-GD45 Plus - problem s RAM pametmi ?
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2014, 23:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
Ok stahl jsem cpuz a pustil jsem to na svych kingston ramkach a neco nechapu. Vim, ze mam 2133Mhz ramky, ale screen rika neco jineho jak je to mozne ?

http://s22.postimg.org/ie8aqwjgh/Kingston_ramky.jpg


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79A-GD45 Plus - problem s RAM pametmi ?
PříspěvekZaslal v: ne 7. prosinec 2014, 23:47 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
screen hovorí že máš 2x1066 :)
daj to ručne v biose na 1600 a potom tam pridaj tie 1600

_________________
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733 DDR4, Gainward Phoenix 3090 1,9/21,5GHz, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38GN950, Mate 20 Pro, HTPC, ITX 8700k + 3060Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


 Profil  
 Předmět: Re: MSI X79A-GD45 Plus - problem s RAM pametmi ?
PříspěvekZaslal v: po 8. prosinec 2014, 00:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
Ok, takze jsem to v biosu nastavil, vypnul, zapojil ramky a jede to. Akorat nechapu tedka ten screen, proc je tam u DRAM frekvence jen 799Mhz ? Ja tomu opravdu moc nerozumim, takze z toho obrazku moc nevyctu, ale mohl by jsi mi prositme ty rict co ztoho muzes vycist ? jestli to frci spravne a vytahnu ztoho tu 1600 frekvenci jak jsem nastavil v biosu ?

http://s7.postimg.org/mp4p5u1nf/corsair12.jpg


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 69 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.