Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 6. březen 2021, 00:51

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět: Re: MSI Z97 GAMING 5 (1150, Z97)
PříspěvekZaslal v: ne 17. červenec 2016, 12:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Měl jsem problém s CPU Broadwell i7 5775C postnout víc, jak na 2200MHz. 2133MHz (XMP profile 2) bylo určitě stabilní, jenže proč nevyužít toho, že mám 2400MHz moduly, že. Takže mi to pochopitelně nedalo. ;-)

Pro začátek jsem nastavit desku takhle:

VCCIN 2.2V
SA 1V
IO 1V


Obrázek

Zkusím ještě snížit, nicméně takhle mám konečně stabilních 2400MHz, XMP profil 1.

//
pořádně jsem přestřelil tedy :oops: , postupně jsem se snižováním dostal, až na tyto hodnoty:

VCCIN 2.0V
SA 0.9V
IO 0.9V


Obrázek

Je možné, že se to ještě pokusím poladit k dokonalosti, tedy, že některá z nastavených hodnot půjde ještě snížit.


1. nemohl jsem nějak ublížit CPU, když jsem nastavil VCCIN 2.2V? (AUTO 1.904V)
Bylo to jen pár desítek minut nastaveno takto vysoko a bez větší zátěže na CPU.

2. má zde někdo zkušenost s nastavením zmíněných hodnot u DDR3 a Haswell procesoru?


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z97 GAMING 5 (1150, Z97)
PříspěvekZaslal v: ne 17. červenec 2016, 14:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Tak dnes jsem se pokoušel ty hodnoty VCCIN, SA a IO ještě o fous snížit, až jsem se dostal na defaultní hodnoty a PC stále nabíhal! :shock: Jak je to možné?

Hodil jsem bios na default, nastavil normálně OC, včetně XMP 1 a PC (správně) vůbec nepostnul.

Opět jsem tedy ladil, ovšem opačným způsobem jak včera a po malých krůčcích jsem zvedal hodnoty a čekal, až se konečně opět dostanu do Win.

Prošlo to, až na:
VCCIN 2.0V
SA 1V
IO 1V


Obrázek

:)


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z97 GAMING 5 (1150, Z97)
PříspěvekZaslal v: čt 21. červenec 2016, 16:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Tak jsem to ještě vylepšil. Default, und vpravo OC :

VCCIN AUTO (1.9V)
SA 1V
IO 0.9V

Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z97 GAMING 5 (1150, Z97)
PříspěvekZaslal v: čt 21. červenec 2016, 18:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2012
Bydliště: Králíky (UO)
Nahoru
Jám mám s touto deskou problémy. Když nezakážu Intel C-state, háže to náhodně modrou smrt. I když dám 4690k na základní takty. CPU Vcore si líta jak chce, i k 0.050V ...


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z97 GAMING 5 (1150, Z97)
PříspěvekZaslal v: čt 21. červenec 2016, 18:13 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK - Košice
Nahoru
Vcore si k 0.050V nelita, to len software nevie precitat spravne napätie kvoli integrovanemu napätovemu regulatoru v procesore... softver k tomu nema taky pristup ako k regulatorom na doske preto ukazuje väcsinou nezmyslne napätia...

Ze hadze BSOD ked mas mas zapnute C-states moze mat viac pricin... zdroj mas aky ? S Haswellom Intel zaviedol hlbsie C stavy ktore niektore zdroje nezvladaju, riesilo sa to tu asi pred 3 rokmi. Samozrejme to nemusi byt tvoj pripad, ale moze.

_________________
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1909 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S20+
Time Spy: 11 610


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z97 GAMING 5 (1150, Z97)
PříspěvekZaslal v: čt 21. červenec 2016, 18:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2012
Bydliště: Králíky (UO)
Nahoru
Eddward napsal:
Vcore si k 0.050V nelita, to len software nevie precitat spravne napätie kvoli integrovanemu napätovemu regulatoru v procesore... softver k tomu nema taky pristup ako k regulatorom na doske preto ukazuje väcsinou nezmyslne napätia...

Ze hadze C-state ked ich mas zapnute moze mat viac pricin... zdroj mas aky ? S Haswellom Intel zaviedol hlbsie C stavy ktore niektore zdroje nezvladaju, riesilo sa to tu asi pred 3 rokmi. Samozrejme to nemusi byt tvoj pripad, ale moze.


Evga 550 G2


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z97 GAMING 5 (1150, Z97)
PříspěvekZaslal v: čt 21. červenec 2016, 18:19 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK - Košice
Nahoru
tak zdroj mas fajn, tam by nemal byt problem... vylucit sa vsak neda nic, len keby si mal druhu dosku kde to preveris... bios aktualizovany ?

_________________
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1909 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S20+
Time Spy: 11 610


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z97 GAMING 5 (1150, Z97)
PříspěvekZaslal v: čt 21. červenec 2016, 18:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2012
Bydliště: Králíky (UO)
Nahoru
Eddward napsal:
tak zdroj mas fajn, tam by nemal byt problem... vylucit sa vsak neda nic, len keby si mal druhu dosku kde to preveris... bios aktualizovany ?


Ano bios nejnovější, zdroj jsem taky zkoušel jiný. Ram jsem taky testoval ...


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z97 GAMING 5 (1150, Z97)
PříspěvekZaslal v: čt 21. červenec 2016, 18:46 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK - Košice
Nahoru
No neviem potom.. ja som mal Z97 GAMING 7 a 4670K... C states som mal normalne zapnute, alebo minimalne som to nechal na defaulte/auto a nikdy ziadny problem

_________________
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1909 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S20+
Time Spy: 11 610


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z97 GAMING 5 (1150, Z97)
PříspěvekZaslal v: čt 21. červenec 2016, 19:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2012
Bydliště: Králíky (UO)
Nahoru
Eddward napsal:
No neviem potom.. ja som mal Z97 GAMING 7 a 4670K... C states som mal normalne zapnute, alebo minimalne som to nechal na defaulte/auto a nikdy ziadny problem


Já to také nechával na default, pak jsem si chvíli hrál s OC, a přitom na to přišel. Jako nevím proč to na default ukazuje to Vcore třeba i 0.050V, a když to C-state vypnu, tak to ukazuje normálně ...

Čekat na reklamaci 30 dní se mně nechce. Měl jsem už koupenou Asus Z97-Pro Gamer, tam to jelo v pohodě, ale zvuk byl divnej ("jako by bzučivej v efektech podobný u coil whine"), tak jsem jí vrátil.


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z97 GAMING 5 (1150, Z97)
PříspěvekZaslal v: st 27. červenec 2016, 18:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2012
Bydliště: Králíky (UO)
Nahoru
Dokáže to někdo analyzovat ?
https://uloz.to/!yU7nouKxY/072716-7781-01-dmp


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z97 GAMING 5 (1150, Z97)
PříspěvekZaslal v: so 30. červenec 2016, 17:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2012
Bydliště: Králíky (UO)
Nahoru
Tak problém asi vyřešen. Problém je v napajení DRAM. Deska na auto dáva 1.488V nebo 1.504. Sleduju to pomocí HWMonitor. Když jsem nastavil hodnotu napevno na 1.510V, tak se v HWMonitoru hodnota ani nehne, ale je tam hodnota 1.504


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z97 GAMING 5 (1150, Z97)
PříspěvekZaslal v: so 30. červenec 2016, 18:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Jen pro info, co máš za ramky?

BTW ta moje MSI Z97 cpe ramkám v XMP módu1 1.664V. Dle specifikace to má být 1.65V, takže asi zanedbatelně víc. HWiNFO jsem ani věděl, že to taky detekuje,... jsem to tam neviděl.


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z97 GAMING 5 (1150, Z97)
PříspěvekZaslal v: so 30. červenec 2016, 19:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2012
Bydliště: Králíky (UO)
Nahoru
kesi napsal:
Jen pro info, co máš za ramky?

BTW ta moje MSI Z97 cpe ramkám v XMP módu1 1.664V. Dle specifikace to má být 1.65V, takže asi zanedbatelně víc. HWiNFO jsem ani věděl, že to taky detekuje,... jsem to tam neviděl.


https://www.czc.cz/crucial-ballistix-sport-4gb-ddr3-1600/112170/produkt
Mám 4x4


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.