Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 5. březen 2021, 20:23

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 3 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: MSI Z170 G43 PLUS, problém s RAM
PříspěvekZaslal v: ne 21. únor 2016, 12:38 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Pár let jsem se o HW nezajímal a hned jsme natrefil problém...
pořídil jsem si novou desku a paměti a nějak to nefunguje.. resp. funguje to ale ne na 100%.

Pořídil jsem 2666Mhz paměti ale když je zapojím podle manuálu (slot 2 a 4) tak PC nefunguje.
Pokud zapojím slot 2 a 3, tak funguje ale občas hází modrou smrt.
Pokud snížím frekvenci na 1866Mhz ve slotu 2 a 3 tak běhá OK.

Otázkou tedy je:
Mám zapínat XMP? Mám přidávat voltáž? Mám nastavit v UEFI něco aby to fungovalo jak má?
Díky..

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z170 G43 PLUS, problém s RAM
PříspěvekZaslal v: ne 21. únor 2016, 13:18 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Zkus přidat voltáž na pamětech, drž se do 1,4V -- uvidíš co se stane, když nic tak zvedni voltáž na System Agent na 1,2V max... XPM vyzkoušej zapnout, případně si to nastav dle parametrů sám - jinak bych se nedivil problému s deskou, taky jsem si u tohohle modelu dost zanadával.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL Crypto Binance 20% doživotní Payback


 Profil  
 Předmět: Re: MSI Z170 G43 PLUS, problém s RAM
PříspěvekZaslal v: út 1. březen 2016, 19:48 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. prosinec 2005
Bydliště: Nan Curunír
Nahoru
Zapnul jsem XMP a přidal voltáž na 1,270V. nyní to vypadá OK.

_________________
AMD Ryzen 5 3600 | Arctic Cooling Liquid Freezer II 120mm | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon 5500XT OC 8G | Samsung 260 Evo 256Gb M.2| Kingston SV300 120GB SATA3 | Hynix SC311 128GB M.2 | Phanteks Evolv Shift Air | Corsair SF-450 | Samsung 28" U28E590 4k | Synology DS213j + 2x4TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 3 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.