Zopar detailnejsich obrazkov:

SATA III kable - 2 z nich su zahnute, ohybny SLI mostik, M-konektory, manual, instalacna prirucka, CD s ovladacmi, nalepky na kable, zaveska na dvere, MSI gaming odznak

Zadny I/O panel uz v tradicnej cierno-cervenej farbe

Horna polovica dosky so socketom LGA1151 a slotmi na DDR4 RAM

Spodna polovica s PCI-Express slotmi, power/led konektormi, SATA, internymi USB konektormi...
Taktiez ma doska 2 x PCI-e M.2 sloty pre SSD s podporou NVMe

Pasivy znova redizajnovane oproti minulej Z97 generacii, sice trosku viac cervenej na moj vkus, na druhej strane je to celkom prijemny konzervativny dizajn oproti minulosti
14 fazove napajanie, na domace OC az az, pouzite su najnovsie "Military Class V" suciastky

Pasivy su spojene heatpipe, tiez sa tu nachadza uz tradicne 8 pin napajaci konektor

4 sloty na RAM s podporou do 64GB, originalne do 3600Mhz pri OC, s aktualnym biosom do 4133Mhz+
Tiez sa tu nachadza hlavny 24pin napajaci konektor, 2x CPU Fan konektory a 4pin case Fan konektor
DDR4 boost - malo by vylepsovat kompatibilitu, stabilitu, a OC vdaka priamym linkam medzi CPU a RAM a plne izolovanymi pamätovymi obvodmi

PCI-Express 3.0 sloty, plne zapojeny je len prvy, zaujimavost a novinka oproti minulosti su ocelovo spevnene prve dva sloty, aj ked uprimne nejak znicit/rozpolit pci-e slot si za beznych podmienok neviem predstavit...

Pasiv na Z170 cipsete, co som sledoval tak teplotu drzi celkom stabilne, takze tu ziadny problem

Opät zaujimava novinka oproti Z97 doske, predne USB 3 konektory su tentokrat 2x, z toho jeden je zahnuty a jeden nie
6 SATA III portov, resp. 2 SATA III a 2x SATA Express... uvidime ci tie SATA Express porty preziju aj do dalsej generacie, velmi tomu neverim, zda sa ze to bola skor slepa cesta, vyvoj zrejme ide smerom k M.2, momentalne by bolo asi lepsich na tomto mieste 8 SATA III portov...

Klasika Power, Reset tlacidla a novy "OC" prepinac, ma az 11 urovni pre automaticke pretaktovanie, staci pootocit, da sa to nastavovat aj priamo cez bios - pre amaterov asi najjednoduchsia moznost na taktovanie,
Tiez sa tam nachadza Bios FlashBack+ tlacidlo pre flash biosu, a slow-mode prepinac - po prepnuti bude CPU bezat na 800Mhz, v domacich podmienkach prilis nepouzitelne, pre nadsencov urcite uzitocna vec...

Pod Gaming LAN je uz tradicne Killer gigabitovy sietovy cip, tentokrat E2400 - podla vsetkeho s vylepsenou prioritizaciou, co som volnym okom zatial nepostrehol...
Pod Audio Boost 3 je overeny zvukovy cip Realtek ALC1150, pouzivaju sa k tomu Nippon Chemi-Con kondenzatory
Na spodnej hrane dosky je tiez debug LED

Zadny panel
- 2x USB 2.0
- PS/2 combo port a.k.a Gaming device port
- Clear CMOS (s modrou LED)
- BIOS Flashback+ / USB 2.0 port
- DisplayPort, 2x HDMI
- 2x USB 3.0 porty
- LAN Port
- USB 3.1 Gen 2 porty - typ A, typ C - cez ASMedia ASM1142 controller
- Audio konektory