Balenie
Tradicna cerveno ladena krabica bez nejakych zbytocnosti.
Co je nove oproti Z170 je podpora Intel Optane a MSI si vyrazilo aj "VR Ready". Ako inak v dnesnej dobe. Mimochodom vsimol som si, ze sa v MSI radi hraju s pismenom "A" za cipsetom. Pravidelne sa to v nazvoch dosky strieda, tusim kazdu druhu generaciu

Zadna strana.
V skratke Funkcie, specifikacie, zadny IO panel.
Prislusenstvo
- manual k doske
- klasicky SLI mostik
- zadny IO panel
- 4 SATA kable
- predlzovaci kablik na ovladanie RGB podsvietenia
- "Thank you" karticka
- DVD s ovladacmi
- Easy konektory pre lahsie zapojenie kablikov z predneho panela skrinky
- Instalacny manual
- nalepky pre kable, ktore si treba predtym vypisat
- MSI Gaming odznak
Tentokrat chyba dverova zaveska "nerusit".
Pohlad na celu dosku
Treba povedat ze dizajn sa posunul vpred oproti Z170. Predtym sa mi velmi nepacilo prilis vela cervenej tak tentoraz je to konzervativne "cierno-biele" ladenie takmer dokonale. Sice opustili dlhorocny koncept cervenej farby pre gaming seriu, ale takto je to lepsie.
Narastli nam aj plastove "srandy" okolo socketu a navyse aj pomerne zbytocne okolo PCI-E slotov, ale nic co by vyslovene vadilo.

Pohlad na 12 fazove digitalne napajanie a LGA1151 socket pre Skylake a Kaby Lake CPU.
Nad pasivmy ma doska 8 pin aj dalsi 4 pin pre pridavne napajanie.
Z170 mala "len" jeden 8 pin.
Na vrchnej hrane je este 4pin CPU fan header a dalsi silnejsi 4pin s 2 Amp pre vodne chladenie.
Nizsie od pasivov je 4pin fan konektor.

24pin ATX napajanie,
DDR4 sloty - tentokrat zosilnene s kovovym oplechovanim + digitalne napajanie,
Samozrejmostou je DDR4 boost, udajne to zvysuje potencial taktovania pamäti... nemam take silne pamäte aby som to mohol vyskusat, ale preco nie...
Predny USB 3.1 konektor a novinkou je interny USB-C konektor pre predny panel
Dalsi 4-pin FAN konektor,
Debug LED a dalsie nalezitosti pre taktovacov.

Spodna cast dosky.
Velky pasiv pre Z270 chipset,
3 x PCI-E x16 s oplechovanim (na Z170 to mali len 2 sloty) - ako obycajne plny pocet liniek ma len prvy slot,
3 x PCI-E x1,
Pod plastovymi krytkami PCI-E konektorov by sme nasli najnovsi 2x Realtek ALC1220 cip spolu s kvalitnejsimi "audio" kondenzatormi - pre predny aj zadny audio vystup jeden cip a tak isto aj najnovsiu Killer E2500 sietovku - MSI uz niekolko rokov pouziva Killer namiesto Intelu - osobne nie som velky fanusik tohto riesenia, ale nerobi to ani problemy,
Co je zaujimave su tam az 3 sloty pre M.2 disky (predosla generacia mala 2 sloty), z toho jeden ma kryt, ktory by mal pomoct znizit teploty az o 10°C.. nemam NVMe disk, takze otestovat to neviem...
Tu bateriu ale uz mohli umiestnit niekam inam,
Spodna hrana uz tradicne s internymi konektormi pre predny panel (USB, audio), 2 x 4pin fan konektory,
Easy tlacidla - power, reset, a OC volic pre automaticky pretaktovanie s niekolkymi urovnami.

6 x SATA 3.0 portov,
1 x U.2 port,
Bios flashback tlacidlo (uplne napravo), na flash biosu len s pouzitim napajania zo zdroja
Ako som tipoval pri Z170, SATA-Expres prezilo len jednu generaciu. Cakal som 8 SATA portov, nakoniec ale pouzili U.2 namiesto 2 SATA

Zadny panel sa od Z170 v podstate nezmenil. Nie je to zle, ale podla mna ponukany priestor sa dal vyuzit aj lepsie. Minimalne 2x USB by sa tam este vosli a taktiez HDMI mohlo byt v novsej verzii.
- 2x USB 2.0
- PS/2 combo port (Gaming Device Port)
- Clear CMOS (s modrou LED)
- BIOS Flashback+ / USB 2.0 port
- DisplayPort, HDMI
- 2x USB 3.1 Gen1 porty, tentokrat s pridavkom "VR Ready"
- LAN Port (Killer E2500)
- USB 3.1 Gen 2 porty - typ A, typ C
- Audio konektory