Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 19. duben 2021, 17:52

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Asus PRIME / Strix ROG - H270 / B250 (1151, H270/B250)
PříspěvekZaslal v: út 10. leden 2017, 14:45 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Desky B250 a H270 ROG Strix
Pozor si dejte u těchto desek na jistá omezení, jako je jinak fungující M.2 Optane a nebo podpora zapojení více grafických karet či nemožnost OC (BCLK OC). RAM jsou také omezeny na 2133/2400 MHz.

Desky podporují M.2 Optane, tedy duální zapojení M.2 disků. H270 umí PCIe pro oba M.2 disky (byť jeden dvourychlostně). B250 však umí přes NVMe PCIe pouze jeden disk. druhý pak má společné linky jen a pouze v SATA módu.
Obrázek

Obě desky umí také pochopitelně 3D tisk, na stránkách pak bude ke stažení software i CAD soubory pro tisk a jejich případnou úpravu.
Obrázek

Následuje pár příkladu použití.
Obrázek

Překvapením může být, že se zbytečně nešetří ani na zvukovém kodeku, na obou deskách jsou ALC1220 se zesilovači, kondíky...
Obrázek

A nechybí podsvětlení AURA a nebo herní ROG software, který ani nebudu v komplexnosti uvádět...
Obrázek
Obrázek

Nyní H270 čipset a deska
Obrázek
Obrázek

ROG Strix B250F Gaming
Znovu opakuji, zde M2 Dual Optane lze použít pouze v případě, že jeden z M.2 disků pracuje jen v SATA módu
Obrázek

A schéma čipsetové řady
Obrázek

Deska
Obrázek

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Taktování i5 7600K Kaby Lake
PříspěvekZaslal v: út 27. červen 2017, 09:27 
Nováček
Nováček

Založen: 20. červen 2017
Nahoru
Ahoj, koupil jsem si tento procesor s odemčeným násobičem a dal na desku Asus Prime B250M-Plus. V BIOSu jsem nastavil sledování a nastavení všech čtyř jader SyncAllCores, ovšem u dalších čtyř položek nelze nic nastavovat, takže s násobičem nemohu hýbat ani nahoru, ani dolů, ani auto. V připojeném manuálu ani na stránkách výrobce jsem nastavení a popis BIOSu nenašel. Tento chipset neumožňuje změnu násobiče u otevřených procesorů? Mám poslední verzi BIOSu. Díky za rady všem.


 Profil  
 Předmět: Re: Taktování i5 7600K Kaby Lake
PříspěvekZaslal v: út 27. červen 2017, 10:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. březen 2007
Nahoru
To je dobrej napad koupit si tuhle desku na odemcenej procesor od intelu :shock: .... bez to vratit jestli muzes a kup normalni desku pod "Kacko" z270 ....nejen ze budes moct taktovat ale budes moct taktovat i pameti coz KB rad ....urcite ti tu nekdo napise vic 8)

_________________
CPU Ryzen R5 1600 @3.8GHz 1.35V, MB MSI B350 PC MATE, Ram Crucial Ballistix sport 2400@3200 1.36V GPU Zotac GTX 1070 AMP! Extreme 8GB GDDR5 , SSD 120GB OCZ trion , HDD WD750GB, PSU Zalman ZM600LX, custom watercoooled


Naposledy upravil JHeadman dne út 27. červen 2017, 10:40, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět: Re: Taktování i5 7600K Kaby Lake
PříspěvekZaslal v: út 27. červen 2017, 10:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. březen 2005
Nahoru
máš bios v EZ modu , nebo v Advanced? přepíná se to F7...

_________________
ryzen r5 1600, ax370, 2x8gb, ssd+hdd, 1060 6gb


 Profil  
 Předmět: Re: Taktování i5 7600K Kaby Lake
PříspěvekZaslal v: út 27. červen 2017, 10:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Jedno v akom mode ma BIOS. Ziaden Intelacky chipset okrem Z170 a Z270 nedokaze u KL menit nasobic, bodka.

_________________
MTB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5, CPU: Intel Core i7-6700K@4,4GHz + Scythe Mugen 4, RAM: Patriot Viper 4 Series DDR4 16GB 3000MHz, GPU: MSI RX 470@570 4GB RAM, SSD: Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design Define C, Monitor: LG IPS277L
Google Pixel 3a, Nexus 7 (2013) 32GB


 Profil  
 Předmět: Nastavení desky
PříspěvekZaslal v: ne 21. leden 2018, 17:22 
Nováček
Nováček

Založen: 21. leden 2018
Nahoru
Ahoj,
koupil jsem si novou desku s procesorem a potřeboval bych poradit s nastavením desky ASUS Prime B250M-A.
Už jsem zkoušel návod někde z netu ale nefunguje to :(
Mám tam i nové ssd a to je pro mě taky novinka.


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení desky
PříspěvekZaslal v: ne 21. leden 2018, 17:28 
Nováček
Nováček

Založen: 21. leden 2018
Nahoru
nechce mi nabootovat Win z DVD


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení desky
PříspěvekZaslal v: ne 21. leden 2018, 19:28 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Jakej win? a jak máš připojenou mechaniku? je vidět když vyvoláš boot mneu? (F8)

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení desky
PříspěvekZaslal v: ne 21. leden 2018, 19:48 
Nováček
Nováček

Založen: 21. leden 2018
Nahoru
Windows 7 a mechanika je vidět v boot menu a mám ji nastavenou jako první.


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení desky
PříspěvekZaslal v: ne 21. leden 2018, 19:53 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Máš v bosu zapnuto CSM a bootuješ to jako legacy ? (ne uefi)

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení desky
PříspěvekZaslal v: ne 21. leden 2018, 20:09 
Nováček
Nováček

Založen: 21. leden 2018
Nahoru
mám to nastavené tak to


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení desky
PříspěvekZaslal v: po 22. leden 2018, 11:07 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
A co ti to přesně napíše? Je slyšet jak se roztočí mechanika?

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení desky
PříspěvekZaslal v: po 22. leden 2018, 14:41 
Nováček
Nováček

Založen: 21. leden 2018
Nahoru
Právě že mechanika ani neblikne :(


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení desky
PříspěvekZaslal v: út 23. leden 2018, 09:58 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Zkus bootovat přímo z bootmenu biosu, které vyvoláš stiskem F8 a zvol mechaniku.
Jestli to nepůjde, tak máš asi vadnou mechaniku nebo špatnou instalačku.

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení desky
PříspěvekZaslal v: út 23. leden 2018, 11:55 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Udelej si flash disk s instalaci win 7. B250 urcite umi bootovat z USB.
https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows7
CD se zbav.

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME / Strix ROG - H270 / B250 (1151, H270/B250)
PříspěvekZaslal v: po 4. únor 2019, 21:57 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Brno / Břeclav
Nahoru
Kamarad ma Strix B250 - co je treba nastavit v BIOSu, aby to pameti vzalo dle XMP?
Elaboroval jsem s tim a nebyl s to, to rozjet... bud 2133 Mhz a nebo PC nenabehl (ram jsou 3000).


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME / Strix ROG - H270 / B250 (1151, H270/B250)
PříspěvekZaslal v: po 4. únor 2019, 23:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2006
Nahoru
Co jsem rychle našel, tak XMP na B250 nepojede, je to "taktování" a to jde jenom na Z170/Z270.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME / Strix ROG - H270 / B250 (1151, H270/B250)
PříspěvekZaslal v: út 5. únor 2019, 15:56 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Já mám dojem, že limit B250 byl někde na 2666 MHz nebo tak něco.

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 3800X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME / Strix ROG - H270 / B250 (1151, H270/B250)
PříspěvekZaslal v: út 5. únor 2019, 16:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
DDR4 2400MHz 7th Generation Intel® processors
DDR4 2133MHz 6th Generation Intel® processors

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.