PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

MSI Z270 Tomahawk - NVME
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=150&t=258631
Stránka 1 z 1

Autor:  C1c1n [ st 20. září 2017, 04:06 ]
Předmět:  MSI Z270 Tomahawk - NVME

Ahoj, koupil jsem si tady na foru NVME disk Samsung 950 Pro a připojil jsem jej do desky MSI Z270 Tomahawk, bohužel jsem s těmito disky předtím nikdy zkušenost neměl takže se chci ujistit že jsem to strčil tam kam je určeno:)

tady je odkaz na moji desku https://www.msi.com/Motherboard/Z270-TO ... cification

disk jsem strčil do konektoru M.2_2 ,využívám tedy disk tak jak bych měl?

dle specifikace by to mělo být snad Ok viz:

• Intel®Z270 Chipset
• 6 x SATA 6Gb/s ports*
• 2 x M.2 slots (Key M)
- Support up to PCIe 3.0 x4 and SATA 6Gb/s
- Support PCIe 3.0 x4 NVMe U.2 SSD with Turbo U.2 Host Card**
- M2_1 slot supports 2242/ 2260 /2280/ 22110 storage devices
- M2_2 slot supports 2242/ 2260 /2280 storage devices
- Intel® Optane™ Memory Ready for all M.2
• Supports Intel® Smart Response Technology for Intel Core™ processors

a ještě dotaz, čísla která jsou uvedena jako supported u daných slotů, první dvě čísla jsou šírka disku a další dvě(tři) jeho délka?

Omlouvám se za trapný dotaz, ale v benchmarku na netu zrovna nejsem na top pozicích když testuju disk:)

Autor:  racecar [ st 20. září 2017, 04:54 ]
Předmět:  Re: MSI Z270 Tomahawk - NVME

Ahoj. Mas nainstalovany nvme driver? Postni nejaky benchmark - napr. crystal disk mark.

Tie cisla su dlzky diskov http://www.fudzilla.com/images/stories/ ... actors.jpg (ak myslis to).

Autor:  C1c1n [ st 20. září 2017, 05:54 ]
Předmět:  Re: MSI Z270 Tomahawk - NVME

Jo, kompa jsem projel Driver Guru a chyběl mi po instalaci ovladač od Samsungu a ten si to stáhlo,

tohle je moje nastavení Biosu https://ctrlv.cz/Yws8 co jsem koukal na internet, tak tam týpek přepínal právě u M.2 slotu zda-li jede přes sata only, klasický M.2 nebo používá i PCI-E linky, u mě to nějak najít nemohu.

každopádně benchmark je tady https://ctrlv.cz/hPD6

Autor:  C1c1n [ st 20. září 2017, 06:50 ]
Předmět:  Re: MSI Z270 Tomahawk - NVME

C1c1n napsal:
Jo, kompa jsem projel Driver Guru a chyběl mi po instalaci ovladač od Samsungu a ten si to stáhlo,

tohle je moje nastavení Biosu https://ctrlv.cz/Yws8 co jsem koukal na internet, tak tam týpek přepínal právě u M.2 slotu zda-li jede přes sata only, klasický M.2 nebo používá i PCI-E linky, u mě to nějak najít nemohu.

každopádně benchmark je tady https://ctrlv.cz/hPD6


přes simple sata bych asi tolik neprotlačil takže předpokládám pci sběrnici u M.2 slotu využívám :p

Autor:  Blue Storm [ st 20. září 2017, 06:56 ]
Předmět:  Re: MSI Z270 Tomahawk - NVME

Kristova noho, takové věci jako Driver Guru, Driver Install, apod. nepoužívat! To jsou ty největší odpady pod sluncem, které často akorát přinášejí víry.

Každopádně ti ten disk jede dost pomalu.

Autor:  racecar [ st 20. září 2017, 06:59 ]
Předmět:  Re: MSI Z270 Tomahawk - NVME

Presne tak.
http://www.guru3d.com/articles-pages/sa ... ew,12.html

Pomalsie, nie dost pomaly.

Autor:  Blue Storm [ st 20. září 2017, 07:10 ]
Předmět:  Re: MSI Z270 Tomahawk - NVME

No jako v porovnání s tím, jak by měl jet, je to dost pomalu.

C1c1n: Nepřepnul sis v nastavení někde něco, co se týče M.2? Případně co dalšího máš ještě v PC připojeno (přídavné karty, disky,
mechaniky ,...)? Ten slot, do kterého jsi to SSD dal, je pravděpodobně vyvedený z čipsetu, tak je otázka, co omezuje jeho propustnost.

Autor:  C1c1n [ st 20. září 2017, 07:25 ]
Předmět:  Re: MSI Z270 Tomahawk - NVME

Blue Storm napsal:
No jako v porovnání s tím, jak by měl jet, je to dost pomalu.

C1c1n: Nepřepnul sis v nastavení někde něco, co se týče M.2? Případně co dalšího máš ještě v PC připojeno (přídavné karty, disky,
mechaniky ,...)? Ten slot, do kterého jsi to SSD dal, je pravděpodobně vyvedený z čipsetu, tak je otázka, co omezuje jeho propustnost.


No je to moje jediné úložiště, nepřepínal jsem zatím nic moc, každopádně jsem ten disk ještě neinstaloval na čisto ale jen na něj zklonoval svůj původní, uvidím co to udělá po reinstallu, zatím čekám na aktivační klíč pro win 10 z aukra a pak to tam fouknu, jen si spíš ověřuju že to nemám už z principu zapojeno špatně a ten bios zkusím nafotit třeba celý, ale nepřijde mi že bych tam mohl jinde něco nastavit, do problematiky disků taky nejsem zrovna odborník, intel optane určitě nepotřebuju(na to jsem koukal na youtube na linus), jen nevím jestli by třeba přepnutí RAID/AHCI pomohlo, každopádně disk mám GPT :p ale jak říkám je to klon

Autor:  C1c1n [ st 20. září 2017, 08:36 ]
Předmět:  Re: MSI Z270 Tomahawk - NVME

Jsem po reinstallu
User bench mark teď nevypadá nejhůř, až na cpu, na to pak kouknu

http://www.userbenchmark.com/UserRun/5074752

Crystal disk tady https://ctrlv.cz/bXQL

Autor:  Briketa [ st 20. září 2017, 09:23 ]
Předmět:  Re: MSI Z270 Tomahawk - NVME

Spusť si AS SSD Benchmark a uvidíš, v jakém režimu ti disk běží.

Autor:  C1c1n [ st 20. září 2017, 10:46 ]
Předmět:  Re: MSI Z270 Tomahawk - NVME

Briketa napsal:
Spusť si AS SSD Benchmark a uvidíš, v jakém režimu ti disk běží.


vypadá to na NVME:) https://ctrlv.cz/HZ6G

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/