Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je pá 15. prosinec 2017, 18:52

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: DDR3 quad channel 2011
PříspěvekZaslal v: čt 4. únor 2016, 13:22 
Nováček
Nováček

Založen: 24. listopad 2013
Bydliště: Praha
Nahoru
Ahoj,
rozhodl jsem se trošku popohnat moje ramky, mam 4x4Gb Corsair Vengeance 1600 na MSI X79-GD65, protože běžely na těch 1600Mhz při CL11 a 2T, což se mi zdálo jako výsměch :)
Dal jsem prozatím 9-9-9-24, tRFC 105 a 1T a zdáji se stabilní při 1,5V.
V taktování ramek jsem nováček, ale co mě zarazilo, byla v Aidě latence pamětí...čekal jsem cca 40ns, ale mám kolem 60ns...to je normální? Nedá se to ještě nějak srazit nebo je to tím, že jsou čtyři moduly?


 Profil  
 Předmět: Re: DDR3 quad channel 2011
PříspěvekZaslal v: čt 4. únor 2016, 16:44 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
A kolik jsi měl předtim? Já jsem měl cca 80ms protože jsem na 2011 měl slow 1333 CL9 2T paměti (lépe to nešlo, shit moduly + 64GB 8x8), takže z tohodle úhlu pohledu mi to přijde OK, můžeš bejt agresivnější, přídej voltáž na 1,65v a můžeš zkusit CL8 nebo CL7, frekvenci bych už moc nehonil,u DDR3 neni tak kritická a 2011ctka raději latence, i když ten ivy bridge by mohl vyhnat i frekvenci, sandy se moc nechtělo vysoko s pamětma co se taktů týče.


 Profil  
 Předmět: Re: DDR3 quad channel 2011
PříspěvekZaslal v: čt 4. únor 2016, 18:46 
Nováček
Nováček

Založen: 24. listopad 2013
Bydliště: Praha
Nahoru
Na 1600Mhz a CL11 1T mam latenci cca 69ns, při CL9 cca 62ns.
Ty ramky jsou taky nějakej shit, jakmile se v tom časování objeví 8čka, nenaběhnou ani s 1,65v...


 Profil  
 Předmět: Re: DDR3 quad channel 2011
PříspěvekZaslal v: čt 4. únor 2016, 19:50 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
OK, tak zkus nechat 9 nebo jít třeba 9-10-9-9-1T a zkusit 1866 nebo 2Ghz, prostě zkoušej a laď, 1600 CL9 1T při 1,5v ale obecně neni zlé.


 Profil  
 Předmět: Re: DDR3 quad channel 2011
PříspěvekZaslal v: čt 4. únor 2016, 21:40 
Nováček
Nováček

Založen: 24. listopad 2013
Bydliště: Praha
Nahoru
Jako obecně to asi není špatné a hlavně je mi to celkem jedno, neživím se archivací a kompresí rarů, tak ten rozdíl ani nepoznám, jen že procesor už jsem ladil dost dlouho a chtělo to něco novýho na zkoumání :)... ale nevím o kolik ty takty a časování zhoršuje ten quad channel, jak byl i tady test na pctuningu ( http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... gb?start=4 ) tak zrovna tyhle corsairy jsou asi docela průser. Je možný, že Tacticaly by šly na CL8 na 2000Mhz i při quadu, ale tyhle corsairy asi fakt ne :/


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum