Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je po 11. prosinec 2017, 01:08

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: čt 17. březen 2016, 15:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. srpen 2009
Nahoru
Zdravim,

mám 2x2GB a 2x4GB paměti, které do nedávna fungovali v pohodě. Ale po změně grafiky na GTX 660 mi funguje jen 6GB z celkových 12GB. Nevíte, co s tím? Předem díky.

Screeny:
https://gyazo.com/40a58caa08722d7c965c87d1bae2bac9
https://gyazo.com/cf8eba532ed9c2b2394fbc881a1f1913


 Profil  
 Předmět: Re: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: čt 17. březen 2016, 17:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
zkus je prohazet, ale nejspis si nepomuzes, pak jeste muzes vyzkouset update biosu (v biosu vidis 12GB?) a pak jeste vratit starou/jinou grafiku (klidne integrovanou jestli mas, coz me privadi k otazce, mas nejakou?)

taky jsem pouzil kombinaci 2+2 a 4+4 ram a fungovalo me jen 1 v kazdym kanalu, jako kit proste nejeli

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: čt 17. březen 2016, 18:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Zkontrolovat v msconfig - Spuštění počítače - Upřesnit možnosti, jestli tam není nastavený limit.
Zkusit clear CMOS.
Zkusit čistou instalaci OS (čas zkusit Desítky?).

Přece jenom jestli to už jednou jelo a v systému je ta paměť navíc vidět - akorát jako system reserved, tak nekompatibilita to bude jen těžko.

_________________
Desktop: NZXT H440: Intel Core i5 3570K @ 4,5 GHz, Noctua NH-D15, AsRock Z77M, MSI GTX 970 4GD5T OC, Crucial Ballistix Sport 2x8GB, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
NB1: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900
NB2: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080


 Profil  
 Předmět: Re: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: út 5. duben 2016, 00:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. srpen 2009
Nahoru
Tak jsem se dokopal k reinstalaci na W10 a stejně funguje pořád jen 6GB :(
https://gyazo.com/f88c1b289543cb48c4a8218340e84063

Nějaké další nápady? :-D

Odpoledne zkusím memtest, to jsem možná měl udělat jako první. :-D


 Profil  
 Předmět: Re: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: út 5. duben 2016, 07:24 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. květen 2009
Bydliště: Praha
Nahoru
Zkus je pořádně přitlačit do slotů


 Profil  
 Předmět: Re: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: út 5. duben 2016, 07:58 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Nepřifařila si to ta grafika? Není to někde v jejích nastaveních/informacích?

Nebo tohle - problém s nějakým pinem CPU - kontakt s paticí MB:
https://forum-en.msi.com/index.php?topic=130607.0
Zrevidovat.

_________________
ASUS P8Z77-V LX2, Intel Core i5-3470S, 2x 2GB RAM DDR3/1333 Kingston, SSD Intel 335 80GB, HDD WD RED 2TB , HDD WD Green 2TB, Samsung SH-224DB, Pioneer DVR-112, LG BH08LS20, I-TEC PCESATA3, IEEE1394b PCI-E, Seasonic SSP-350GT, skříň AVANCE 007; MS Windows 7 Home Premium CZ 32-bit; Vodafone B3000 (Vodafone Internet bez kabelu+)


 Profil  
 Předmět: Re: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: pá 15. červenec 2016, 11:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. květen 2016
Nahoru
Mám skoro stejný problém, ale mám 4gb ram a použitelné jen 1,75Gb, což je celkem špatné a většina her, co mám už neběží skoro vůbec jelikož žerou většinu.

Zkoušel jsem jít do msconfig, ale to nepomohlo
Reinstalaci jsem zkoušel , ale tento problém se naskytl, také hlavně po ní, potom, co jsem při tehdejších 3gb ram přesedlal na 64bit OS pro pozdější upgrade PC, který teď provádím a tehdy byly použitelné 2gb. To snížení výkonu je docela zásadní. Po proházení ramek se mi ani nerozsvítí monitor. V CPU-Z je vše v pořádku. Zkoušel jsem změnit i v regeditu 0 na 1 a v gigabyte BIOSU není memory remap.
______________________________________________________________________________
Můj počítač:
OS: Windows 10 6bit
CPU: AMD Athlon II X2 4200+, 2,2Ghz
GPU: ZOTAC GeForce 650Ti, 2gb, DDR5( ta je teď nová, ale ta rezervace už byla i předtím)
RAM: 3x Adata 667Mhz, 1x Samsung 800Mhz(4x1gb)
HDD: Segagate 500gb, 7200 ot.
Deska: Gigabyte GA-M55S-S3 (rev. 2.0)
Bios: FJi ( nejnovější, kvůli pozdější výměně CPU )
Zdroj: Fortron 350W
________________________________________________________________________________


 Profil  
 Předmět: Re: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: pá 15. červenec 2016, 11:52 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ramky potestovat zvlášť... To proházení o kterém tu mluvíš by klidně mohlo znamenat vadnou paměť, pokud to bios nepřečte...


V každém případě tady stejně výkonu nepomůže prakticky nic, máš žalostně slabý procesor, ten nemá výkon ani na zpoloviny tak silnou grafickou kartu, bylo by na místě se porozhlédnout po něčem mladším.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: pá 15. červenec 2016, 14:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. květen 2016
Nahoru
Na to už se chystám.


 Profil  
 Předmět: Re: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: pá 15. červenec 2016, 14:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. květen 2016
Nahoru
Každopádně jsem se chtěl zeptat, zda-li by byl způsob jak do mé desky nacpat DDR3 ramky? Vím, že na stránkách výrobce jsou DDR2, ale i tak se ptám.


 Profil  
 Předmět: Re: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: pá 15. červenec 2016, 15:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. květen 2016
Nahoru
Kdyby byla vadná, tak by mi to ani nenačetlo ve windowsech ne? Každopádně v biosu nemám jak zkontrolovat kolik ramek mám, jelikož gigabyte bios z roku 2010 stojí fakt za hovno.


 Profil  
 Předmět: Re: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: pá 15. červenec 2016, 15:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
DDR3 RAMky tam rozhodně nenarveš. Jsou fyzicky odlišné a není tam pro ně žádný řadič.

_________________
Desktop: NZXT H440: Intel Core i5 3570K @ 4,5 GHz, Noctua NH-D15, AsRock Z77M, MSI GTX 970 4GD5T OC, Crucial Ballistix Sport 2x8GB, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
NB1: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900
NB2: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080


 Profil  
 Předmět: Re: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: pá 15. červenec 2016, 15:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. květen 2016
Nahoru
Dobře, díky za rady. Každopádně jsem každou ramku projížděl zvlášť a zjistil jsem, že jedna byla vadná! Jsem spíš slepej a neviděl jsem, že byly konektory oškrábané, takže teď sice mám 3gb ram , ale jsou použitelné na plno a navíc vím, že mohu přidat další, aniž bych se bál.


 Profil  
 Předmět: Re: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: so 16. červenec 2016, 09:01 
Nováček
Nováček

Založen: 08. červen 2011
Nahoru
Dvakrát měř, jednou řež


 Profil  
 Předmět: Re: Z nainstalovaných 12GB funguje jen 6GB
PříspěvekZaslal v: so 25. únor 2017, 11:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. prosinec 2007
Nahoru
PolarSlayer napsal:
mám 2x2GB a 2x4GB paměti

PolarSlayer napsal:
zjistil jsem, že jedna byla vadná! Jsem spíš slepej a neviděl jsem, že byly konektory oškrábané, takže teď sice mám 3gb ram


Neměl by jsi teda mít 10GB nebo 8GB? (i kdyby byly vádný obě 4GB tak by to mělo ukazovat 4GB)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum