Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 7. březen 2021, 19:54

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 106 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  další
Autor Zpráva
 Předmět: Dokoupení RAM
PříspěvekZaslal v: čt 5. březen 2015, 20:09 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2011
Bydliště: Brno
Nahoru
Mám 4 roky starý PC, poskládaný na MSI P67A-C45 (B3) - Intel P67. Současné moduly mám Kingston HyperX Genesis Grey 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP

Začal jsem se věnovat After Effects a všeobecně tvorbě videa, na což mi 8 GB už bohužel často nestačí.

Základovka má dle parametrů na RAM 4 sloty, takže bych teoreticky neměl mít problém 2 "čokoládičky" přidat.

Kde se ale ztrácím je to, jaké RAMky dokoupit. Ty stejné moduly se už bohužel nikde neprodávají a ve směs se dočítám že míchat různé moduly dohromady nečinní žádnou radost.

Může mi prosím někdo říct co konkrétně nejlépe koupit? Chtěl bych nejlépe 16 GB (+8 GB). Nebo je blbost něco přikupovat a je lepší odeslat staré paměti do křemíkového nebe a koupit nějaké nové 2x 8 GB?


 Profil  
 Předmět: Re: Dokoupení RAM
PříspěvekZaslal v: čt 5. březen 2015, 20:41 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Klidně dokup 2x4GB 1600MHz ideálně se stejným časováním. Míchání RAM není zase takovej problém (stačí se podívat do mého podpisu)

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Dokoupení RAM
PříspěvekZaslal v: čt 5. březen 2015, 21:03 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2011
Bydliště: Brno
Nahoru
ale musí mít i stejné napětí, ne?

Každopádně jsem snad objevil paměti se stejnými parametry, tak těmi asi nic nepokazím: https://www.alza.cz/kingston-8gb-kit-dd ... 368961.htm


 Profil  
 Předmět: Re: Dokoupení RAM
PříspěvekZaslal v: čt 5. březen 2015, 21:18 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Měly by mít. U některejch desek (možná u všech :-D) jde nastavit napájení RAM zvlášť pro každej kanál, ale není to vhodné pro rovnoměrnost zatížení paměťového řadiče. Je vhodné volit parametrově shodné moduly, na výrobci a modelu už zase tak moc nezáleží. případný rozdíl frekvencí a latencí se přizpůsobuje nejpomalejšímu z osazených modulů.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Kompatibilita RAMek
PříspěvekZaslal v: pá 4. prosinec 2015, 18:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
Zdravicko, mel bych dotaz ohledne svych RAM pameti.
Mam desku MSI X79A-GD45 Plus a v tom osazene Kingston 8GB (4x 2GB) HyperX 2133Mhz DDR3.
Muj dotaz. Jake RAMky muzu dokoupit ? mam jeste 4 volne sloty a hodily by se mi dalsi 8GB.
Problem je v tom, ze se vubec nevyznam, kamarad se zbavoval Corsairu 2x 2GB 1600MHz. Zapojil jsem je podle navodu, ale bez ucelu pc hazel modrou smrt. Takze asi vicemene chapu, ze se musi jednat o stejne RAMky, nebo alespon jejich frekvence ?
Kazdopadne bych potreboval doporucit RAMky ktere muzu dosadit k tem co mam ted aby to jelo, nebot ty moje uz se neprodavaji a nejsou k sehnani :(

Dekuji za pomoc

S pozdravem

Winters


 Profil  
 Předmět: Re: Kompatibilita RAMek
PříspěvekZaslal v: pá 4. prosinec 2015, 18:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Frekvenci a casovani nastavit v biosu rucne dle "nejpomalejsiho" modulu. Melo by to slapat.


 Profil  
 Předmět: Re: Kompatibilita RAMek
PříspěvekZaslal v: so 5. prosinec 2015, 20:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
ok diky moc za radu, takze si muzu proste koupit 4x 2GB corsairy a nastavim svoje kingstony na 1600Mhz a stejne casovani a pofrci to. Ale mam teda otazku vyplati se to ? kdyz zkrouhnu svoje Ramky o tu frekvenci ?


 Profil  
 Předmět: Re: Kompatibilita RAMek
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2015, 15:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Zase jim nastavíš nižší časování, rozdíl ve výkonu bude minimální pro hraní her. Přečti si tohle: http://www.forum.pctuning.cz/viewtopic. ... &p=8960537

Jo a podívej se, kolik se do nich pouští V dle jejich specifikace.


 Profil  
 Předmět: Re: Kompatibilita RAMek
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2015, 18:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
Ty corsairy maji 1.5V a moje kingstony maji 1.65V to hraje taky roli ?


 Profil  
 Předmět: Re: Kompatibilita RAMek
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2015, 19:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Nastavil bych tedy 1.65V. Pokud bych si s tím chtěl pohrát, zkusil bych jít třeba na 1.6V


 Profil  
 Předmět: Re: Kompatibilita RAMek
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2015, 20:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
jeste me napadlo kdybych koupil

https://www.alza.cz/corsair-16gb-kit-ddr3-2133mhz-cl11-blue-vengeance-d332689.htm?catid=18852266

Tak se problem vyresi ne ? resp muzu to ktomu pridat a mit 24GB ? :)


 Profil  
 Předmět: Re: Kompatibilita RAMek
PříspěvekZaslal v: ne 6. prosinec 2015, 20:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
To klidně muzes, nebo se můžeš spokojit s 16GB, ušetřit a vzít třeba tyhle: http://m.heureka.cz/pameti/kingston-hyp ... c11srk2-8/
Jeden modul
http://m.heureka.cz/pameti/kingston-hyp ... 21c11sr-8/
...


 Profil  
 Předmět: Re: Kompatibilita RAMek
PříspěvekZaslal v: po 7. prosinec 2015, 05:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. listopad 2013
Nahoru
jasny muzu koupit 2x4GB a zapojit to podle schematu v manualu a melo by to frcet, protoze frekvence bude stejna a nebudou potreba upravy :) To me vubec nenapadlo :)


 Profil  
 Předmět: Navyseni ramek
PříspěvekZaslal v: čt 24. prosinec 2015, 16:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2015
Nahoru
Zdravim,
Ma zakladni deska podporuje DDR3 max 1600mhz a max 32GB. Aktualne tam mam od Crucialu Balstix 2x4GB 1600mhz CL9 a uvazoval jsem bud o stejne varce co mam, tj 2x4GB a nebo 1x8GB.
Pred tydnem jsem presel na win 10 a koupil SSD disk.

Chci se zeptat, ma smysl navysit ramky nebo si nijak nepomuzu? Zbytek sestavy v podpisu.

Dekuji.

_________________
Intel i5 4460, Asus strix gtx 960 directcu II oc, Gigabyte b85m d3h, Cruciall ballstix 2x4gb cl9 1600mhz, Seasonic energy knight 500w, Win 10 x64bit, Samsung SSD 850 evo.


 Profil  
 Předmět: Re: Navyseni ramek
PříspěvekZaslal v: čt 24. prosinec 2015, 21:33 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
a k čemu si tak zhruba plánuješ pomoct? paměti co máš ti nestačí - v tom případě dokoupit. stačí - není důvod kupovat.

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Navyseni ramek
PříspěvekZaslal v: čt 24. prosinec 2015, 22:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2015
Nahoru
No jde mi o to, zda v teto dobe, kdy je vse narocnejsi, neni 8gb ramek malo. Jelikoz jsem amater, co se pc tyka, tak se ptam, zda to co mam staci. Ano hraju hry plus lehka prace na pc. Ani nemam poneti, zda me treba ty ramky nebrzdi sestavu a napriklad hry by nemohly fungovat svizneji ( ano je to i ohledne nastaveni ).
Nehlede na to, ze win 10 asi taky vice papaji ramek na provoz nez starsi windowsy.

Chci, potrebuji - koupim. To je sice pekny, ale kdyz sam nevim a nedokazu zhodnotit, zda potrebuji.... Proto se ptam...

_________________
Intel i5 4460, Asus strix gtx 960 directcu II oc, Gigabyte b85m d3h, Cruciall ballstix 2x4gb cl9 1600mhz, Seasonic energy knight 500w, Win 10 x64bit, Samsung SSD 850 evo.


 Profil  
 Předmět: Re: Navyseni ramek
PříspěvekZaslal v: čt 24. prosinec 2015, 23:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. květen 2014
Nahoru
I v W10 by ti mělo 8GB stačit. Stalo se mi sice, že ve Witcher 3 mi to ukazovalo využití asi 9GB, ale to bylo vyjímečně. A jestli používáš aplikace, které papají hodně RAM musíš vědět ty sám. Třeba photoshop by si vzal víc jak 8GB.

_________________
CPU Intel Core i5-3470 MB Gigabyte Z77-D3H RAM Kingston 2x8GB 1600MHz HDD WD Blue 1TB SSD Samsung 840 EVO 120GB GK MSi GTX 770 PSU Seasonic S12II 620W Case Fractal Design Define R4


 Profil  
 Předmět: Re: Navyseni ramek
PříspěvekZaslal v: pá 25. prosinec 2015, 08:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2015
Nahoru
Dobra, dekuji za informaci, takto me to staci a pochopil jsem to.

Klidny svatky vsem.

_________________
Intel i5 4460, Asus strix gtx 960 directcu II oc, Gigabyte b85m d3h, Cruciall ballstix 2x4gb cl9 1600mhz, Seasonic energy knight 500w, Win 10 x64bit, Samsung SSD 850 evo.


 Profil  
 Předmět: Čím doplnit 8GB Corsair Dominator GT
PříspěvekZaslal v: po 28. prosinec 2015, 10:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. březen 2010
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Ahoj kluci,
mám následující sestavu

MB Asus Maximus V Formula,
CPU Intel i7 3770K 4800MHz,
RAM Corsair Dominator 2133MHz DDR3 8GB,
VGA Gigabyte 670 GTX,

a zajímalo by mě, zda lze současné RAMky něčím doplnit o dalších 8GB, a nebo by je bylo nutné vyhodit, a koupit 2x8GB? Nemohu totiž najít žádný eshop, kdy by bylo možné dokoupit stejné moduly.

Díky za Vaše rady.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
MB Asus Maximus V Formula, CPU Intel i7 3770K 4000MHz, Chlazení Cooler Master V6GT, RAM Corsair Dominator 2133MHz DDR3 8GB, Case Corsair Obsidan 650D, VGA Gigabyte 670 GTX, Roccat Valo, A4Tech 750, Benq E2220HD, Logitech sound system


 Profil  
 Předmět: Re: Čím doplnit 8GB Corsair Dominator GT
PříspěvekZaslal v: po 28. prosinec 2015, 16:34 
Moderátor - dovolená
Moderátor - dovolená
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
Pokud by se Ti je podařilo dobře prodat, volil bych 2x8GB, jinak třeba doplnit těmito http://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury- ... 43/produkt popř. se vykašlat na dual a koupit http://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury- ... 47/produkt - stačí nastavit parametry těch horších a neměl by být problém.

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 106 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.