Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 5. březen 2021, 21:00

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 106 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Nestačí 8gb ram -> rada jaké přikoupit
PříspěvekZaslal v: pá 9. prosinec 2016, 08:02 
Moderátor - dovolená
Moderátor - dovolená
Obrázek uživatele

Založen: 25. říjen 2011
Bydliště: Somewhere on the Earth
Nahoru
Vzal bych např.: https://www.czc.cz/corsair-vengeance-lo ... 42/produkt

_________________
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight


 Profil  
 Předmět: Re: Nestačí 8gb ram -> rada jaké přikoupit
PříspěvekZaslal v: pá 9. prosinec 2016, 08:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2007
Bydliště: Praha
Nahoru
Díky! :wink:


 Profil  
 Předmět: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: po 19. prosinec 2016, 09:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. březen 2013
Nahoru
Dobrý den, mám tyto paměti: 2 x 4 GB - https://www.czc.cz/patriot-viper-3-inte ... 95/produkt
Chtěl bych zvýšit ramky na 16 GB, ale mám celkem jen 3 sloty, 1 mě překrývá chladič procesoru. Takže v PC mám 2 x 4 GB a jeden volnej slot. Můžu tedy zaplnit jen 3 sloty a ke dvoum 4 GB RAM doplnit jednu 8 GB? Nebude vadit, že mám jiný velikosti RAM? Jinak jsem přemejšlel, že bych k tomu dokoupil třeba tuto: https://www.czc.cz/kingston-hyperx-sava ... 25/produkt


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: po 19. prosinec 2016, 15:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano můžeš, ty 2x4GB paměti dej k sobě na 1 kanál, a ten 1 volnej slot na druhym kanálu tak tam dej tu novou 8GB paměť. Pojede to korektně a v dualu jak má. Nenapsal jsi co máš za board, tak jen dodam že pro správnou funkci 8GB modulů je třeba CPU typu Sandy-Bridge nebo novější.


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: po 19. prosinec 2016, 16:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. březen 2013
Nahoru
Dobře a nejlépe bude když se bude shodovat časování a rychlost RAM asi že? Jinak mám tuto desku: https://www.czc.cz/gigabyte-ga-z77-ds3h ... 33/produkt


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: po 19. prosinec 2016, 16:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Sedět to nemusí. Akorát prostě zbytečně nepřiplácej za paměti rychlejší než ty co máš teď.


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: po 19. prosinec 2016, 17:08 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. březen 2013
Nahoru
Oki, jinak na tuhle desku mi to teda pude?


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: po 19. prosinec 2016, 18:52 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jo tam to půjde v pohodě.


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: út 20. prosinec 2016, 10:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červenec 2012
Nahoru
Nechci otevírat nové téma. Mám podobný dotaz.

MB : MSI Z97 MATE, CPU INT.7-4770, 1 x 8 GB RAM
Dokupoval jsem RAM 2x8 GB.
Uklepl jsem se a místo Kingston HyperX Fury s čas. CL 10 jsem objednal
Kingston HyperX Savage XPM s časováním CL 9

Savašky jedou bez problémů. Dá se do desky přidat i ta 8 GB s jiným časováním? Obě Savage i Fury jsou
na frekvenci 1600. Pojede to aniž by se to pohádalo? Nebo je potřeba někde nastavit parametry.
Díky za případnou radu.


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: út 20. prosinec 2016, 12:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Půjde to v pohodě prostě to tam dej.


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: út 20. prosinec 2016, 12:50 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
Je možné, že Fury nezvládnou nižší latenci CL9 bez chyb, takže bude zřejmě nutné nastavení latence na CL10. Obecně o výsledném nastavení rozhoduje ten nejpomalejší modul v sestavě.

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: út 20. prosinec 2016, 13:08 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červenec 2012
Nahoru
dík za odpověď.
Ještě malý problém. K vůli chladiči CPU jsou paměti ve slotu 2, 4. Mám to zasunout do 3. nebo zkusit posunout ty Savage do slotu 1, 3 a Fury dát do 2 nebo 4. Sice bylo nějaké pojednání dříve na PC Tuningu ale moc moudrý z toho nejsu. Když tak " polaboruju" a uvidím. Už to nechám až po svátcích. Zatím to jede dostatečně tak se do toho dle poučky - jede to tak se v tom nešťourej" 8-) nebudu hrabat 16 GB je dost i na fotoshop a jiné blbiny. tak uvidíme.


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: út 20. prosinec 2016, 13:45 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
Nechal bych Savage ve slotech 2 a 4 (černé) a jeden modul Fury bych dal do slotu 3 (modrý). V manuálu desky není uvedeno žádné omezení, takže by to měloo fungovat.

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: út 20. prosinec 2016, 14:31 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2016
Nahoru
Čau, mám podobnou věc. Mám notebooku od asusu a má 1x4GB, ale má 2 sloty. Tak jeslti by mi někdo poradil jestli má cenu kupovat vetší? Jestli mi to něják poznatelně pomůže nebo je to jedno. :D


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: út 20. prosinec 2016, 14:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červenec 2012
Nahoru
Díky za rady. Já si tak myslel. Teď jsem našel na netu manuál. Postuduju a uvidíme .


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: út 20. prosinec 2016, 22:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Boallan: To ti bez znalosti presneho modelu notebooku nikdo nerekne.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: st 21. prosinec 2016, 10:04 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 30. červenec 2005
Bydliště: Bílina / Teplice
Nahoru
a hlavně bez znalosti využití nelze soudit, jestli to přidání paměti nějak pomůže.
Pokud to má jen na net, tak je to zbytečné, 4GB stačí.
Pokud na tom dělá třeba náročnější práci s grafikou, nebo na tom třeba hraje hry, tak by 8GB RAM mělo své opodstatnění. Už jen třeba v tom, že by fungoval dual channel, takže u některých grafik by mohlo dojít k navýšení výkonu.

_________________
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: st 21. prosinec 2016, 10:16 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2016
Nahoru
Takhle je to starý asi 5 let. Je to Asus K53SV. Je tam i5 2430m a gt540m, takže žádná sláva. Hraju právě na tom občas hry. Takže chci jenom vědět, jestli to fakt bude poznatelněj rozdíl když tam dám 8gb nebo to je úplně zbytečný. :)


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: st 21. prosinec 2016, 11:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Pokud hrajes hry, kterym nestaci 8GB RAM, tak to rozdim muze byt. Jinak je to uplne zbytecny :)

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: st 21. prosinec 2016, 13:51 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2016
Nahoru
No jako rozjel jsem na tom dokonce i GTA V, ale občas se to kousalo, protože ramky byli fakt narvaný až po okraj. A procesor byl na 91°C, takže fakt extrém. :D Ale popravdě si myslím, že kdyby tam bylo 8GB RAM, tak by to jelo v pohodě.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 106 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.