Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 6. březen 2021, 10:19

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 106 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: čt 22. prosinec 2016, 11:08 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 30. červenec 2005
Bydliště: Bílina / Teplice
Nahoru
nevím jak je tomu u gt540m, ale u Intel HD a AMD integrovaných grafik docela dost pomáhá dual channel. Např. u HD530 to v GTA V hodí klidně 20% výkonu navrch.

_________________
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: čt 22. prosinec 2016, 11:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
U integrovanych grafik to pomaha i vic, u samostatnych skoro vubec.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: čt 22. prosinec 2016, 11:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
4GB je fakt malo, dokoupil bych dalsi 4.


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: čt 22. prosinec 2016, 15:01 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2016
Nahoru
Myslíš, že je to málo i u takhle starýho počítače? Jako vím, že budu moc mít otevřených víc věcí najednou, ale právě nevim u těch her jestli by to byl rozdíl, kterej bych poznal. :D


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: čt 22. prosinec 2016, 15:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Jako 8GB by tam bejt mělo. Víc už nemá smysl. Ty 4 budou stačit 90% času, mužná 100%. Pokud nejseš extrémista tak na browsování to stačí a na hry který by potřebovaly víc ten systém jako celek stejně nemá výkon.


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: pá 23. prosinec 2016, 09:32 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2016
Nahoru
Díky za rady. Asi kupovat 8GB nebudu, asi to opravdu nemá cenu. Spíš našetřím na nový stolní PC. :-D


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM
PříspěvekZaslal v: čt 5. leden 2017, 19:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 19. březen 2010
Nahoru
mohu nakombinovat tyto dvě paměti? Rozdíl vidím jen v druhu chladiče ...

https://www.alza.cz/porovnani.htm?c=DO670h5b;DO670h3;

_________________
MB:Asus Crosshaier III - CPU:AMD Phenom II X2 550 Black Edition, odemčený na X4 3.7GHz - RAM:Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz CL9 - GPU:Asus GTX570 Direct CUII - HDD:128GB SSD OCZ Agility + WD 1TB + WD 2TB - DVD/RW:Asus DRW-24B1LT - zdroj:LC Power LC6600GP 600W - CASE:Coolermaster HAF922 - LCD:Acer X243H 24"


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM
PříspěvekZaslal v: po 9. leden 2017, 14:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. prosinec 2016
Nahoru
Podle mě by měli jít nakombinovat, ale pohlídej si aby byli v dual channel.


 Profil  
 Předmět: Re: Info
PříspěvekZaslal v: čt 12. leden 2017, 18:19 
Nováček
Nováček

Založen: 31. červenec 2016
Nahoru
a je možné to někde zjistit, výrobce desky voltaž neudává, hledal jsem všude


 Profil  
 Předmět: Re: Info
PříspěvekZaslal v: čt 12. leden 2017, 19:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2004
Nahoru
1) prosím název topicu vytvoř lépe a ne jen nic neříkající "Info" je to pro lepší orientaci :)
2) Predator je jen DDR3 cl9
3) takže podle bodu 2. musí být ty druhé ramky jiné asi Fury
4) pokud ti spolu pojedou (ale taky nemusí, je to na dlouhé vysvětlování) stejně pojedou na cl10 (pokud neuděláš oc) takže výhoda cl9 se ztrácí
5) lepší je uvést desku odkaz na ramky atd ...


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: čt 12. leden 2017, 21:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. červenec 2013
Nahoru
CPU 3570K
Asrock z77 Extreme4
Mam tam 2x 4GB DDR 3 1600mhz cl9...V Dual Chanel
mam mozmnost za par korun doplnit dalsie 2x2 GB presne take iste ako tam mam ..ked tam budu 4 tak uz to nebude zapojene v Dual Chanel nebude to vadit ?,mozem do toho ist? zisal bi sa trosku viac pamete.Nebude vadit ze su dve moduly 4gb a dve 2gb nie?


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM a funkčnost
PříspěvekZaslal v: čt 12. leden 2017, 21:59 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
pojde

_________________
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 3070-8G-OC; CoolerMaster ML500; iPhone Xr 128GB


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: so 18. březen 2017, 10:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. říjen 2008
Nahoru
Mám i7 4790k a 1x8 GB RAM kingston 1866MHz CL10.
Trochu si teď hraju s 3D modelováním, unreal enginem a podobně a zdá se mi, že by to chtělo rozšířit ramky. Jakým způsobem mám postupovat? Koupit stejný single modul 8GB nebo k tomu co mám dual 16GB? Co byste volili a proč?


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: ne 19. březen 2017, 01:18 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. listopad 2005
Bydliště: Nitra-SVK
Nahoru
LetisVT: Osobne by som postupoval takým spôsobom, že by som si najprv zaobstaral identický ďalší 8GB modul k tvojej stávajúcej RAM (veď Kingston také moduly stále predáva, to sú tie čo majú toľko farebných variácii, však? :lol: ). Následne sa rozhodol, že či to postačuje a podľa toho vybral ďalšiu kombináciu (či je naozaj nevyhnutné mať 24GB, alebo až 32GB, teda ďalšie 8GB moduly do zvyšných slotov). Tri by mali fungovať bez problémov. Len teda nepôjdu v Dual Channel všetky.

Neviem, s takouto kombinatorikou by tu asi najviac vedel poradiť Doc. Ja som nikdy neprevádzkoval žiadne v nepárnom počet operačných pamätí, teda ak nepočítame jednu (1366 socket som nemal...), nebol na to nikdy dôvod. :mrgreen: Buď dve (ktoré mali odlišné kapacity, čo nebol problém...), alebo rovno štyri.

_________________
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: út 21. březen 2017, 17:03 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: Holešov
Nahoru
jake mas windows ? windows 7 home premium x64 maji limit 16gb

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: út 21. březen 2017, 17:13 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
BubakB napsal:
LetisVT: Osobne by som postupoval takým spôsobom, že by som si najprv zaobstaral identický ďalší 8GB modul k tvojej stávajúcej RAM (veď Kingston také moduly stále predáva, to sú tie čo majú toľko farebných variácii, však? :lol: ). Následne sa rozhodol, že či to postačuje a podľa toho vybral ďalšiu kombináciu (či je naozaj nevyhnutné mať 24GB, alebo až 32GB, teda ďalšie 8GB moduly do zvyšných slotov). Tri by mali fungovať bez problémov. Len teda nepôjdu v Dual Channel všetky.

Neviem, s takouto kombinatorikou by tu asi najviac vedel poradiť Doc. Ja som nikdy neprevádzkoval žiadne v nepárnom počet operačných pamätí, teda ak nepočítame jednu (1366 socket som nemal...), nebol na to nikdy dôvod. :mrgreen: Buď dve (ktoré mali odlišné kapacity, čo nebol problém...), alebo rovno štyri.


Lichej počet jde provozovat v dualu, dokonce to pojede v ideálnim dualu když se použije na jednom kanálu jedna 8GB dual-rank paměť a na druhym dvě 4GB single-rank paměti, půjde to ok. Nejdůležitější je stejná kapacita na kanálech, a pak počet ranků pro nejefektivnější interleaving.

LetisVT napsal:
Mám i7 4790k a 1x8 GB RAM kingston 1866MHz CL10.
Trochu si teď hraju s 3D modelováním, unreal enginem a podobně a zdá se mi, že by to chtělo rozšířit ramky. Jakým způsobem mám postupovat? Koupit stejný single modul 8GB nebo k tomu co mám dual 16GB? Co byste volili a proč?


Vůbec to nemusíš řešit, DDR3 maj kompatibilitu dobrou, Haswell má dobrej řadič a všechny 8GB moduly jsou dual-ranked, takže bych tam dal ňákej standard od ověřenýho výrobce, žádné kolotoče a tak, můj tip by byla tahle:

https://www.czc.cz/crucial-8gb-ddr3l-18 ... 58/produkt

V případě že by nebyla skladem třeba:

https://www.czc.cz/crucial-ballistix-sp ... 47/produkt

Tuhle doma mam a dostal jsem jí na 2133 s 1,5v easy.


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: st 22. březen 2017, 15:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. říjen 2008
Nahoru
Vzal bych určitě tu stejnou, co mám, cenově je to docela ok. Jestli to chápu, udělám líp, když ze současného 1x8GB dokoupím další paměť a budu mít 2x8GB než abych dokoupil kit 2x8GB a měl 3x8GB. :D Těch 24GB už by optimálně nefungovalo, je to tak?


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: čt 23. březen 2017, 03:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano. Dokup jeden další 8GB modul a je to.


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: čt 19. duben 2018, 13:21 
Nováček
Nováček

Založen: 19. duben 2018
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Dobrý den,
potřeboval bych poradit. V základní desce ASUS M4A87TD-USB3 mám momentálně paměti CRUCIAL Ballistix Tactical LP DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz CL8 1,35V a chtěl bych je rozšířit o Crucial Ballistix Tactical DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz CL8 1,5V (stejný výrobce, stejné časování i frekvence, jen jiné napětí).

S kombinací těchto pamětí by neměl být problém, že? Jelikož ty 1,35V není problém nastavit 1,5V.


 Profil  
 Předmět: Re: Přidání RAM - vše kolem ZDE
PříspěvekZaslal v: pá 20. duben 2018, 12:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2004
Nahoru
jkupka84 napsal:
Dobrý den,
potřeboval bych poradit. V základní desce ASUS M4A87TD-USB3 mám momentálně paměti CRUCIAL Ballistix Tactical LP DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz CL8 1,35V a chtěl bych je rozšířit o Crucial Ballistix Tactical DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz CL8 1,5V (stejný výrobce, stejné časování i frekvence, jen jiné napětí).

S kombinací těchto pamětí by neměl být problém, že? Jelikož ty 1,35V není problém nastavit 1,5V.

myslím že by to neměl být problém


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 106 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.