Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 4. březen 2021, 07:40

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Poloviční využití RAM
PříspěvekZaslal v: čt 25. srpen 2016, 21:23 
Nováček
Nováček

Založen: 15. srpen 2016
Nahoru
Ahoj mam problém v PC mam 2x 8gb ram ale když si otevřu správce uloh hlásí mi to že mam jen 8GB i když v biosu svítí normálně 16GB. MSconfig sem nastavil na max ale Pořád jede pouze 8GB.
Nevěděl by někdo co s tim ? OS je čistě nainstalovanej (Win7)..


Deska: MSI 970 GAMING
CPU: AMD FX-8350
GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD, 6GB GDDR5
Zdroj: Corsair CX750M
RAM: 2x Kingston 9905403-559.A00LF 8GB


 Profil  
 Předmět: Re: Poloviční využití RAM
PříspěvekZaslal v: pá 26. srpen 2016, 02:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
maji stejne nastaveny casovani a vsechny ostatni parametry?

ja mel stejnej problem a vyresil jsem ho jen vymenou obou modulu, ale treba to nejaky reseni ma

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Poloviční využití RAM
PříspěvekZaslal v: so 27. srpen 2016, 08:44 
Nováček
Nováček

Založen: 15. srpen 2016
Nahoru
Tak problém už je někde v MSconfigu sám MSconfig mi neuloží změny které provedu. Nastavim 16GB a po restartu počítače ukazuje nastavenou nulu. To stejně režim spuštění je defaultně na výběrové a nejde změnit. Nevíte někdo co s tim ? všechny změny provádím jako správce.


 Profil  
 Předmět: Re: Poloviční využití RAM
PříspěvekZaslal v: pá 2. září 2016, 14:26 
Nováček
Nováček

Založen: 15. srpen 2016
Nahoru
Tak jsem koupil nové ram Corsair 32GB KIT DDR3 2400MHz CL11 Vengeance Pro Red a pořád ten stejný problém Windows si bere pouze pulku nainstalovaných ramek. Bios ukazuje 32 GB ale win si bere jen 16GB zbylých 16 GB je psaných jako "Rezervováno hardwarem" nevěděl by někdo proč se to děje ? OS: Windows 7 Profesional x64


 Profil  
 Předmět: Re: Poloviční využití RAM
PříspěvekZaslal v: pá 30. září 2016, 20:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. listopad 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Řešil jsem totéž, pomohla až nová instalace WIN 7 Professional.

_________________
AMD 8320, 32 GB, MSI 990FX Gaming, Sapphire 78xx

Pokud jsi v mém domě - chovej se podle mých pravidel. Pokud nechceš - odejdi !


 Profil  
 Předmět: Re: Poloviční využití RAM
PříspěvekZaslal v: ne 2. říjen 2016, 18:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. prosinec 2011
Nahoru
Zkus update biosu, případně nemáš integrovanou grafiku?

_________________
PC_1: AMD Ryzen 5 1600 ; AMD RX 580 8Gb (Sapphire) ; 8Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 750gb hybrid SSD + 240gb SSD
PC_2: Intel core i5 3570 ; AMD HD 7950 3Gb (Sapphire) ; 2x4Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 120Gb SSD
PC_3: AMD A4 6300 + AMD Radeon HD 8370D ; 4Gb RAM, OCZ FirePower CoreXStream 500W ; 500Gb HDD
NB: Intel core i3 370m ; Nvidia geforce GT 540m ; 750gb hdd ; 4gb RAM
NB: Intel core i7 3632QM ; AMD Radeon HD7670M ; 1tb hdd + 128gb SSD ; 8gb RAM


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.