PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Poloviční využití RAM
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=157&t=245587
Stránka 1 z 1

Autor:  DedusCZE [ čt 25. srpen 2016, 21:23 ]
Předmět:  Poloviční využití RAM

Ahoj mam problém v PC mam 2x 8gb ram ale když si otevřu správce uloh hlásí mi to že mam jen 8GB i když v biosu svítí normálně 16GB. MSconfig sem nastavil na max ale Pořád jede pouze 8GB.
Nevěděl by někdo co s tim ? OS je čistě nainstalovanej (Win7)..


Deska: MSI 970 GAMING
CPU: AMD FX-8350
GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD, 6GB GDDR5
Zdroj: Corsair CX750M
RAM: 2x Kingston 9905403-559.A00LF 8GB

Autor:  Alfajk [ pá 26. srpen 2016, 02:10 ]
Předmět:  Re: Poloviční využití RAM

maji stejne nastaveny casovani a vsechny ostatni parametry?

ja mel stejnej problem a vyresil jsem ho jen vymenou obou modulu, ale treba to nejaky reseni ma

Autor:  DedusCZE [ so 27. srpen 2016, 08:44 ]
Předmět:  Re: Poloviční využití RAM

Tak problém už je někde v MSconfigu sám MSconfig mi neuloží změny které provedu. Nastavim 16GB a po restartu počítače ukazuje nastavenou nulu. To stejně režim spuštění je defaultně na výběrové a nejde změnit. Nevíte někdo co s tim ? všechny změny provádím jako správce.

Autor:  DedusCZE [ pá 2. září 2016, 14:26 ]
Předmět:  Re: Poloviční využití RAM

Tak jsem koupil nové ram Corsair 32GB KIT DDR3 2400MHz CL11 Vengeance Pro Red a pořád ten stejný problém Windows si bere pouze pulku nainstalovaných ramek. Bios ukazuje 32 GB ale win si bere jen 16GB zbylých 16 GB je psaných jako "Rezervováno hardwarem" nevěděl by někdo proč se to děje ? OS: Windows 7 Profesional x64

Autor:  Naex [ pá 30. září 2016, 20:06 ]
Předmět:  Re: Poloviční využití RAM

Řešil jsem totéž, pomohla až nová instalace WIN 7 Professional.

Autor:  kdyrja [ ne 2. říjen 2016, 18:00 ]
Předmět:  Re: Poloviční využití RAM

Zkus update biosu, případně nemáš integrovanou grafiku?

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/