PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Ram v Dell T3500
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=157&t=280477
Stránka 1 z 1

Autor:  ICEBRETON [ so 22. únor 2020, 15:00 ]
Předmět:  Ram v Dell T3500

Zdravim, vlastnim dell T3500 s xeonem W3565. Dle specifikaci intelu by mel cpu zvladat klasicka ddr3 1.5V a max 1066mhz.

Zajimavy je, ze ten pc jede uz 8let s ramkama samsung ECC PC3L 10600E. Ta vyssi frekvence ram me neprekvapuje, ramky proste bezi trochu poddtaktivane. Ale jsou to ramky se snizenou voltoza na 1.35V! Jaktoze to jede kdyz cpu podporuje jen klasicke ddr3 1.5V?

Resim to, protoze chci upgradovat ram i cpu a nevim, zda si s tema 1.35V ramkama poradi i "novej" sestijadrovej xeon x5675, neb ten taky podporuje jen 1.5V ramky.

Diky predem za odpovedi.

Autor:  fmx rider [ so 22. únor 2020, 16:49 ]
Předmět:  Re: Ram v Dell T3500

Když jim nenastavíš 1,35V v BIOSu (neznám dell pc, tak ani nevim jak se dá "štourat" v biosu), tak prostě poběží na 1,5V, nic se nestane.

Autor:  ICEBRETON [ so 22. únor 2020, 20:11 ]
Předmět:  Re: Ram v Dell T3500

nevím no, dle specifikací by měly zvládnout 1.45V. Těžko říct proč tam Dell dal takový ramky.

Upřesňuji specifikaci použitých pamět:

3ks zapojené v triplechannel:

2GB 1Rx8 PC3L-10600E-09-11-D1
M391B5773DH0-YH9

zajímalo by mě, jestli bych do dalších 3 volných slotů mohl dát, jestli si ramky budou rozumět:

4GB 2Rx8 PC3L-10600E-09-10-E1

celkem bych tak měl 6+12=18GB ramek

Díky za názory

Autor:  ICEBRETON [ po 9. březen 2020, 18:49 ]
Předmět:  Re: Ram v Dell T3500

Kdyby to nekoho zajimalo, tak tato kombinace ramek bez problemu funguje, tj. mam 18GB ram.

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/