Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 17. říjen 2019, 01:04

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 1486 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 75  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: so 29. prosinec 2018, 17:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. únor 2008
Nahoru
Neviete ci sa problem so zahlcovanim cache a naslednym microstutteringom v hrach bude vyskytovat aj v 1809 ?

https://forums.geforce.com/default/topi ... pdate/269/

zatial je na to riesenie pomocou roznych aplikacii
napr
https://www.wagnardsoft.com/forums/view ... =18&t=1256

alebo
https://www.reddit.com/r/Windows10/comm ... _creators/

tu vysvetlenie o co ide
https://www.youtube.com/watch?v=rQuHIlSfxv0

_________________
#music project


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: út 15. leden 2019, 17:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. srpen 2007
Bydliště: Dresden
Nahoru
Neřešili jste u verze 1809 problém s přehráváním videí na internetu, nezáleží na prohlížeči - zkoušel jsem IE, Edge a Firefox, všude stejné? Videa jedou, ale u některých jsou bez zvuku. Mám dojem, že v předchozích verzích vždy když se spustilo video vyskočilo okno na nejaky "mediaPlugin", což odkázalo na stránky MS a po stažení vše jelo (snad si to nepletu s Media Feature Pack pro N verze). V této verzi se zdá, že to MS zas překopal a kodeky jsou to ve Storu - mám už nainstalovány ze storu rozšíření pro VP9, theoru/ogg a mpeg2. Ale videa všechna stále nejedou. Jedno to video jsem stáhl a kodek na zvuk je AAC. Ve VLC mi to jelo - ve WMP bez zvuku, takže chybí kodek asi.

Neexistuje nějaké globální řešení přímo od MS, jak v předchozích verzích, nebo ku*va budu muset postupně instalovat všechny kodeky (K-lite jak v dobách XP se mi instalovat fakt nechce)? Dík.


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: út 15. leden 2019, 21:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
K-Lite mega codec pack je zaklad, co instaluju na všechny PC uz peknou radku let, abych prave nemusel resit nejaky méně pouzivany kodek, co Win neznaji.


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 16. leden 2019, 10:54 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
ja som nedal kodek zvlášt do pc už dlhé roky a nemám problém, prehrávač MPC BE

_________________
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500 DDR4, RTX2080Ti 2100/15900, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell 7590 + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X , Mate 20 Pro, HTPC


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 16. leden 2019, 10:58 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2014
Bydliště: Slovensko
Nahoru
Ja tiez nie. Mam MPC-HC. Co sa tyka tych videi cez prehliadac tiez nie.

Inac 1809 zatial bez problemov u mna.

_________________
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 16. leden 2019, 11:01 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
taky tak; mozno max cez bsplayer inak kombinacia VLC-KODI-BSplayer

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 16. leden 2019, 11:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
ja som mal aj tie bugnuté 1809 a nič

_________________
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500 DDR4, RTX2080Ti 2100/15900, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell 7590 + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X , Mate 20 Pro, HTPC


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 16. leden 2019, 16:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. září 2006
Bydliště: Praha 11 - Chodov / Praha 4 - Braník :)
Nahoru
V praci se mi 1809 naistalovalo minuly tyden a od te doby do dneska neslo vypnout/spustit normalne pocitac. Pomohl az update biosu zakladni desky. Nechapu...

_________________
intel 4770k @ 4,3ghz, corsair h110, msi z87 mpower, gainward gtx 1070 phoenix gs, 32gb 1866mhz ddr3, samsung 840 pro 256gb, seasonic g-series 550w, fractal design define xl, samsung t220hd, win10pro 64bit.


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 16. leden 2019, 17:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. srpen 2007
Bydliště: Dresden
Nahoru
Jasně, já od novějších systémů než XP, taky neinstaluji žádné kodeky - vždy VLC/MPCHC stačilo. Tady je ale problém, že mi nejede zvuk u streamovaných videí v prohlížečích. Což nechápu. Mám ještě dojem, že v té bugnuté verzi z října 1809 bez aktualizací to fungovalo, ale teď přes Vánoce jsem nakonec kvůli i jiným důvodům dělal znovu čistou instalaci 1809 z nejnovějšího .isa a od té doby streamovaná videa v browseru náhodně nemají zvuk.

Pokud spustím lokálně uložené video z disku ve VLC, tak samozřejmě bez problémů.

edit: Po čisté instalaci jsem se zbavoval toho MS store bordelu. Možná jsem odinstaloval něco, co jsem neměl. Zkusím nahodit čistou instalačku do virtuálky, jestli tam to pojede.


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 16. leden 2019, 18:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Bydliště: Zlín
Nahoru
slaava napsal:
V praci se mi 1809 naistalovalo minuly tyden a od te doby do dneska neslo vypnout/spustit normalne pocitac. Pomohl az update biosu zakladni desky. Nechapu...



Jak nešel vypnout? Dals vypnout, a on se restartoval? Pár dní zpět jsem řešil podobný problém, stačilo mi v možnostech napájení vypnout Fastboot a problém zmizel.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|MSI GTX 1060 6GB|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
PC3: AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 16. leden 2019, 18:17 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK - Košice
Nahoru
nemyslim si ze je potrebne instalovat codec packy... neinstaloval som ziadny po cistej instalacii a ide vsetko bez problemov...tie predinstalovane rozsirenia ci co to je som nechal nainstalovane

_________________
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1903 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: LG V30 Android 9 Pie
Time Spy: 11 610


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 16. leden 2019, 18:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
mr.qeg napsal:
Jasně, já od novějších systémů než XP, taky neinstaluji žádné kodeky - vždy VLC/MPCHC stačilo. Tady je ale problém, že mi nejede zvuk u streamovaných videí v prohlížečích. Což nechápu. Mám ještě dojem, že v té bugnuté verzi z října 1809 bez aktualizací to fungovalo, ale teď přes Vánoce jsem nakonec kvůli i jiným důvodům dělal znovu čistou instalaci 1809 z nejnovějšího .isa a od té doby streamovaná videa v browseru náhodně nemají zvuk.

Pokud spustím lokálně uložené video z disku ve VLC, tak samozřejmě bez problémů.

edit: Po čisté instalaci jsem se zbavoval toho MS store bordelu. Možná jsem odinstaloval něco, co jsem neměl. Zkusím nahodit čistou instalačku do virtuálky, jestli tam to pojede.

toto my robí/robil WATERFOX :mrgreen:
prešiel som späť na Firefox a všetko ide ako má, pochybujem že to má niečo z kodekmi
snád sa bavíme o tom istom

_________________
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500 DDR4, RTX2080Ti 2100/15900, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell 7590 + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X , Mate 20 Pro, HTPC


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 16. leden 2019, 18:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. září 2006
Bydliště: Praha 11 - Chodov / Praha 4 - Braník :)
Nahoru
werygood napsal:
Jak nešel vypnout? Dals vypnout, a on se restartoval? Pár dní zpět jsem řešil podobný problém, stačilo mi v možnostech napájení vypnout Fastboot a problém zmizel.

Dal jsem vypnout, zcernaly monitory a PC jelo vesele dal. Sleep mode to samy. Kdyz uz se to nakonec vyplo/uspalo, nesel PC pro zmenu pustit. Zrovna dnes jsem startoval asi 20x z blbeho spanku. Az update toho biosu pomohl.

_________________
intel 4770k @ 4,3ghz, corsair h110, msi z87 mpower, gainward gtx 1070 phoenix gs, 32gb 1866mhz ddr3, samsung 840 pro 256gb, seasonic g-series 550w, fractal design define xl, samsung t220hd, win10pro 64bit.


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 16. leden 2019, 21:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. srpen 2007
Bydliště: Dresden
Nahoru
dexterav napsal:
mr.qeg napsal:
Jasně, já od novějších systémů než XP, taky neinstaluji žádné kodeky - vždy VLC/MPCHC stačilo. Tady je ale problém, že mi nejede zvuk u streamovaných videí v prohlížečích. Což nechápu. Mám ještě dojem, že v té bugnuté verzi z října 1809 bez aktualizací to fungovalo, ale teď přes Vánoce jsem nakonec kvůli i jiným důvodům dělal znovu čistou instalaci 1809 z nejnovějšího .isa a od té doby streamovaná videa v browseru náhodně nemají zvuk.

Pokud spustím lokálně uložené video z disku ve VLC, tak samozřejmě bez problémů.

edit: Po čisté instalaci jsem se zbavoval toho MS store bordelu. Možná jsem odinstaloval něco, co jsem neměl. Zkusím nahodit čistou instalačku do virtuálky, jestli tam to pojede.

toto my robí/robil WATERFOX :mrgreen:
prešiel som späť na Firefox a všetko ide ako má, pochybujem že to má niečo z kodekmi
snád sa bavíme o tom istom


Ještě můžu zkusit Chrome. Jak jsem psal výše, zkoušel jsem stabilní poslední verzi Firefoxu, IE a Edge, všude stejné.


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: pá 18. leden 2019, 16:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. srpen 2007
Bydliště: Dresden
Nahoru
Tak zajímavé výsledky. Portable Chrome se choval stejně, jako zbytek prohlížečů. Pak jsem stejné stažené 1809.iso zkusil ve VMWare Playeru, opět ta dotčená videa bez zvuku. Pak jsem ještě zkusil K-lite codec pack a pořád nic. No tak jsem z flashky nabootoval linux a tam bez problémů, se zvukem, úplně vše, co jsem zkusil. No asi na to dál prcám. Rollback zpět na 1803 se mi dělat už nechce.


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2019, 15:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. srpen 2007
Bydliště: Dresden
Nahoru
S rozmrdanými kodeky jsem byl nakonec vedle. Chtěl jsem se dívat lokálně ve VLC na staré DVD a nefungovaly mi určité kanály z Dolby Digital 5.1. Hudba šla, ale dialogy ne. Fungovalo jen stereo.

To mě nakonec přivedlo na správnou stopu. S instalací čisté verze 1809 se z Windows Update nainstaloval i nějaký novější Realtek ovladač, který to způsoboval. Když jsem revertnul zpět na ovladač ze stránek výrobce desky, vše už funguje. Kdyby to někdo řešil, tak asi nejprve ověřit ovladače.


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: út 12. únor 2019, 04:07 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 10. srpen 2005
Nahoru
mr.qeg napsal:
... To mě nakonec přivedlo na správnou stopu. S instalací čisté verze 1809 se z Windows Update nainstaloval i nějaký novější Realtek ovladač, který to způsoboval. Když jsem revertnul zpět na ovladač ze stránek výrobce desky, vše už funguje. Kdyby to někdo řešil, tak asi nejprve ověřit ovladače.


jo to je klasika :sad: , taky proto instaluji nový widle vždy s vytaženým síťovým kabelem, nainstaluji si svoje ovladače a zakážu automatický sosání driverů, který dělá největší bordel..... a pak teprve zastčím síťový kabel pro instalaci normálních hotfixů....

_________________
[Case]Zalman Z1 modded + Akasa AK-PAX-2 + 4x Noctua NF-S12B ULN 2xIn front + 2xOut rear + 1X Noctua NF-S12A out [PSU] Corsair HX620 [CPU] Intel i5-9600K stock + Scythe SCNJ-4000 Ninja 4 [Motheboard] MSI B360 Gaming plus [RAM] A-DATA XPG 32GB DDR4 2666Mhz 15-17-17-35-1T [GPU] MSI GeForce GTX 1080 8G +15sh +150mem [LCD] LG 29UM59-P [75Hz] 29 inch, 2560x1080 [Audio] Asus Xonar SE + Superlux HD660 [HDD] Patriot Scorch NVMe 256GB + Crucial MX500 1TB + WD Caviar Green 4TB [Input] A4Tech Bloody B180R + Marvo G981 (2300dpi/1000Hz) + Trust GXT204 [OS] Windows 10 Pro x64 1909[3dMark11]10.287 on FW436.48whql


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2019, 19:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Ahoj, mam jen rychly dotaz...
Prarodice od mlade maji starsi pocitac s Athlonem 64 X2 5200+, 4GB ram a HD3870.
Chteji novy, legalni system, protoze chteji internet. Ma na tenhle historicky stroj smysl instalova W10 nebo radeji zvolit W7, ktere by mely byt mene narocne?

Dik

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | EVGA GTX1080
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seasonic 550W FPG | FD Define C

Razer Basilisk, Cynosa, Kraken | Samsung 27" Curved
Crosshair VI Hero | R5 3600 + Dark Rock 4 | 16GB 3333MHz | GTX1060 6GB Gaming X
970 EVO 250GB | UV500 480GB | WD 500GB | Seasonic 550W FPG | FD Meshify C TG

Razer Basilisk, Cynosa, Electra | Dell 27"


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2019, 19:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. únor 2007
Nahoru
Tak z pohľadu výkonu a kompatability (HD3870 napr. nemá oficiálne ovladače na Win10) by samozrejme bola lepšia Win 7, akurát zohnať legálnu verziu by bol asi dnes už problém. Dalšia vec je že do tak starého PC investovať tolko penazí za OS, ktorý bude za rok mimo podpory mi neprijde ako najlepšia investícia.

Iná vec je či by na takom PC vôbec Win 10 fungovaly, v tom by ti tu mohol niekto poradiť, ak má tak starý PC a skúšal na nom Win 10. Ide aj o to akú konkrétnu základnú dosku tam máš, prípadne iné periférie. Tak ako tak by som to bral ako riziko do toho kupovať Win 10, takže keď by som do toho išiel, tak by som určite kúpil plnú verziu (prenositelnú) Win 10 Home, ktorá ma prijatelnú cenu a v prípade že by s tým boli problémy, tak môžeš buď kúpiť nové PC a do neho to nainštalovať, alebo možeš ten OS potom použiť v ľubovolnom inom PC, kde by si ho potreboval.

_________________
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + AKG K701 + Creative Inspire 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G500s + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 7 Pro 64-bit


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2019, 20:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
No, asi bych nesel do alzy nebo czc pro novy system. Poridil bych licenci treba pres winkey za par stovek.
Je mi jasny ze do toho nema smysl cokoliv investovat.
Deska ma nforce cipset, ted nevim jestli 570 nebo 520.

Dalsi vec vlastne je, ze xp nechteji rozpoznat novy externi disk, ktery si koupili na nejake filmy a tak...
Jako prarodicum je sice kolem 75 let, ale jsou docela akcni. :-)

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | EVGA GTX1080
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seasonic 550W FPG | FD Define C

Razer Basilisk, Cynosa, Kraken | Samsung 27" Curved
Crosshair VI Hero | R5 3600 + Dark Rock 4 | 16GB 3333MHz | GTX1060 6GB Gaming X
970 EVO 250GB | UV500 480GB | WD 500GB | Seasonic 550W FPG | FD Meshify C TG

Razer Basilisk, Cynosa, Electra | Dell 27"


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 1486 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 75  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.