Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 21. říjen 2020, 07:49

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: W10, Miracast, Wi-Di po síťovém kabelu LAN
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 15:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Chtěl bych se zeptat, zda někdo rozchodil funkci W10 připojení vzdáleného displeje přes síťový kabel LAN?

Na několika místech na diskusních fórech jsem četl, že by to novější verze Windows měly podporovat.

Nemám možnost připojit mezi PC a TV HDMI kabel. Jedná se o desktop PC bez Intel grafiky, procesoru a WIFI síťové karty.

Zkoušel jsem to mezi LG TV připojenou síťovým kabelem LAN a PC. A následně mezi SAMSUNG TV připojenou přes WIFI a PC.

Ani v jednom případě to nechodí (nenajde vzdálený displej). Systém sice najde a přidá další zařízení v síti (TV), ale to je asi tak všechno. W10 (2004) Professional. V jednom případě šlo o W10 ve VirtualBoxu a ve druhém o nativní instalaci W10 (2004).

Na TV bylo zvoleno připojení Miracast, pak i Wi-Di.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: W10, Miracast, Wi-Di po síťovém kabelu LAN
PříspěvekZaslal v: po 5. říjen 2020, 18:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Je zajímavé, že jsem TV našel v ostatních zařízeních, přidal, povolil "Vysílání datového proudu médií" a jsem schopný přenášet konkrétní média na TV (obrázky, videa, hudbu) skrz Windows Media Player ve W10.

Co se mi ale nedaří rozchodit, je připojení TV jako dalšího displeje přes síťový kabel LAN.

W10 by měly momentálně podporovat Miracast over infrastructure (přes kabel, nejen wifi).
https://docs.microsoft.com/en-us/surfac ... astructure

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: W10, Miracast, Wi-Di po síťovém kabelu LAN
PříspěvekZaslal v: st 14. říjen 2020, 17:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Ok, po dalším testování sem alespoň napíšu, na co jsem zatím přišel.

Takže W10 ve VirtualBox nebo VMware mít nestačí, z nich jde jen "Vysílání datového proudu médií" přes WMP, které ale funguje. Cast z Chrome nebo Edge nefunguje. Ale jinak je potřeba mít nativní ovladač na grafickou kartu, tedy mít i nativní instalaci W10, s čímž se váže další problém.

Jak jsem zjistil, tak opravdu platí, že v PC nemusí být přítomna WIFI. Takže by to mělo jít z desktop PC.

Diagnostika dostupnosti funkce Miracast se provádí pomocí "DxDiag", je třeba kliknout na "Uložit všechny informace" a poté si otevřít txt soubor. V souboru je na 2 místech položka "Miracast", jednou pod "System Information" a podruhé pod "Display Devices". To první je podpora funkce Miracast v OS a to druhé v ovladačích grafické karty. A zde je kámen úrazu. Nvidia podporovala funkci Miracast v ovladačích do verze 350.12 a poté podporu funkce Miracast potichu odstranila.

V prvním případě mám "Miracast: Available, with HDCP" a ve druhém "Miracast: Not Supported".

Takže jediná možnost je downgradovat ovladač grafické karty NVidia na 350.12 a starší, nebo mít GK Intel (u většiny notebooků). Vyzkouším ten downgrade, ale nevím, zda nebude W10 proti a samozřejmě je to roky starý ovladač, takže to bude prakticky k ničemu, vzhledem k vydaným novým hrám.

Stejně je otázka, v jaké by to šlo kvalitě, aby stačil bitrate 1gbit LAN sítě. U funkce píšou podporu maximálně 1080p, to by stačilo.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: W10, Miracast, Wi-Di po síťovém kabelu LAN
PříspěvekZaslal v: st 14. říjen 2020, 19:08 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Schvalne sem kouknul, co na to AMD grafika a je to stejne:
Miracast: Not Supported


 Profil  
 Předmět: Re: W10, Miracast, Wi-Di po síťovém kabelu LAN
PříspěvekZaslal v: st 14. říjen 2020, 20:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Díky za info. Asi Intel dostatečně zadotoval Microsoft, tak jako jediný výrobce grafik Miracast podporuje.

Ono je to stejně jen taková nouzovka, ale docela škoda, že to normálně nefunguje, když by klidně mohlo.

A ani vzhledem k velkým omezením kvůli bitrate by se určitě nesnížil prodej HDMI / Displayport kabelů.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: W10, Miracast, Wi-Di po síťovém kabelu LAN
PříspěvekZaslal v: st 14. říjen 2020, 23:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Asi je to primarne pro notebooky do zasedacek a na prezentace, ze to ma jen Intel grafika funkcni. Ja treba kdysi testoval WiDi na tabletu s prezentaci ve FullHD na velkou TV v showroomu a ten tablet s Atomem to nedaval. Napad to byl pekny, ale skoncilo to normalnim PC a HDMI kabelem.


 Profil  
 Předmět: Re: W10, Miracast, Wi-Di po síťovém kabelu LAN
PříspěvekZaslal v: čt 15. říjen 2020, 16:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Jo, ty notebooky to zvládají bez problémů, je to omezeno na maximální rozlišení 1080p a to už dnes zvládne kde co.

Mě šlo hlavně o připojení LG Smart TV, která má proprietární LG webOS, kde je jen omezené množství aplikací, bez možnosti si sehnat další aplikace někde jinde, tudíž tam chybí třeba Steam Link, nebo jakákoliv aplikace pro mirror screen z PC na TV.

Možnost propojit PC s TV HDMI kabelem nemám, protože jedno PC je v jiném patře a druhé PC ve stejném patře, ale zase daleko a za 1m zdí, tudíž nechci tahat 20m HDMI kabel skrz dveře/futra a ozdobit si s ním 2 místnosti.

Až se dostanu k vyzkoušení starších ovladačů Nvidia 350.12 na W10, které by měly Miracast údajně ještě podporovat, napíšu sem.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: W10, Miracast, Wi-Di po síťovém kabelu LAN
PříspěvekZaslal v: čt 15. říjen 2020, 20:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Jesli chces jen poustet videa, tak si rozjed na PC DLNA (treba Serviio), to umi i to LG, ikdyz ma dost neprehledne ovladani a vybrani source bylo dost zakopane a hlavne porad to tam cpalo nejake doporucene nesmysle, proto sem ji daval brachovi a vzal si zpatky Samsung, co sem mu puvodne chtel nechat, ze byl starsi.


 Profil  
 Předmět: Re: W10, Miracast, Wi-Di po síťovém kabelu LAN
PříspěvekZaslal v: pá 16. říjen 2020, 12:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Jasně, mám NAS, takže DLNA a SMB tam mám, z čehož na přehrávání filmů používám to druhé. Je to lepší bez transkódování zdroje.

Serviio znám a zkoušel jsem, je to poměrně užitečná aplikace, která bezproblémově funguje.

Ono to LG není zase tak špatný, ale třeba pouštět O2TV přes aplikaci prohlížeč v TV je opruz. (Nejen) proto zkouším ten Miracast.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.