Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 18. květen 2021, 19:11

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Změna rozlišení při startu Windows
PříspěvekZaslal v: st 21. duben 2021, 07:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. srpen 2004
Bydliště: Austerlitz
Nahoru
Nazdar, po spuštění PC při načítání Windows se nejdříve objeví plocha v nízkém rozlišení s přeházenými ikonami a po pár vteřinách se přepne do QHD jak má. Zároveň se ozve zvuk jako při nalezení nového HW. Na funkci to vliv nemá, ikony se seřadí tak jak mají. Dělá to už dlouho, takže ani nevím jestli to bylo hned po instalaci. Teď jsem na Očr a tak sedím víc u počítače. Jen bych rád věděl kde může být chyba.

_________________
UFO PORNOOOOO!
"To není meloun!!!"
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Změna rozlišení při startu Windows
PříspěvekZaslal v: st 21. duben 2021, 07:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. leden 2010
Bydliště: Ostrava TBC - The Black City
Nahoru
Ve spravci zarizeni se monitor hlasi spravne ?

_________________
CPU: AMD Ryzen 5 1600 AF@4GHz(1,25V) MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Zotac RTX 3070 AMP Holo (0,85V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 27" AOC AG271QG 165Hz 2K G-Sync


 Profil  
 Předmět: Re: Změna rozlišení při startu Windows
PříspěvekZaslal v: st 21. duben 2021, 08:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. leden 2011
Nahoru
To je winbug v kombinácii pravdepodobne s grafickým driverbug :D Mne sa dlho stávalo to a úplne náhodne, že raz nabehli oba monitory správne a inokedy jeden vždy správne (aspoň rozlíšenie) a druhý 640x480 a ikony na ňom alebo prehodené poradie monitorov atď. nastavenie refresh rate úplne mimo atď.
Po nastavení správneho zobrazovania boli ikony v poriadku aj všetko.
Po niektorom update win a update ovladača grafiky to prestalo a funguje to normálne. Čo konkrétne to robilo neviem, ale nič iné som s tým nerobil ako boli updaty.

_________________
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red


 Profil  
 Předmět: Re: Změna rozlišení při startu Windows
PříspěvekZaslal v: st 21. duben 2021, 11:15 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. srpen 2004
Bydliště: Austerlitz
Nahoru
coyd napsal:
Ve spravci zarizeni se monitor hlasi spravne ?


To mě právě taky napadlo, že systém nepozná monitor a až potom nahraje nějaký obecný ovladač. Ale ve správci zařízení mám vše OK. Výrobce, typ i čím je připojen.

_________________
UFO PORNOOOOO!
"To není meloun!!!"
Obrázek


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.