Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 6. prosinec 2020, 03:22

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 1539 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 77  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2016, 20:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Něco jsem již načetl (nejdříve konám, potom čtu :) ) a měl bych dotaz ohledně čisté instalace. Bude při průběhu čisté instalace vadit, když budu mít na instalačním USB zařízení bokem ještě jednu malou složku, se zálohou mých dat? Kapacitně to problém nebude.

Po čisté instalaci Win10 normálně nainstaluju všechny drivery pro Win10, je tak? Už si je počítám nestáhne sám z databáze MS jako při upgradu.

A sry za tyhle přihlouplé dotazy, ale než něco zmršit a jistota je kulomet. :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2016, 21:05 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
dle mých zkušeností si Win10 drtivou většinu driverů stáhnou samy :)

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2016, 21:33 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
zajímavý postřeh: MS od začátku launche W10 spamuje W7 i W8/8.1 slušnou spoustou "upgrade hotfixů", které podle ohlasů na webu mají tlačit lidi do W10. faktem je, že dávno před launchem se mi na W7 nainstalovala aplikace, ve které šlo zarezervovat upgrade na W10 zdarma. so far, so good, provedl jsem rezervaci. pak přišly W10, mně nijak extra nepřesvědčily a zatím jsem upgrade odložil. proběhlo pár iterací "patch tuesdays" a jednoho krásného dne se objevil neodbytný dialog, nabízející okamžitý upgrade. opakoval se během pár dní několikrát, vždycky jsem ho jen zavřel aby neotravoval. když mě to přestalo bavit, rezervaci W10 jsem zrušil. a od té doby ticho po pěšině, i když instaluju všechno co WU nabídne. někdo s podobnou zkušeností?

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2016, 23:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. září 2007
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Ahoj
Chtěl bych poprosit o radu.
Před nedávnem jsem zkoušel kamarádovo GPU HD4850 v mém PC. Bohužel karta byla z polanefunkční a stahování ovladačů z Windows update se nezdařilo..
Kartu jsem vyndal a dal zpět svou..
Bohužel od té doby se windows update snaží ovladače pořád stahovat, ale neuspěšně..

Kód:
 Advanced Micro Devices, Inc. driver update for ATI Radeon HD 4800 Series – chyba 0x800f0102


Nevíte, jak windows update donutit, aby se tento update nesnažil dokola nainstalovat?
Stejně to vždy končí chybou..
Díky

(Windows 10 Home x64)

_________________
CPU:Ryzen 7 3800xMB:ASUS ROG Strix X570 - F GamingChladič:Noctua NH-D14 RAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 3600MHzVGA:Asus RTX 3080 TUFCase:Corsair 780T HDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB WD Black+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2016, 23:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. březen 2013
Bydliště: OSTRAVA
Nahoru
Xnovic napsal:
...jak windows update donutit, aby se tento update nesnažil dokola nainstalovat?


http://www.tenforums.com/tutorials/8280 ... -10-a.html

https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/3073930

_________________
ERRANDO DISCIMUS

MB: Asus Sabertooth Z87 | CPU: i7-4770k (gelid tranquillo) | RAM: crucial ballistix sport 16gb | GPU: MSI GTX 1070 GAMING X | HD: SSD samsung 840 250gb + HDD wd caviar blue 500gb | PSU: Seasonic M12II-620 | Monitor: Dell U2412M | OS: Win 10 Pro x64


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: st 10. únor 2016, 23:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. září 2007
Bydliště: Plzeň
Nahoru
To Zigo: Díky. O tý apce jsem nevěděl..
Teď už to snad bude v poho.

_________________
CPU:Ryzen 7 3800xMB:ASUS ROG Strix X570 - F GamingChladič:Noctua NH-D14 RAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 3600MHzVGA:Asus RTX 3080 TUFCase:Corsair 780T HDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB WD Black+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: pá 12. únor 2016, 15:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Při pokusu o čistou instalaci mě to hodilo z5 s hláškou Systém Win nelze nainstalovat na tento disk. Vybraný disk má tabulku oddílu MBR. V systémech EFI lze systém Win instalovat pouze na disky GPT.

Co s tím?

USB jsem spustil z BIOSU, protože jak jsem měl dle návodu zvolit poslední možnost – Spuštění s upřesněným nastavením (USB), tak já tam neměl tlacitko Použít zařízení. :(

Píšu z mobilu a nechápu.

Jo taky to po mě chtělo kód, což je další známka toho, ze je něco špatně.


Naposledy upravil kesi dne pá 12. únor 2016, 15:42, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: pá 12. únor 2016, 15:40 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
no však ti to přesně píše v čem je problém, máš disk jako MBR a BIOS přepnutý do UEFI, takže to neuděláš. ten disk je prázdný, nebo na něm jsou data? jestli prázdný, tak odstranit MBR a inicializovat jako GPT. a nebo vypnout UEFI a nainstalovat jen v Legacy režimu.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: pá 12. únor 2016, 16:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. březen 2013
Bydliště: OSTRAVA
Nahoru
restartuj PC a během restartu zmáčkni F8 - výběr bootování z USB.

Nejdříve v úvodní obrazovce zmáčkni Shift+F10.

Spustí se ti příkazový řádek, do kterého zadej diskpart.
Po spuštění diskpart zadej list disk
Dále select disk 0 (číslo tvého disku, na který to chceš nainstalovat)
Dále zadej clean :!: pozor smaže se celý disk :!:
Potom convert gpt
exit
exit

po každém příkazu zmáčkni enter

A teď můžeš pokračovat v instalaci

kesi napsal:
Jo taky to po mě chtělo kód, což je další známka toho, ze je něco špatně.


Jaký kód ? Co tím máš na mysli ? Product Key ? To se dá buď přeskočit anebo můžeš zadat Product Key z Win7 nebo Win8 co si měl předtím.

_________________
ERRANDO DISCIMUS

MB: Asus Sabertooth Z87 | CPU: i7-4770k (gelid tranquillo) | RAM: crucial ballistix sport 16gb | GPU: MSI GTX 1070 GAMING X | HD: SSD samsung 840 250gb + HDD wd caviar blue 500gb | PSU: Seasonic M12II-620 | Monitor: Dell U2412M | OS: Win 10 Pro x64


Naposledy upravil zigo dne pá 12. únor 2016, 21:41, celkem upraveno 4x.

 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: pá 12. únor 2016, 17:18 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
viz zigo, nebo v BIOSu resp. UEFI přehodit UEFI boot na Legacy režim, je to na Boot stránce http://www.legitreviews.com/asus-z97-pr ... w_140521/4
(ale pokud je disk nový a prázdný, nechal bych to jak to je a jel v UEFI+GPT režimu)

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: pá 12. únor 2016, 19:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Mám to :) , děkuji za pomoc. Z biosu Product Key přeskočit rozhodně nešel, taky jsem na to čuměl. A ještě jedna drobnost, ale ta bude do SZ.

Tak jo, první psaní z Win10, hurá!! :-D


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: pá 12. únor 2016, 19:38 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
SZ nemám rád, lepší to bude sem ;-)

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: pá 12. únor 2016, 19:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. březen 2013
Bydliště: OSTRAVA
Nahoru
tady máš to co si chtěl vědět...máš to ok neboj

Citace:
The 4 partitions are:

Paritition 1 - Recovery
Partition 2 - System - The EFI System partition that contains the NTLDR, HAL, Boot.txt, and other files that are needed to boot the system, such as drivers.
Partition 3 - MSR - The Microsoft Reserved (MSR) partition that reserves space on each disk drive for subsequent use by operating system software.
Partition 4 - Primary - Where Windows is to be installed to.

It is imperative that these 4 partitions remain in the exact order as they are

http://www.eightforums.com/tutorials/23 ... s-8-a.html

máš-li nějaké další otázky, tak to napiš sem. Tyhle návody a odpovědi poslouží i ostatním.

_________________
ERRANDO DISCIMUS

MB: Asus Sabertooth Z87 | CPU: i7-4770k (gelid tranquillo) | RAM: crucial ballistix sport 16gb | GPU: MSI GTX 1070 GAMING X | HD: SSD samsung 840 250gb + HDD wd caviar blue 500gb | PSU: Seasonic M12II-620 | Monitor: Dell U2412M | OS: Win 10 Pro x64


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: ne 14. únor 2016, 18:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. září 2010
Nahoru
smiem sa spytat otazocku? chcem si kupit Win10, ak si ho kupim v OEM verzii a casom budem napr. nuteny kupit druhu zakladnu dosku, bude sa mi dat win nainstalovat? alebo mam radsej kupit FPP verziu?


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: ne 14. únor 2016, 19:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. březen 2013
Bydliště: OSTRAVA
Nahoru
myschovip napsal:
...nuteny kupit druhu zakladnu dosku, bude sa mi dat win nainstalovat?

Asi myslíš aktivaci, ne?

Jednoznačné odpovědi se těžko dopátráme, protože Microsoft na těch podmínkách aktivace neustále něco mění. Ale z praxe se dá říct, že bez problémů znovu aktivaci provedeš po telefonu. Až tak zlí zase nejsou, operátoři ti to znovu aktivují nebo to provedeš sám přes telefonní automat po 16 h.

_________________
ERRANDO DISCIMUS

MB: Asus Sabertooth Z87 | CPU: i7-4770k (gelid tranquillo) | RAM: crucial ballistix sport 16gb | GPU: MSI GTX 1070 GAMING X | HD: SSD samsung 840 250gb + HDD wd caviar blue 500gb | PSU: Seasonic M12II-620 | Monitor: Dell U2412M | OS: Win 10 Pro x64


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: ne 14. únor 2016, 19:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. září 2010
Nahoru
ano myslel som aktivaciu
ta aktivacia mi pride zbytocne komplikovana, to si radsej priplatim za FPP verziu, cenovy rozdiel nieje az tak velky


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: út 16. únor 2016, 10:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. duben 2012
Nahoru
ahoj nevite jak se da importovat oblibene položky ? ja jsem tam nasel akorad moznost z internet explorer ale jinou moznost jsem nenasel

*edit

tak uz jsem na to prisel ted zase nevim jak to pripnout abych to mel pod tlačítkem z5 atd


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: út 16. únor 2016, 23:20 
Nováček
Nováček

Založen: 15. březen 2015
Nahoru
Nejde nějak rozšířit počet informací v tom "spodním okraji" okna exploreru?
Počet souborů a počet označených souborů je úplně k ničemu - rád bych se vrátil k tomu původnímu ze starších verzí...
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: po 29. únor 2016, 13:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. září 2010
Nahoru
kamoska mi doniesla notebook, aby som jej nahodil Win10, na notebooku ma napisany key na Win7 Home Premium, mozem na notebook nainstalovat rovno Win10 Home a na aktivaciu pouzit key z notebooku?
ak je key na Win7, bude sa nim dat aktivovat Win10?


 Profil  
 Předmět: Re: Win10 - Obecná diskuze
PříspěvekZaslal v: po 29. únor 2016, 14:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Stahni si posledni instalacku pro Win 10 a ta jiz pri instalaci pobere ten Win 7 key.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 1539 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 77  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.