Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 31. říjen 2020, 23:51

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 292 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: ne 16. srpen 2015, 07:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Benešov u Semil
Nahoru
Někde byl odkaz kde support microsoftu psal že jakákoliv změna HW znemožní aktivaci free upgradu.

_________________
CPU: Intel Core i7-8700K Cooler: Corsair H115i PRO RGB MB: ASUS ROG MAXIMUS XI GENE GPU: GAINWARD GeForce GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL 16GB DDR4 3600MHz Trident Z RGB HDD1: Samsung 960 PRO 512GB HDD2: Samsung 960 EVO 1TB PSU: OCZ Fatal1ty 750W Case: Fractal Design Meshify C LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro:: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 10 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: ne 16. srpen 2015, 07:21 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
Viem od kolegy, ze zmena dosky a neprejde aktivacia. (teda aspon zatial).. ono treba skusit telefon pripadne pockat 3 dni..
Kdesi som cital, ze ten aktivacny server moze system aktivovat az do 72h, ak dovtedy neprejde, treba hladat problem.


//edit Wilik - promaz


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: ne 16. srpen 2015, 07:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Jsem to nenapsal celé.
Předtím jsem to samé udělal s jiným PC a tam to proběhlo bez problémů a to jsem ještě navíc změnil kromě SSD i formát disku z MBR na GPT. Ihned aktivováno. Takže mě to u druhého PC překvapilo.

"Mám v plánu vyměnit HDD pro data za větší, to abych se bál jestli ta změna hardware projde" :wink: .

Ale jak píše CageJ, možná stačilo počkat dva dny a bylo by to aktivované.
Nebyl ale čas a tak jsem zkusil ještě vynutit aktivaci přes "slmgr.vbs -ato" - klíč zablokován.

Takže jsem zvolil postup "vše odznova" a aktivováno. Naštěstí jsem nemusel aktivovat telefonicky i když už jsem měl vyzkoušené že SLUI 4 u Win10 funguje (jinak mi to telefonickou aktivaci nenabídlo).

_________________

INTEL Core i3-2100T - ZOTAC H67ITX-C-E (B3) - PicoPSU-150-XT 150W 12Volt DC-DC ATX Mini Power Supply - KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9 - SAMSUNG SSD 830 Series 128GB - Western Digital 1.5TB WD1502FAEX - SONY Optiarc AD-7690H černá - Logitech MX revolution - HP LP2465 - 24" - Windows 10 Pro 64-bit - CoolerMaster Elite 100 RC-100-KKP3 - Power Consumption - IDLE 35W, LOAD 65W


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: ne 16. srpen 2015, 08:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2011
Nahoru
CageJ napsal:
Viem od kolegy, ze zmena dosky a neprejde aktivacia. (teda aspon zatial).. ono treba skusit telefon pripadne pockat 3 dni..
Kdesi som cital, ze ten aktivacny server moze system aktivovat az do 72h, ak dovtedy neprejde, treba hladat problem.


Jj, nekdy to muze trvat. Kazdopadne, co sem nasel na strankach MS:
http://www.microsoft.com/cs-cz/windows/windows-10-faq
"Pokud v hardwaru uděláte významné změny, může být potřeba obrátit se o pomoc s aktivací na zákaznickou podporu."

http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... windows-10
"Pokud jste v počítači udělali podstatné změny hardwaru, třeba vyměnili pevný disk nebo základní desku, nebudete už nejspíš moct Windows na tomto počítači aktivovat."

Uprimne, netusil sem, ze staci zmenit systemovy disk, ale neco na tom asi je, no :)
A jde ciste o HWID toho zarizeni, format nema vliv. Pokud zmena HW probehne pred upgradem - muze se klidne udelat odznova, tak se do BIOSU ulozi "snimek" HW kombinace daneho PC. Po ciste instalaci si to windows pres aktivacni servry overi, zda se HWID nejak zasadne nezmenilo a zda muze/nemuze projit aktivace.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: ne 16. srpen 2015, 16:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. květen 2014
Nahoru
Chápu správně, že 1 měsíc po upgradu mám možnost se vrátit na W8.1 přes nastavení a po 1 měsíci tuhle možnost už nemám?

_________________
CPU Intel Core i5-3470 MB Gigabyte Z77-D3H RAM Kingston 2x8GB 1600MHz HDD WD Blue 1TB SSD Samsung 840 EVO 120GB GK MSi GTX 770 PSU Seasonic S12II 620W Case Fractal Design Define R4


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: ne 16. srpen 2015, 18:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2011
Nahoru
Ankar_23 napsal:
Chápu správně, že 1 měsíc po upgradu mám možnost se vrátit na W8.1 přes nastavení a po 1 měsíci tuhle možnost už nemám?

Ano, pres "obnoveni" systemu. Ovsem, ja sem dal pri upgrade moznost "nezachovat nic" a tu moznost jsem tam nemel, tak pozor na to - mozna to neni kvuli tomu, ale jinej duvod jsem nezjistil :).
Po mesici se bude nejspis muset udelat cista instalace z instalacniho media puvodnich windows 8.1. Taky je mozne, ze se po tom mesici licence win 8.1 "svaze" s windows 10 a mozna bude nutne zavolat na MS aby to reaktivovali.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: út 18. srpen 2015, 15:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2011
Nahoru
Pokud nekdo ma problem s aktivaci ciste instalace, ujistete se, ze mate vytvorene spravne medium - tzn. bez N/s N. Nevim proc, ale myslel sem si, ze mam verzi N (bez WMP), ale ne, a proto bych se aktivace nikdy nedockal.
Stacilo zopaknout cistou instalaci s verzi bez N a hned po instalaci to bylo zaktivovany.
Je to trapna chyba, vim, ale treba to nekdo taky popletl ;).

edit: nezapomenout, ze prvne se musi udelat upgrade z puvodnich windows a az pak muzete cistou instalaci.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: út 18. srpen 2015, 21:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. leden 2008
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Ahoj,
pls je někde nějaký návod k vytvoření instalačního dvd win 10?

_________________
cpu: I9-9900KS mb: Asus ROG STRIX Z390 gaming-f, ram: 2x16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz CL18, hdd: SSD NVMe Samsung 970PLUS 512GB + SSD NVMe Samsung 970PLUS 1TB + SSD Sata Samsung 860EVO 1TB, gpu: Gigabyte 1080 case: Fractal Design Define R6 Blackout, zdroj: Seasonic 620W audio: Sennheiser PC 373D LCD: Samsung CRG90 49"


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: út 18. srpen 2015, 22:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
@penisvania čs, jop.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: út 18. srpen 2015, 22:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2011
Nahoru
pensilvania napsal:
Ahoj,
pls je někde nějaký návod k vytvoření instalačního dvd win 10?


http://www.microsoft.com/cs-cz/software ... /windows10


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 19. srpen 2015, 19:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. září 2010
Bydliště: Jihlava
Nahoru
Rychlá otázka - koupil jsem win 8.1 FPP a jdu sestavovat PC. Můžu nainstalovat rovnou Win10 a použít klíč z koupeného Win 8.1 anebo musím trapně nejdřív instalovat Win 8.1 a až pak upgrade?

_________________
Nějvětší chybou člověka je, že má spoustu malých chyb..
.
PC: Core i7-8700k@3300MHz, Fractal Design Celsius S36, Asus Prime Z370-A, 2x Kingston HyperX Predator 8GB DDR4 3200MHz CL16, Samsung 970 PRO 1TB, Samsung 960 EVO 1TB, Asus DRW-24F1ST, zdroj Corsair RM750i 750W, skříň Fractal Design Define R6
Mediacentrum: Raspberry Pi2 model B, Onkyo TX-SR605, LG 50", NAS Synology DS413


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 19. srpen 2015, 19:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. květen 2014
Nahoru
"Trapně" nainstalovat W8.1 a pak upgrade :mrgreen:

_________________
CPU Intel Core i5-3470 MB Gigabyte Z77-D3H RAM Kingston 2x8GB 1600MHz HDD WD Blue 1TB SSD Samsung 840 EVO 120GB GK MSi GTX 770 PSU Seasonic S12II 620W Case Fractal Design Define R4


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 20. srpen 2015, 02:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. listopad 2011
Bydliště: Vsetín
Nahoru
Předem se omlouvám za pro někoho hloupý dotaz xkrát se opakující,ale mám v tom guláš.
Když koupím WIN 8.1 FPP a udělám upgrade na WIN 10 a po roce kdy je možné zdarma přejít na 10 budu chtít přeinstalovat systém,budu moct opět přejít na 10,nebo mám smůlu a zůstanou mi jen 8 ?
Jde mi o to,jestli se vyplatí koupit 8,nebo rovnou do nového počítače koupit 10.

_________________
CPU i7 8700K + NZXT Kraken X62,MB Asrock Fatal1ty Z370 Gaming K6,RAM G.SKILL 16GB DDR4 3600MHz CL16 Trident Z,GK GTX 1080 Ti Gaming OC 11G ,NVMe Samsung 970 EVO 500GB,SSD SanDisk Ultra II 960GB,Case NZXT S340 Elite,Seasonic P-660 PLATINUM,LCD Dell AW3418HW Ultrawide,SB CREATIVE Sound Blaster Zx + Audio-technica ATH-T500,Corsair Gaming STRAFE Cherry MX Silent + Razzer Deathader Elite


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 20. srpen 2015, 06:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2011
Nahoru
Flasar napsal:
Předem se omlouvám za pro někoho hloupý dotaz xkrát se opakující,ale mám v tom guláš.
Když koupím WIN 8.1 FPP a udělám upgrade na WIN 10 a po roce kdy je možné zdarma přejít na 10 budu chtít přeinstalovat systém,budu moct opět přejít na 10,nebo mám smůlu a zůstanou mi jen 8 ?
Jde mi o to,jestli se vyplatí koupit 8,nebo rovnou do nového počítače koupit 10.


Pokud nezmenis HW, zejmena zakladovku, tak muzes po upgradu preinstalovat system kdykoliv, primo z windows 10 media ktery si stahnes.
Kdyz zasadne zmenis HW pocitace, budes muset znova 8.1 a upgrade.
Jak to bude po roce je zatim nejasne. Teoreticky pravo na prenos windows 10 na jiny pocitac mame (kdo ma prenositelnou licenci win 7/8.1), ale to je tak vsechno :).

edit: este pridam nejake zdroje informaci, ale je to cteni tak na tejden a stejne zadny jednoznacny zaver :p

http://answers.microsoft.com/cs-cz/wind ... 0048489408

http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 0048377074

http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 0048477968

http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 0048426184

http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 0048316875


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 20. srpen 2015, 08:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. září 2010
Bydliště: Jihlava
Nahoru
Flasar napsal:
Předem se omlouvám za pro někoho hloupý dotaz xkrát se opakující,ale mám v tom guláš.
Když koupím WIN 8.1 FPP a udělám upgrade na WIN 10 a po roce kdy je možné zdarma přejít na 10 budu chtít přeinstalovat systém,budu moct opět přejít na 10,nebo mám smůlu a zůstanou mi jen 8 ?
Jde mi o to,jestli se vyplatí koupit 8,nebo rovnou do nového počítače koupit 10.


Volal jsem na support a ptal se, jestli mi zůstane licence FPP po přechodu na Win10. Říkali, že to ještě nemají z centrály oficiálně potvrzené, ale mělo by to tak být. Tzn. pokud změním HW, tak i po roce by to mělo jít podle mě aktivovat.

_________________
Nějvětší chybou člověka je, že má spoustu malých chyb..
.
PC: Core i7-8700k@3300MHz, Fractal Design Celsius S36, Asus Prime Z370-A, 2x Kingston HyperX Predator 8GB DDR4 3200MHz CL16, Samsung 970 PRO 1TB, Samsung 960 EVO 1TB, Asus DRW-24F1ST, zdroj Corsair RM750i 750W, skříň Fractal Design Define R6
Mediacentrum: Raspberry Pi2 model B, Onkyo TX-SR605, LG 50", NAS Synology DS413


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 20. srpen 2015, 14:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2011
Nahoru
pre.vit napsal:
Volal jsem na support a ptal se, jestli mi zůstane licence FPP po přechodu na Win10. Říkali, že to ještě nemají z centrály oficiálně potvrzené, ale mělo by to tak být. Tzn. pokud změním HW, tak i po roce by to mělo jít podle mě aktivovat.


Problem je v tom, ze uz hodne moc lidi tam volalo a bylo jim temer pokazde receno, ze to mozne neni, pripadne ze to nevi. Takze kdyby ti tam nahodou rekli pravej opak, tak by to podle tebe nemelo jit aktivovat :).
A o to tady jde. Je potreba aby se MS oficialne vyjadril, protoze tydle spekulace sou nam k nicemu. Nase prava na prenos vyplivaji z EULA a ne z toho co nam kdo nekde napovida. A ze v EULA se nevyznaj ani lidi z MS je smutne.
Ale ocenuji tvoji snahu, a ze jsi na podpore narazil na nejakeho seriozniho cloveka je taky dobre :).


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 20. srpen 2015, 15:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. září 2010
Bydliště: Jihlava
Nahoru
chrochtadlo napsal:
pre.vit napsal:
Volal jsem na support a ptal se, jestli mi zůstane licence FPP po přechodu na Win10. Říkali, že to ještě nemají z centrály oficiálně potvrzené, ale mělo by to tak být. Tzn. pokud změním HW, tak i po roce by to mělo jít podle mě aktivovat.


Problem je v tom, ze uz hodne moc lidi tam volalo a bylo jim temer pokazde receno, ze to mozne neni, pripadne ze to nevi. Takze kdyby ti tam nahodou rekli pravej opak, tak by to podle tebe nemelo jit aktivovat :).
A o to tady jde. Je potreba aby se MS oficialne vyjadril, protoze tydle spekulace sou nam k nicemu. Nase prava na prenos vyplivaji z EULA a ne z toho co nam kdo nekde napovida. A ze v EULA se nevyznaj ani lidi z MS je smutne.
Ale ocenuji tvoji snahu, a ze jsi na podpore narazil na nejakeho seriozniho cloveka je taky dobre :).

Žádal jsem je, aby tu informaci dali oficiálně na web hned co dostanou feedback z centrály. Tvrdili mi, že snad ten feedback dostanou do konce měsíce, ale zaručit to nemohou.. :)

_________________
Nějvětší chybou člověka je, že má spoustu malých chyb..
.
PC: Core i7-8700k@3300MHz, Fractal Design Celsius S36, Asus Prime Z370-A, 2x Kingston HyperX Predator 8GB DDR4 3200MHz CL16, Samsung 970 PRO 1TB, Samsung 960 EVO 1TB, Asus DRW-24F1ST, zdroj Corsair RM750i 750W, skříň Fractal Design Define R6
Mediacentrum: Raspberry Pi2 model B, Onkyo TX-SR605, LG 50", NAS Synology DS413


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: út 1. září 2015, 10:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. březen 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Ahoj Mám dotaz k instalaci a aktivaci W10. Na svůj nový PC jsem si koupil novou instalaci W10 přenositelnou a tuto jsem již nainstaloval a aktivoval.
Na starém PC chci provést bezplatný upgrade z nainstalovaných OEM W7 na W10. Pokud to dobře chápu tak provedu aktualizaci a product key od W10 se uloží někam do Biosu desky ( P8P67 UEFI Bios )?
Pak když chci udělat čistou instalaci tak musím vytvořit nové bootovatelné USB z onoho PC nebo můžu použít svoji instalační flashku z oné přenositelné instalace a ono to samo pozná že product key je už v Biosu a nainstaluje se tam OEM verze ?
Jde mi o to abych se zbytečně nepatlal se stahováním a vytvářením nového instalačního media když už jedno doma mám ... obě verze budou Home.

_________________
AMD Ryzen 7 3700X || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB (2x16) DDR4 3600 CL16 G.Skill Trident Z Neo || Sapphire R9 290 TRI-X OC || SSD M.2 NVMe Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: út 1. září 2015, 19:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2011
Nahoru
theedge napsal:
Ahoj Mám dotaz k instalaci a aktivaci W10. Na svůj nový PC jsem si koupil novou instalaci W10 přenositelnou a tuto jsem již nainstaloval a aktivoval.
Na starém PC chci provést bezplatný upgrade z nainstalovaných OEM W7 na W10. Pokud to dobře chápu tak provedu aktualizaci a product key od W10 se uloží někam do Biosu desky ( P8P67 UEFI Bios )?
Pak když chci udělat čistou instalaci tak musím vytvořit nové bootovatelné USB z onoho PC nebo můžu použít svoji instalační flashku z oné přenositelné instalace a ono to samo pozná že product key je už v Biosu a nainstaluje se tam OEM verze ?
Jde mi o to abych se zbytečně nepatlal se stahováním a vytvářením nového instalačního media když už jedno doma mám ... obě verze budou Home.


Ano, pokud je to naprosto stejna verze ktera by po upgrade mela vzniknout (napr. Home 64bit), tak myslim muzes pouzit tu flesku, ze to je OEM to pozna samo podle infa v biosu ale nicim jinym by se to nemelo lisit. A zadani product key preskocis. 100% nevim, ale melo by to podle me jit.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: út 1. září 2015, 21:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. únor 2005
Bydliště: Okoli ČR
Nahoru
S cistou instalaci neni problem jen 2x preskocis zadani produk key pokud jsi uz udelal upgrade z win7,win8.1 na win10 a muzes pouzit medium win10 ktere jsi aktivoval na jinem PC, ale pokud se jedna o verzi napr. Houme atd nelze zamenit za jinou a nepotrebujes mit ani online ucet MS.

_________________
Notebook: ASUS X555LN-XX415N / 15.6" / i5 - 4210U - 1.70 GHz max az 2.70GHz / 8GB - DDR3 / HDD - 1TB / NVIDIA GeForce GT840 - 2GB / Microsoft 64bit


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 292 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.