Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 10. prosinec 2019, 19:42

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 262 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: so 5. září 2015, 09:38 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
theedge napsal:
...provedu aktualizaci a product key od W10 se uloží někam do Biosu desky ( P8P67 UEFI Bios )?...
Do BIOSu (firmwaru) základní desky se nic neukládá (ono to ani není tak jednoduché něco "navíc" do BIOSu "přelepit", ale to už by bylo na jiné téma).
Opětovná aktivace upgradovaných W10 funguje s velkou pravděpodobností na principu porovnání HW konfigurace konkrétní sestavy se sestavou, na které byl proveden upgrade a ta HW konfigurace je uložena na aktivačních serverech MS. Žádný klíč se nezadává ani při opětovné (auto)aktivaci.
Jedinou otázkou je to, jak přesná musí být ta shoda... Rozhodně to bude shoda základní desky (HW konfigurace + s/n desky a MAC adresy), možná i něco navíc...


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: so 5. září 2015, 12:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2011
Nahoru
Shit napsal:
theedge napsal:
...provedu aktualizaci a product key od W10 se uloží někam do Biosu desky ( P8P67 UEFI Bios )?...
Do BIOSu (firmwaru) základní desky se nic neukládá (ono to ani není tak jednoduché něco "navíc" do BIOSu "přelepit", ale to už by bylo na jiné téma).

Jo, bylo by to na jine tema, ale skutecne se tam neco uklada, viz.
http://www.cnet.com/news/windows-8-move ... duct-keys/.

edit: to je jen pro OEM viz. komentar podemnou, takze beru zpet :)


Naposledy upravil chrochtadlo dne so 5. září 2015, 15:57, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: so 5. září 2015, 13:52 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
no pozor tieto genericke kluce a certifikaty si do uefi-biosov ulozit viete... W8 kluce su ale ulozene tovarensky od vyrobcu... tam sa W10 isto neuklada..

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: so 5. září 2015, 15:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2011
Nahoru
CageJ napsal:
no pozor tieto genericke kluce a certifikaty si do uefi-biosov ulozit viete... W8 kluce su ale ulozene tovarensky od vyrobcu... tam sa W10 isto neuklada..

Toz ten link sem dal vicemene nahodnej :).
Ono pri free upgrade to ani zadnej novej unikatni klic negeneruje, proste to pouzije ten z windows 7/8 a spoji se s HW kombinaci daneho PC pro pripadnou pozdejsi reaktivaci po reinstallu.
Jestli se neco z toho uklada do biosu nevim, ale i kdyby ne, tak je to vlastne fuk a aspon sem se treba dozvedel neco noveho :).
A vzhledem k tomu, ze sem na netu zadne presne info zatim nenasel, tak nejspis budete mit oba pravdu :).


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: so 5. září 2015, 17:37 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
chrochtadlo napsal:
Jestli se neco z toho uklada do biosu nevim, ale i kdyby ne, tak je to vlastne fuk a aspon sem se treba dozvedel neco noveho :).
A vzhledem k tomu, ze sem na netu zadne presne info zatim nenasel...
Zhruba takto:
Win 7 OEM SLP (nebo Win Vista OEM SLP) aktivace se skládala ze 3 "předpokladů" a jeden z nich výrobce uložil do BIOSu (SLIC). Jenže jak to dopadlo.... SLIC Table šla naimportovat do "standardního BIOSu" a víc řešit nemá cenu, pravidla fóra jsou asi stále stejná.
Win 8 OEM (defakto SLP) už měly veškeré informace o budoucí aktivaci uložené v BIOSu, jen je bylo nutno zaktivovat online oproti MS serverům => nešlo to zneužít tak, jako u Win 7 a navíc byla informace o budoucí aktivaci v BIOSu v kombinaci s HW klíčem "pojištěna" digitálním podpisem přítomným ve firmwaru.
Přidáním čehokoliv do BIOSu by "zničilo" digipodpis u W8 BIOSů, notabene každé přidání "něčeho" do BIOSu je riskantní operací, která navíc nemá univerzální postup a to si MS nevezme na triko.
Takže opravdu info o aktivaci Win 10 se neukládá do BIOSu. :)

P.S.: SLP = předinstalované wokenice od výrobce


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: so 5. září 2015, 18:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2011
Nahoru
diky za info


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: so 5. září 2015, 19:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. březen 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Za jak dlouho po rezervaci W10 v té ikoně dole na liště se víám W10 stáhnul a byl připraven k instalaci ? Na svým starým PC s W7 jsem to rezervoval až teď a myslel jsem si že se to hned sosne, ale zatím mi to jen píše "Váš upgrade je na cestě" a že mi dají vědět až bude instalace připravená...
Jsem si bláhově myslel že to dneska reinstalluju.

_________________
Core i7 6700K @ 4,7GHz 1.408V || Scythe Ninja 4 || Asus Z170 PRO Gaming || 16GB (2x8) DDR4 2400 Crucial Ballistix Sport || Sapphire R9 290 TRI-X OC 1160/5600 || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || SSD Crucial MX200 250GB || 3x HDD WD Red 3 TB || FRACTAL Define R4 + Corsair AX860 850W|| mouse Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD || 22" LCD EIZO S2243W || Windows 10 Home 64-bit FPP


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: so 5. září 2015, 19:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. prosinec 2011
Nahoru
theedge napsal:
Za jak dlouho po rezervaci W10 v té ikoně dole na liště se víám W10 stáhnul a byl připraven k instalaci ? Na svým starým PC s W7 jsem to rezervoval až teď a myslel jsem si že se to hned sosne, ale zatím mi to jen píše "Váš upgrade je na cestě" a že mi dají vědět až bude instalace připravená...
Jsem si bláhově myslel že to dneska reinstalluju.

Ja osobne sem nevydrzel pred mesicem cekat ani den a udelal jsem upgrade pres Media creation tool:
https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10.
Po spusteni zadat "upgrade" a uz to jede. Pro jistotu zazalohovat veci ze systemoveho disku...


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2015, 07:36 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
http://www.windowscentral.com/official- ... -microsoft

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: so 3. říjen 2015, 03:02 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2009
Bydliště: Háj ve Slezsku
Nahoru
Možná to tu už bylo:

Citace:
Hardware ID is somewhat flexible, so changing the hard drive or the video card won't require re-activation.
The installation ID that you are referring to is made of 2 parts: the product ID (which comes from the windows installation key) and the hardware ID. So really, the only "variable" part here is the hardware ID.
Read more details here:
http://www.gohacking.com/how-windows-pr ... ion-works/
Hardware ID – This value is derived based on the hardware configuration of your computer.

The WPA system checks the following 10 categories of the computer hardware to derive the Hardware ID:

Display Adapter
SCSI Adapter
IDE Adapter (effectively the motherboard)
Network Adapter (NIC) and its MAC Address
RAM Amount Range (i.e., 0-64mb, 64-128mb, etc.)
Processor Type
Processor Serial Number
Hard Drive Device
Hard Drive Volume Serial Number (VSN)
CD-ROM / CD-RW / DVD-ROM
What if I upgrade or make changes to my hardware?

In the above mentioned 10 categories of hardware, at least 7 should be the same. Thus you are allowed to make changes to not more than 3 categories of hardware. If you make too many changes then your activation will fail. In this case, it is necessary to contact the customer service representative via phone and explain about your problem. If he is convinced he may re-issue a new product key for your computer using which you can re-activate your Windows.


https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-win_upgrade/reinstalling-windows-10-after-upgrade/578d0b7f-57e4-4893-b9d1-6cfac0d6290a?page=2&auth=1

_________________
PC: I7-4770K, Gigabyte Z87X-D3H,
EVGA GTX 980, Crucial Ballistix 16 GB, Corsair AX750, SSD Samsung 840 Pro 128 GB/850 EVO 500 GB, Noctua NH-D14, Lian Li PC-7FNW
Zvuk: Foobar2000 → ASIO → Aune X1s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 28. říjen 2015, 01:03 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 21. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Tak se mi tez podarilo odrovnat W10. (na vinne byla vadna ram) Po martyriu stahovani ruznych verzi W10 a W7, vytvareni instalacnich usb klicu a dokonce dvd, procitani for se mi konecne podarilo nainstalovat cisty desitky na komplet zformatovanej sdd.

A ted dotaz: jak poznam, ze wokna jsou legalni a aktivovany a proste v poradku?

Proc dotaz? Na ruznych forech psali, ze pokud probehl update z W7 na W10 v poradku, tak se "otisk HW" ulozi na servery MS a klidne lze (bez zmeny HW ofc) nainstalovat ciste W10 (pri instalaci preskocit zadavani SN), ktere si u MS zjisti, ze na tomto HW uz byly a mely by byt v pohode. Jenze ja jsem kvuli ruznym problemum volal na CZ linku MS a tam mi baba rekla, ze pokud jsem hdd zformatoval, tak jsem znicil id tech upgradnutych W10 svazanych s timto HW a musim opet projit koleckem W7->W10. Jenze ja ted na tech W10 jsem a kdyz se podivam na informace o systemu, tak je tam psano, ze je system aktivovan. Takze?

_________________
CPU i5 2500k MB ASUS P8P67 B3 GPU ASUS GTX 660TI OC PAMET 2x4GB Crucial Ballistix & 2x2GB ZEPPELIN HDD ssd Intel X25-M 80GB ZDROJ Seasonic 520W

PHONE Microsoft Lumia 950 XL


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 28. říjen 2015, 07:09 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. srpen 2009
Bydliště: Háj ve Slezsku
Nahoru
Pokud je aktivován, tak není co řešit.

_________________
PC: I7-4770K, Gigabyte Z87X-D3H,
EVGA GTX 980, Crucial Ballistix 16 GB, Corsair AX750, SSD Samsung 840 Pro 128 GB/850 EVO 500 GB, Noctua NH-D14, Lian Li PC-7FNW
Zvuk: Foobar2000 → ASIO → Aune X1s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 28. říjen 2015, 11:00 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 21. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
morke napsal:
Pokud je aktivován, tak není co řešit.

OK, dik. Takze cista instalace je mozna a krava na infolince kecala hlouposti...

_________________
CPU i5 2500k MB ASUS P8P67 B3 GPU ASUS GTX 660TI OC PAMET 2x4GB Crucial Ballistix & 2x2GB ZEPPELIN HDD ssd Intel X25-M 80GB ZDROJ Seasonic 520W

PHONE Microsoft Lumia 950 XL


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: so 27. únor 2016, 11:47 
Nováček
Nováček

Založen: 24. srpen 2014
Nahoru
Mám staženou ofiko instalačku na USB, W10 nahraju a automaticky se mi vygeneruje klíč.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: so 27. únor 2016, 14:56 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
Skusal som to reinstal a v pohode mi priradilo kluc..
(skapal mi SSD)

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 16. březen 2016, 15:29 
Nováček
Nováček

Založen: 03. červen 2015
Bydliště: Kolín
Nahoru
Lidi Když mám origo 8.1 oem a 10ky mi to samo nenabídlo, dá se nějak upgradovat?


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 16. březen 2016, 16:02 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
stiahni z MS stranky mediatoolcreator alebo nejako takto..

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: pá 18. březen 2016, 05:23 
Nováček
Nováček

Založen: 24. říjen 2013
Nahoru
https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 30. březen 2016, 14:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. červen 2006
Bydliště: Střední Čechy
Nahoru
malekith napsal:
Lidi Když mám origo 8.1 oem a 10ky mi to samo nenabídlo, dá se nějak upgradovat?

Přes TOHLE si vytvoř bootovací flešku nebo si vypal iso a proveď čistou instalaci, do který zadáš to svoje starý číslo z win 8.1 a hotovo.

_________________
Core i7-8700K @ 5.0/4.8GHz (delid) | ASUS Maximus X Hero | G.SKILL Ripjaws V Black 2x8GB DDR4 3800MHz CL16 | Samsung 960 Pro M.2 512GB, Samsung 850 Pro 256GB, Samsung 860 EVO 1TB, WD Green 3TB | ASUS ROG Strix 1080Ti O11G | EVGA Supernova G2 750W | FD Define R5 | DELL Ultrasharp U2515H | Windows 10 Pro 64bit


Naposledy upravil Kama dne st 30. březen 2016, 14:46, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 30. březen 2016, 14:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10

Nejjednodušší.

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 262 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.