Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 17. listopad 2019, 23:34

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 262 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  další
Autor Zpráva
 Předmět: Po aktivaci je systém aktivní ale později chce zase aktivova
PříspěvekZaslal v: út 19. duben 2016, 16:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. květen 2006
Nahoru
Mám divnej problém,nainstaloval jsem W 10 home a vše o.k. ,po poslední automat.aktualizaci na novější verzi w10 home to ale chtělo aktivaci znovu ... aktivoval jsem,systém byl aktivovaný a dnes opět to chtěl aktivaci jelikož systém byl neaktivovaný ..... w10 jsou samozřejmě zakoupenej originál,jinak bych sem nepsal,není to ani update z W7 .... pouze používám dva ty antibonzovací prográmky "spybot antibacon" a "do not spy" ..... nemá někdo s tímto problémem zkušenost ????

_________________
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB,2xHDD Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Po aktivaci je systém aktivní ale později chce zase akti
PříspěvekZaslal v: st 11. květen 2016, 07:55 
Nováček
Nováček

Založen: 27. duben 2015
Bydliště: Brno
Nahoru
Zdarec, mě se něco podobného stalo potom co jsem upgradnul z W7 na W8.1 - asi po třech dnech se mi systém deaktivoval a odkázalo mě to na telefonickou podporu - tam jsem to aktivoval znova přes plechovou hubu, vyťukal jsem že to používám pouze na jednom PC a od té doby žádný problém.

Až se ti to zase deaktivuje tak to zkus zaktivovat telefonicky a problém by měl být fuč :)

_________________
Juzzy napsal:
Připravte se na návrat do minulosti, budeme tu bez ničeho jako v sedmdesátých letech. Zablokují i seznam.cz - budem čumět na ulhanou televizi nebo se honit klackama.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: po 4. červenec 2016, 15:39 
Nováček
Nováček

Založen: 04. červenec 2016
Nahoru
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak je to s používáním windows 10 - před pár týdny se mi sám nainstaloval do pc, hleděla jsem jak puk. Byla jsem dost vytočená protože jsem několikrát před tím neodsouhlasila aktualizaci - přeinstalování. A nakonec zničeho nic se mi začal přeinstalovávat a nešlo s tím nic udělat. Pak jsem to nějak vstřebala a přemýšlím jestli si ho nechat nebo si nechat do pc zpátky vrátit windows 7 který mám koupený a doma instalační cd. Pokud bych se rozhodla si ho nechat - je a bude zdarma i nadále?

Slyšela jsem že by od srpna měl být win 10 placený, ale nevím co je na tom pravdy. Díky moc


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: po 4. červenec 2016, 15:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Mělo by to jít vrátit v systému. Bez instalačního média.
http://www.howtogeek.com/220723/how-to- ... -7-or-8.1/

Ano, od srpna bude upgrade placený, ale ty ho kvůli tomuhle i nadále budeš moci provést zdarma.

_________________
Desktop: NZXT H440: Intel Xeon E5-1650v2 @ 4 GHz, Cooler Master Hyper 412S, Huanan X79Z 2.4E, Sapphire Tri-X R9 290X OC 8 GB @ 1105/6000 MHz, 24 GB QC DDR3 @ 1600 MHz CL11, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: po 4. červenec 2016, 15:57 
Nováček
Nováček

Založen: 04. červenec 2016
Nahoru
Nevím jestli to dokážu sama vrátit v systému, ještě když je popis v angličtině. Navíc je to už víc jak měsíc, i po tak dlouhé době to jde vrátit? Takže pokud bych si ho nechala musím za něj od srpna platit?


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: po 4. červenec 2016, 16:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Nebudes za nej platit a muzes si ho vklidu nechat. Do konce cervence je upgrade zadara. Kdyby nekdo chtel upgradovat v srpnu, tak uz musi zaplatit.

Navrat primo z Win je mozny jen do mesice po upgrade. Jinak nova instalace Win 7.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: po 4. červenec 2016, 16:41 
Nováček
Nováček

Založen: 04. červenec 2016
Nahoru
Killerek: díky, už tomu rozumím, právě to byl minulý týden měsíc. První jsem se rozmýšlela jestli ho nechat, pak jsem jela na dovolenou a nějak jsem to pořád odkládala.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: po 4. červenec 2016, 17:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Njn, klasika. Neni to spatny system, tak si holt chvili budes zvykat.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: ne 10. červenec 2016, 09:05 
Nováček
Nováček

Založen: 01. listopad 2009
Nahoru
Ahojte, mam teorii a potreboval bych ji overit :-)
Pouzivam NTB Dell s W7 od vyrobce, kdyz jsem ho koupil, udelal jsem image disku a prehodil ho na jiny ssd, ktery ted pouzivam na Win7. Udajne ke konci mesice skonci moznost prejit zdarma na Win10 a do budoucna bych o toto nechtel prijit, ovsem potrebuji jeste poskytovat support zakaznikum na Win7.

Napadla mne teorie, prehodit zpet puvodni hdd, nainstalovat win7, prejit hned z ciste instalace na win10 a aktivovat. Potom hodit zpet ssd s Win7 a pracovat nejakeho rekneme pul roku, rok, nez zacnou zakaznici prechazet na Win10(resp vetsina z nich).

Pak bych udelal image hdd s win10 a obnovil bych bitovou kopii na ssd a bylo by vyreseno.

Otazka zni, projde to?
Kdyz se aktivuji Win10, budou pak stale funkcni Win7?

Diky za kazdou radu :-)


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: ne 10. červenec 2016, 09:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. březen 2013
Bydliště: OSTRAVA
Nahoru
Jednoduše řečeno, ano. Osobní zkušenost: mám image disku pro jeden notebook jak s win 7 tak win 10 a bez problému přecházím mezi nimi.

_________________
ERRANDO DISCIMUS

MB: Asus Sabertooth Z87 | CPU: i7-4770k (gelid tranquillo) | RAM: crucial ballistix sport 16gb | GPU: MSI GTX 1070 GAMING X | HD: SSD samsung 840 250gb + HDD wd caviar blue 500gb | PSU: Seasonic M12II-620 | Monitor: Dell U2412M | OS: Win 10 Pro x64


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: po 11. červenec 2016, 17:47 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Toto mne také zajímalo, plánuju to udělat stejně.

Ještě doplňujicí dotaz, půjde po této aktivaci Windows 10 přecházet mezi 32 a 64bitovou verzí Windows 10 (samozřejmě příslušné edice, v mém případě Home)?
Nebo si musím opravdu dobře promyslet, co budu chtít perspektivně používat?

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: út 12. červenec 2016, 10:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. květen 2006
Bydliště: Radkov
Nahoru
Ja bych dnes uz nad 32-bit os vubec neuvazoval..


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: út 12. červenec 2016, 14:14 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Já ano, kvůli starým periferiím a aplikacím.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 13. červenec 2016, 12:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. červen 2008
Bydliště: Ústí nad Orlicí
Nahoru
AHoj mám problém, koupil jsem si novou OEM licenci windows 7 s následným upgradem na W10 a použil je na PC v pohodě, pak jsem ale prodal komponenty a zbyly mi jen disky, koupil jinou desku, procesor a ramky.

Jsem tedy v háji? Aktivovat to nejde ani po telefonu a operátor mikrosoftu mě poslal do háje, že při takové změně hw už to nejde aktivovat na takto "novém" PC.

Myslel jsem, že soudní dvůr nějako rozhodl o těchto OEM licencích, že se můžou dále prodávat atd. Takže co kdybych ten svůj key dále prodal, ale je aktivovaný, jak oni to tedy řeší?

dík

https://www.mslicence.cz/informace


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 13. červenec 2016, 12:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. únor 2006
Bydliště: KönigGratz
Nahoru
Já tam žádný problém nevidím. OEM licence vždy zaniká se zrušením původního PC. Nebo čekáš, že MS ti umožní na jednu OEM licenci aktivovat x instalací windows na x různých HW?

Bláboly nějaké pochybného prodejce o soudním dvoru bych vůbec nebral v potaz. Kdo chce licenci, tak si ji koupí v normálním ověřeném shopu.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 13. červenec 2016, 12:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. březen 2013
Bydliště: OSTRAVA
Nahoru
icebosss napsal:
Jsem tedy v háji?

To tedy ANO ! To co si provedl není žádná změna Hardwareu ty si celý ten počítač prakticky zrušil.
Oni obvykle přimhouří oko při změně hardwareu, ale když se jedná o jeden komponent, ale ne tak co si dělal ty.

_________________
ERRANDO DISCIMUS

MB: Asus Sabertooth Z87 | CPU: i7-4770k (gelid tranquillo) | RAM: crucial ballistix sport 16gb | GPU: MSI GTX 1070 GAMING X | HD: SSD samsung 840 250gb + HDD wd caviar blue 500gb | PSU: Seasonic M12II-620 | Monitor: Dell U2412M | OS: Win 10 Pro x64


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 13. červenec 2016, 12:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Z vlastní zkušenosti, výměna CPU, RAM, veškerých disků mi win ustál bez úhony, licenci mám taky po upgradu tzn bez klíče, je vázaná na můj MS účet, stačilo se přihlásit a vše zas fungovalo.

Možná by si moh zkusit nejdřív nainstalovat W7 a provést upgrade znovu.

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 13. červenec 2016, 13:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. červen 2008
Bydliště: Ústí nad Orlicí
Nahoru
Zkusim, ted mam prave novej instal windows 10 a sem nasranej to zas reinstalovat.

Ale pokud takhle soudni dvur rozhodnul,jak mi zabranej prodat ten klic nekomu jinymu, ten dotycny by pak byl vlastnik klice a ma na ten software pravo, to mu to jako ms neaktivuje?

Ja ms ucet nemam, nemam zajem aby me zkrz to sledovalo :D


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 13. červenec 2016, 15:30 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
Ja som zistil, ze aj retail verzie musim volat!
Co je to za bullshit? Len som preniesol SSD z 1 PC na druhy ... Lebo som mimo prace a potrebujem data..

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Aktivace Windows 10
PříspěvekZaslal v: st 10. srpen 2016, 09:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. září 2010
Nahoru
Platnost licence brzy vyprší a to 24 srpna.To se mi včera objevilo v PC. Přitom je systém aktivován.Co s tím ?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 262 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.