Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 14. listopad 2019, 17:22

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 262 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  další
Autor Zpráva
 Předmět: Windows 10 jak je to s aktivací?
PříspěvekZaslal v: čt 18. srpen 2016, 10:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2014
Nahoru
Dobrý den,
chtěl bych prosím jednohlasné vysvětlení, jak je to s windows 10, už mě nebaví číst celej google, abych pokaždé zjistil něco jiného.

Dotaz je takový:
Mám notebook, který byl koupený s win 8, po té upgradovaný na windows 10.

Windows 10 se jeví v pořádku a je aktivován. Ale z nějakého důvodu chci udělat čistou instalaci. Jaký jest postup? CD klíč fyzicky nemám.

Stačí stáhnout z microsoftu win 10 creation tool, udělat bootovací USB, zformátovat disky a vše znovu nainstalovat?
Aktivuje se Windows 10 sám po spuštění? (hlavní část dotazu je ta aktivace, nerad bych o licenci přišel uplně)


Prosím o radu, díky všem

_________________
i7-4770K | Gigabyte Z87 HD3 | Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 | 2TB HDD seagate | MSI GTX 770 TF/OC


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 jak je to s aktivací?
PříspěvekZaslal v: čt 18. srpen 2016, 10:18 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
3free napsal:

Stačí stáhnout z microsoftu win 10 creation tool, udělat bootovací USB, zformátovat disky a vše znovu nainstalovat?
Aktivuje se Windows 10 sám po spuštění?


ANO

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 jak je to s aktivací?
PříspěvekZaslal v: čt 18. srpen 2016, 10:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2014
Nahoru
OK Díky

_________________
i7-4770K | Gigabyte Z87 HD3 | Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 | 2TB HDD seagate | MSI GTX 770 TF/OC


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 jak je to s aktivací?
PříspěvekZaslal v: čt 18. srpen 2016, 10:42 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Sam jsem to delal, dokonce jsem delal cistou instalaci na uplne jiny disk, protoze jsem zaroven prechazel u NB na vetsi SSD.

Urcite pokud mas v compu vice disku fyzickych, tak je vyndej pri instalaci a nech jen disk, kam se budou windows instalovat.

Myslim si ze i vymenu grafiky aktivace prezije. Desky uz asi ne :-D

Jinak z te flashky je instalace pomerne dost rychla...

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 jak je to s aktivací?
PříspěvekZaslal v: čt 18. srpen 2016, 11:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2014
Nahoru
Mám hotovo, a povedlo se. asi jsem měl jenom zbytečně strach :-)

_________________
i7-4770K | Gigabyte Z87 HD3 | Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 | 2TB HDD seagate | MSI GTX 770 TF/OC


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 jak je to s aktivací?
PříspěvekZaslal v: čt 18. srpen 2016, 11:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak super :-)

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: po 12. září 2016, 16:10 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
MALY UPDATE k ATIVACII:

Menil som 3570K za 6700K. Len som supol SSD a vsetko slapalo, ale aktivacia nebola mozna. Dal som zmenit kluc a vlozil ten z W8 a vsetko slape a aktivacia bez problemov prebehla. ;) :P

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: so 29. říjen 2016, 15:42 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
GENERÁCIA NOVÉHO KĽÚČA

OK, takze za mna dnes palec hore! Podme k problemu.

Nedávno mi zomrela doska Z170-A a bola nahradená Z170-Deluxe. Problém bol ale na svete a nebolo možné aktivovať W10 a aktivácia samozrejme nešla ani s nainštalovaným OS ani pri factory reset (clean install) som neskúšal. Používal som kľúč z W8.
Keďže nefungoval kľúč (písalo, že kľúč už bol aktivovaný inde) a nešlo ani spustiť príkaz SLUI 4. Pátral som. Našiel som možnosť kontaktovať MS support USA. Stačí zmeniť jazyk na US a vybrať app "Contact support" -->chat. Vysvetlil som, že bola vymenená doska a napriek tomu nie je možné OS aktivovať cez telefón (slui 4 sa nepustí) (teoreticky by to možno šlo urobiť clean install + ne/zadať kľúč + tak skúsiť zavolať). Z nejakého dôvodu lokálny aktivačný server blokoval aktiváciu cez telefón, ako som naznačil, nefungoval command slui 4.

Tech support ma požiadal, či môže prebrať remote control, udelil som práva. Odporúčam predtým odpojiť všetky disky a iné zariadenia v sieti. Predsa len dávate prístup Microsoftu do PC :D. Samozrejme, vidíte, čo support robí (teda asi :D:D). Po 15 minút skúšania, opráv v registri atď. povedal, že mám z nejakého dôvodu nefunkčný kľúč. Požiadal ma o meno (ak máte online account netreba) a telefónne číslo. Následne mi vygeneroval nový kľúč a uložil mi ho do notepadu. S tým, že starý kľúč je nefunkčný a mám si zapísať nový.
Na druhej partícii ešte ostal nejaký bordel z logu, tak som ho jednoducho vymazal..
Takže za mňa palec hore :!: ;-)

Microsoft teda vie, ak chce, vygenerovať nový kľúč.

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: út 22. listopad 2016, 23:49 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2015
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Zdravím Vás, měl bych dotaz, načetl jsem, že od verze 1511, lze použít pro aktivaci Win 10 klíč od Win 7/8.1. Avšak nevím, zda je nutné nejprve nový klíč aktivovat ve Win 7/8.1, anebo ho lze použít přímo na čistou instalaci Win 10 a až tam ho aktivovat? Děkuji za odpověď


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: po 12. prosinec 2016, 11:54 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 10. únor 2015
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Kdyby někoho zajímala odpověď na moji otázku, tak jsem si v praxi ověřil, že během čisté instalace Win 10 lze použít i nový neaktivovaný klíč z Win 7 a Win 10 se sám aktivuje, kde se mu přidělí generický klíč jako při normálním upgradu.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: út 21. březen 2017, 18:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2013
Bydliště: Brno
Nahoru
Nedávno jsme se v hospodě po pár pivech hádali ohledně "druhotných" OEM licencí, zajímá mě kde je pravda. Pokud bych měl W7 OEM koupenou na např. na "výhodný software" a tuto povýšenou zdarma na W10, tak
1. Jak to bude po výměně desky + CPU? Když bude původní deska prodána jinému majiteli, tak spolu s ní je prodána i ta aktivovaná "druhotná" licence?
2.Jak se zbavit aktivované licence přiřazené k původní desce tak, aby ji nový majitel, který desku zakoupil nemohl používat?
3.Lze na novém HW opět aktivovat původní (už jednou aktivovanou) "druhotnou" licenci OEM?
Díky za jakoukoliv odpověď.

_________________
CPU:Ryzen 5 3600+Silentium PC FERA 3MB:Crosshair Hero VIRAM:DDR4 Kingston HyperX Predator 16GB@3200 MHzGPU:GIGABYTE GTX 1660 Ti Gaming OCCASE:Phanteks P400PSU:Corsair CX850M


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 22. březen 2017, 09:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
1. V podstate ano.
2. Nejde, ale nemusis mu davat tu podkladovou a nebude to mit jak nainstalovat si myslim.
3. Nelze. Prosla by ti nejspise jen vymena desky na stejne platforme z duvody vymeny vadne desky.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 22. březen 2017, 09:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
1. Systém se znovu aktivuje i s jiným HW, případně je nutné zavolat na podporu.
2. Licence je vázaná především na účet, pokud ho nemáš, tak netuším jakým vzorcem se aktivace řídí.
3. V praxi ano.

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 22. březen 2017, 14:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Neratovice
Nahoru
2. Když mu nedáš licenci a nemáš ji vázanou na účet, tak se v podstatě váže na desku. Nový majitel si ofiko stáhne od MS instalačku desítek, při instalaci nezadá žádný S/N a po skončení instalace se to samo ověří a aktivuje na netu.

_________________
PC1: Ryzen 7 1700X | Gigabyte AX370-Gaming K5 | Corsair H100i GTX | 16GB DDR4-3200@3400 Crucial Ballistix Sport LT | EVGA GeForce GTX 970 SC GAMING ACX 2.0 | Crucial MX200 250GB + Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Lite-On iHBS312 | DTT2200 | SilentiumPC M60W case | Seasonic Focus Plus Gold 650W | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Asus Zenbook UX32LN, Haswell-ULT Core i3-4010U, 8GB DDR3, Crucial M550 512GB SSD, GeForce GT 840M, 13.3" FullHD IPS | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 22. březen 2017, 21:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2013
Bydliště: Brno
Nahoru
Díky za odpovědi, v podstatě se názory liší, stejně tak jako v hospodě. :-D :-D
Ono lze mít OEM licenci vázanou na MS účet? Já měl vždy za to, že OEM je vázána na HW a právě proto je nepřenositelná. Je tedy možné aktivovat W10 OEM na jiném PC za pomoci MS účtu svázaného s touto licencí, když na předchozím PC už nebude dále provozovaná? Je to vůbec legální?
Omlouvám se za LAMA otázky, ale v mém okolí tomu moc lidí nerozumí a samotného mě to zajímá.

_________________
CPU:Ryzen 5 3600+Silentium PC FERA 3MB:Crosshair Hero VIRAM:DDR4 Kingston HyperX Predator 16GB@3200 MHzGPU:GIGABYTE GTX 1660 Ti Gaming OCCASE:Phanteks P400PSU:Corsair CX850M


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 23. březen 2017, 16:51 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. únor 2008
Bydliště: norridge(chicago),il,usa
Nahoru
jen na ucet vazana neni,muze to byt kombinace ,ucet,hw ,mozna kontroluji i mista pripojeni k internetu ,kdovi co vsechno sbiraji,kazdopadne jen na desku take ne ,znamemu jsem menil hero z87 na hero z97 ,zadny problem

_________________
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: po 10. duben 2017, 16:20 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 17. leden 2017
Bydliště: okolí Veselí nad Moravou
Nahoru
Zdravím,ta licence byla OEM nebo FPP?
Také mě zajímá zda je možné aktivovat windows 10 OEM (upgrade krabičkové z w8.1) na w10) na novou základní desku?

_________________
Case:SilentiumPC Regnum RG1 Pure Black MB:ASRock B250M Pro4 PSU:Seasonic SSR-450RM CPU:Intel Pentium G4560 cooler:GELID Solution Tranquillo r.3 RAM:Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2133 GPU:ASUS GTX950-2G sound card:ASUS Xonar DG SSD:Crucial M500 - 240GB USB-HDD:WD My Book Essential 1TB OS:Win 10 Home 64bit Myš:ASUS GX850 Klávesnice:Connect IT Biohazard Monitor:BenQ G2420HDBL Repro:Microlab Solo6c NEW Sluchátka:Superlux HD-662


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: út 11. duben 2017, 08:32 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 17. leden 2017
Bydliště: okolí Veselí nad Moravou
Nahoru
Tak včera se mi povedlo aktivovat WIN 10 OEM na novou základní desku.Nepoužil jsem žádný hack,jen je potřeba Microsoft účet,odebrat v něm starý systém, a zadat původní kód v mém případě z Win 8.1,po té restart pc.

_________________
Case:SilentiumPC Regnum RG1 Pure Black MB:ASRock B250M Pro4 PSU:Seasonic SSR-450RM CPU:Intel Pentium G4560 cooler:GELID Solution Tranquillo r.3 RAM:Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2133 GPU:ASUS GTX950-2G sound card:ASUS Xonar DG SSD:Crucial M500 - 240GB USB-HDD:WD My Book Essential 1TB OS:Win 10 Home 64bit Myš:ASUS GX850 Klávesnice:Connect IT Biohazard Monitor:BenQ G2420HDBL Repro:Microlab Solo6c NEW Sluchátka:Superlux HD-662


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 19. duben 2017, 12:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. leden 2006
Bydliště: Teplice
Nahoru
Zakoupil jsem na aukru licenci na win10pro údajně, stáhl jsem si pomoci nějakého microsoft nástroje oficiální instalačku ale na začátku instalace to chtělo vložit key a potom už se mě to ani nezeptalo jakou edici chci a po nainstalování jsem zjistil že mám verzi home. Tak jsem zkusil instalai opakovat bez vložení klíče a to už mi to dalo na výběr verze home i pro a nainstaloval jsem tedy pro, ale následně mi to nevzalo ten zakoupený klíč. Je možné že jsem dostal klíč na home edici misto pro? Nebo je to tim že když jsem to jednou aktivoval na home už ho nelze použít na pro verzi? Zajímá mě jestli jsem byl podveden a nebo si za to můžu sám. Zatim jsem používal windows 7 home premium a nevím v čem je windows 10 pro lepší nez home?
Predem díky za radu.

_________________
MB: ASUS Z170 PRO GAMING | CPU: i5-6700K@4,6GHz | NOCTUA NH-U14S | RAM: Kingston 16GB KIT DDR4 2666MHz@3100MHz CL15 HyperX Fury 2x8GB | VGA: MSI GTX960 Gaming 2G | 1x SSD disk Crucial MX200 250GB, 1x HDD WD Blue 1000GB 64MB cache | CASE Fractal Design Define R5 Black |Zdroj EVGA SuperNOVA 750 B2


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: st 19. duben 2017, 13:25 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
určite home.. pre domáce PC stačí Home až až..

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 262 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.