Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 14. prosinec 2019, 06:14

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 262 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 30. červenec 2015, 21:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
CZECHYa napsal:
Varování pro všechny, ať se vám nestane co mně. Včera jsem si vesele upgranul na Windows 10 Pro, systém aktivoval bez problému a dneska vyměnil desku + CPU. Samozřejmě failnula aktivace, takže volám na Microsoft a dostal jsem šokující info - > nelze znovu aktivovat, musíte vrátit původní systém v mém případě Windows 8, aktivovat a upgradnout znovu... takže mám zábavu na půl odpoledne no. A je to v licenčních podmínkách, takže pokud změníte desku, musíte absolvovat tuhle šílenou cestu. Říkám si jen WTF?!

a co kdyz deska umre tak, ze nepujde nic? nakup novyho OS? tak jsou to dementi?


jde instalacni CD klic pro win 8.1 pro pouzit rovnou k instalaci a aktivaci win10? abych nemusel reinstal na 8 a upgrade na 10, zbytecna ztrata casu


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 30. červenec 2015, 21:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2013
Nahoru
CZECHYa napsal:
Varování pro všechny, ať se vám nestane co mně. Včera jsem si vesele upgranul na Windows 10 Pro, systém aktivoval bez problému a dneska vyměnil desku + CPU. Samozřejmě failnula aktivace, takže volám na Microsoft a dostal jsem šokující info - > nelze znovu aktivovat, musíte vrátit původní systém v mém případě Windows 8, aktivovat a upgradnout znovu... takže mám zábavu na půl odpoledne no. A je to v licenčních podmínkách, takže pokud změníte desku, musíte absolvovat tuhle šílenou cestu. Říkám si jen WTF?!

JJ, OEM verze je pouze na konkrétní hardware. Mám v plánu měnit CPU, tak doufám že mi bude fungovat.


Naposledy upravil HafanPetr dne čt 30. červenec 2015, 21:48, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 30. červenec 2015, 21:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Alfajk napsal:
jde instalacni CD klic pro win 8.1 pro pouzit rovnou k instalaci a aktivaci win10? abych nemusel reinstal na 8 a upgrade na 10, zbytecna ztrata casu

Klíč z osmiček Ti samozřejmě nepujde přímo použít.
Z 8.1 upgraduješ na Win 10, to jde. Klíč se žádný nezadává.

_________________

INTEL Core i3-2100T - ZOTAC H67ITX-C-E (B3) - PicoPSU-150-XT 150W 12Volt DC-DC ATX Mini Power Supply - KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9 - SAMSUNG SSD 830 Series 128GB - Western Digital 1.5TB WD1502FAEX - SONY Optiarc AD-7690H černá - Logitech MX revolution - HP LP2465 - 24" - Windows 10 Pro 64-bit - CoolerMaster Elite 100 RC-100-KKP3 - Power Consumption - IDLE 35W, LOAD 65W


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 30. červenec 2015, 21:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
Lion_K napsal:
Klíč z osmiček Ti samozřejmě nepujde přímo použít.
Z 8.1 upgraduješ na Win 10, to jde. Klíč se žádný nezadává.

tak to me trosku hati plany, jak moc je to cely casove narocny za predpokladu, ze servery pojedou a ja budu stahovat maximalne jak muzu - 1,2MB/s ? kolik dat se instaluje/rozbaluje?


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 30. červenec 2015, 21:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Instalačku si můžeš předem připravit pomocí MediaCreationToolx64.
Vypálíš si ISO nebo rovnou uděláš butovací flešku. Potom z toho dáš upgrade a za půl hodinky je hotovo.

ISO má cca 3 170 000 kB

_________________

INTEL Core i3-2100T - ZOTAC H67ITX-C-E (B3) - PicoPSU-150-XT 150W 12Volt DC-DC ATX Mini Power Supply - KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9 - SAMSUNG SSD 830 Series 128GB - Western Digital 1.5TB WD1502FAEX - SONY Optiarc AD-7690H černá - Logitech MX revolution - HP LP2465 - 24" - Windows 10 Pro 64-bit - CoolerMaster Elite 100 RC-100-KKP3 - Power Consumption - IDLE 35W, LOAD 65W


Naposledy upravil Lion_K dne čt 30. červenec 2015, 22:02, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 30. červenec 2015, 22:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
tak uz to stahuje win10 a chystam se k vypalovani, jen me teda zajima, jak probehne ta aktivace? o topic vedle me nekdo napsal, ze kdyz mam kod pro win 8.1 pro tak musim nejprve na ty 8 a z nich update na 10, tak jak to teda bude, kdyz pouziju to dvd co ted vytvarim? (aktualni system na kterym funguju budu vyhazovat uplne kompletne)


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 30. červenec 2015, 22:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Z Win 8 upgrade neuděláš. Musíš mít nainstalovány Win 8.1 a ty musí být aktivovány.
Z Win 8.1 uděláš upgrade na Win 10, počkáš až se ti aktivují a potom dle své libosti můžeš udělat čistou instalaci Win 10. Kód se potom již žádný nezadává.

Zkus se podívat ještě tady, je tam dost rad ohledně Win10

_________________

INTEL Core i3-2100T - ZOTAC H67ITX-C-E (B3) - PicoPSU-150-XT 150W 12Volt DC-DC ATX Mini Power Supply - KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9 - SAMSUNG SSD 830 Series 128GB - Western Digital 1.5TB WD1502FAEX - SONY Optiarc AD-7690H černá - Logitech MX revolution - HP LP2465 - 24" - Windows 10 Pro 64-bit - CoolerMaster Elite 100 RC-100-KKP3 - Power Consumption - IDLE 35W, LOAD 65W


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 30. červenec 2015, 22:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Ještě pokud by někdo nevěděl kde získat Win 8.1, pokud má pouze Win 8, tak po doinstalování všech updatů si může povýšit Win 8 na 8.1 přes "Store". Zdarma :-).

_________________

INTEL Core i3-2100T - ZOTAC H67ITX-C-E (B3) - PicoPSU-150-XT 150W 12Volt DC-DC ATX Mini Power Supply - KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9 - SAMSUNG SSD 830 Series 128GB - Western Digital 1.5TB WD1502FAEX - SONY Optiarc AD-7690H černá - Logitech MX revolution - HP LP2465 - 24" - Windows 10 Pro 64-bit - CoolerMaster Elite 100 RC-100-KKP3 - Power Consumption - IDLE 35W, LOAD 65W


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 30. červenec 2015, 22:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
takze jsme u toho, co psali o topic vedle - jak jsem to pochopil ja:
musim udelat instalaci na win8.1pro s tim klicem co mam a provedu aktivaci, nasledne tam vrazim tohle dvd s win10pro a provedu instalaci cistyho win10pro? (tzn usetrim si jedno stahovani toho OS pres winupdate)

v tom odkazu jsem odpoved pro tenhle konkretni pripad nenasel :(


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 30. červenec 2015, 22:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Přesně tak jak píšeš. Akorát ten upgrade nebude čistá instalace i když dáš volbu "nic nezachovat". Budeš tam mít i zbytky starého systému - Windows.old atd.
Křišťálově čistou instalaci uděláš až když budeš mít upgradované PC na Win10 a projde to aktivací.
Potom nabutuješ PC z toho DVD znovu a zopakuješ si ještě jednou, instalaci. HDD napodruhé dáš už klasicky před instalací zformátovat. Pak to bude čistá instalace. Kód již potřebovat nebudeš.

_________________

INTEL Core i3-2100T - ZOTAC H67ITX-C-E (B3) - PicoPSU-150-XT 150W 12Volt DC-DC ATX Mini Power Supply - KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9 - SAMSUNG SSD 830 Series 128GB - Western Digital 1.5TB WD1502FAEX - SONY Optiarc AD-7690H černá - Logitech MX revolution - HP LP2465 - 24" - Windows 10 Pro 64-bit - CoolerMaster Elite 100 RC-100-KKP3 - Power Consumption - IDLE 35W, LOAD 65W


Naposledy upravil Lion_K dne čt 30. červenec 2015, 22:49, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 30. červenec 2015, 22:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
a co muzu udelat se stavajicim os? docetl jsem se ze "podslozky" jako dokumenty(my games), pripadne appdata(user, local, roaming a dalsi) jsou stale na stejnym "miste" i ve win10, mam tam "X let" ruznejch dat od savu az po ruzny nastaveni aplikaci.... kdyz si to vsechno vykopiruju a pak to proste natvrdo narvu pres "ctrl+v" do tech win10, je sance, ze ty veci budou fungovat? nemam na ssd dost mista, abych vedle toho stavajiciho OS nainstaloval novej a potom to rucne prendaval a nasledne starej os smazal


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: čt 30. červenec 2015, 23:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Tak toto nevím. Nikdy jsem to takhle neřešil.
Vždy jsem programy instaloval znovu na čistý OS.

Nejlepší by bylo udělat zálohu nastavení, atd. přímo z programu který chceš zálohovat. Pak by měl jít vzniklý soubor se zálohou dát zase přes program zpět.

\\Edit:
Jsem včera zapoměl, že pokud chceš zachovat soubory které jsi uvedl, můžeš při upgradu dát volbu "zachovat soubory a nastavení".
Samozřejmě je lepší si vše předem pro jistotu zazálohovat.

_________________

INTEL Core i3-2100T - ZOTAC H67ITX-C-E (B3) - PicoPSU-150-XT 150W 12Volt DC-DC ATX Mini Power Supply - KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9 - SAMSUNG SSD 830 Series 128GB - Western Digital 1.5TB WD1502FAEX - SONY Optiarc AD-7690H černá - Logitech MX revolution - HP LP2465 - 24" - Windows 10 Pro 64-bit - CoolerMaster Elite 100 RC-100-KKP3 - Power Consumption - IDLE 35W, LOAD 65W


Naposledy upravil Lion_K dne pá 31. červenec 2015, 04:54, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: pá 31. červenec 2015, 00:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. duben 2012
Nahoru
Lion_K napsal:
Instalačku si můžeš předem připravit pomocí MediaCreationToolx64.
Vypálíš si ISO nebo rovnou uděláš butovací flešku. Potom z toho dáš upgrade a za půl hodinky je hotovo.

ISO má cca 3 170 000 kB

ja jsem v tom programu dal rovnou update a nemusel jsem delat ani cd ani usb proste se to upgradlo


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: pá 31. červenec 2015, 11:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. březen 2005
Nahoru
Zdravim,

doufam, ze se to tu uz neresilo, ale upgradoval jsem z 7 na 10, coz probehlo v poradku, ale proste pocitac je ted zabrzdenej. Trochu jsem to predvidal a tak chci udelat ncistou instalaci, jenze nemam product key, muzu ho nejak ziskat ze stavajiciho upgrade? Nebo jsem v pr....? :)

_________________
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: pá 31. červenec 2015, 11:07 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
http://www.zive.cz/bleskovky/tip-jak-zj ... fault.aspx

nicméně, aktivace by měla proběhnou automaticky sama po přihlášení MS účtem :) zajímavé informace jsou i v komentářích pod článkem, evidentně ten upgrade key je opravdu k ničemu :)

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: pá 31. červenec 2015, 12:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. duben 2012
Nahoru
caute tohle je ze stranek MS ( http://answers.microsoft.com/cs-cz/wind ... e35a65a41d )
Dotaz: Co se stane, pokud změním konfiguraci hardware mého zařízení s Windows 10?

Odpověd: Pokud se výrazným způsobem (výměna základní desky) změní konfigurace zařízení s Windows 10, může být požadována reaktivace na tomto zařízení. Je to stejné chování, jako na předchozích verzích systému Windows (např. Windows 7 a Windows 8 ). Nabídka bezplatného upgrade se nevztahuje na aktivaci Windows 10 za situace, kdy změna hardware resetuje stav aktivace.

tzn. ze kdyz koupim novou zakladovku atd tak neni problem zavolam do MS a pro reakticaci. Ale nejak nechapu tu posledni vetu


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: pá 31. červenec 2015, 12:37 
Nováček
Nováček

Založen: 31. červenec 2015
Nahoru
Zdravím. Včera odpoledne mi konečně PC zahlásilo, že objednané W 10 si mohu stáhnout. Počítač běžel od 21. 00 hod. do 02. 00 hod. s hláškou - pracujeme na tom. Poté jsem ho vypnul. Dnes dopoledne jsem to zkusil znovu - běžel dvě hodiny s hláškou - pracujeme na tom. Kde je chyba?


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: pá 31. červenec 2015, 12:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. listopad 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
hadas - proste normalni OEM system ktery je vazany na MB.pokud ji vymenis,zavolat si tam muzes ale je pouze na nich jestli ti vyhovej nebo ne.

_________________
CPU:i7 5960X @ 4,6 GHz| MB:ASUS RAMPAGE V EXTREME | VGA: MSI RTX 2080 Ti GAMING X TRIO | ram:4x8GB 3200Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: OLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 10pro CZ x64


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: so 1. srpen 2015, 10:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. březen 2005
Nahoru
zombux napsal:
http://www.zive.cz/bleskovky/tip-jak-zjistit-produktovy-klic-k-windows/sc-4-a-179186/default.aspx

nicméně, aktivace by měla proběhnou automaticky sama po přihlášení MS účtem :) zajímavé informace jsou i v komentářích pod článkem, evidentně ten upgrade key je opravdu k ničemu :)


Muzes mi priblizit prihlaseni pres MS ucet? Asi nic takoveho nemam a nevim presne o jakym prihlaseni mluvis :)

_________________
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 aktivace
PříspěvekZaslal v: so 1. srpen 2015, 12:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Co na tom nechápeš? Tak jako máš účet např. na PCtuningu, Gmail, seznam, tak potřebuješ i účet MS tzn hotmail...

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3333Mhz-1070@~2/8.8Ghz


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 262 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.