Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je po 10. prosinec 2018, 14:19

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Klavesova zkratka ikony na desktopu a nova instance
PříspěvekZaslal v: po 4. prosinec 2017, 17:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: Mezi Časlavi a HB -->GJ
Nahoru
Zdravím,

win jsem v posledních 10 letech aktivně nepoužíval, ale teď se to mění. Zarazila mě, kromě jiného, taková drobnost. Pokud na ploše vytvořím zástupce programu a ve vlastnostech zadám "Klávesovou zkratku" (Ctrl+Alt+pismeno) tak se po jejím stisknutí spustí vždy nová instance daného programu. Já bych chtěl, aby se spustila pouze jedna instance a pokud stisknu klávesy znova, tak aby došlo k přepnutí na okno tohoto programu.

Jsem si vcelku jistý, že to tak fungovalo ve starších verzích win (XP určitě) a nejsem schopen nic relevantního vygooglit - tedy kromě workaroundu, že připnu program na panel a používám win+číslo. To pro mě není úplně řešením.

Lze to nějak řešit?

Windows 10 pro 64bit, 1709 (16299.64)


 Profil  
 Předmět: Re: Klavesova zkratka ikony na desktopu a nova instance
PříspěvekZaslal v: st 13. prosinec 2017, 11:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: Mezi Časlavi a HB -->GJ
Nahoru
ok, takze to chovani je trochu slozitejsi. U nekterych programu dojde ke spusteni nove instance a u nekterych dojde k prepnuti uz spustene okno.

Vyresil jsem to externim programem autohotkeys. Nechtelo se mi instalovat dalsi software, ale tohle je OSS a s tradici. Navic siroke moznosti konfigurace, kuprikladu nastavit velikost okna, coz se mi taky hodilo.


 Profil  
 Předmět: Re: Klavesova zkratka ikony na desktopu a nova instance
PříspěvekZaslal v: út 2. leden 2018, 20:19 
Nováček
Nováček

Založen: 18. listopad 2012
Nahoru
Jo autohotkeys je fajne. Já si zvykl nejpoužívanější programy připínat k panelu v určitém pořadí a pak je spouštět Win+1, 2 atd. - tam jsem měl buď kliku na výběr a nebo je zaručenej postup dostat to chování spusť první instanci a dalším stiskem přepínej na daný program, potažmo mezi okny více instancí.. Supr je, že je to celkem ergonomická varianta jednou rukou :)


 Profil  
 Předmět: Re: Klavesova zkratka ikony na desktopu a nova instance
PříspěvekZaslal v: út 2. leden 2018, 20:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: Mezi Časlavi a HB -->GJ
Nahoru
jj, win+[cislo] je fajn - taky jsem pripnul dane aplikace na taskbar - problem je v tom, ze jsem potreboval reseni, ktere bude konzistentni v chovani s predchozim resenim: ergo autohotkeys.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.