Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 10. prosinec 2019, 20:32

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Resetovat procesor zabezpečení (vymazat čip TPM)
PříspěvekZaslal v: ne 13. květen 2018, 20:10 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 05. srpen 2009
Bydliště: Vysočina
Nahoru
Zdravím, už pár dní mě Windows Defender obtěžuje s hlášením "Resetovat procesor zabezpečení (vymazat čip TPM)". O co se jedná? Mám, respektive můžu to ignorovat? Znepokojuje mě tam i ta případná ztráta dat. Díky za odpověď.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo."
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809


 Profil  
 Předmět: Re: Resetovat procesor zabezpečení (vymazat čip TPM)
PříspěvekZaslal v: ne 13. květen 2018, 21:26 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Do cipu se ukladaji ruzne veci, napriklad otisk prstu, sifrovani...
Pokud se uzivatel jmenuje stejne, ale ma jine otisky, take je treba v Biosu cip resetovat, resp jeho nastaveni. To same pokud byl treba zakryptovan disk.

Dela se to treba kdyz ve firme ma jeden notes postupne vice lidi.

Nevim proc po tobe chce reset zrovna defender, to snad rozlouskne nekdo zkusenejsi.

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět: Re: Resetovat procesor zabezpečení (vymazat čip TPM)
PříspěvekZaslal v: út 29. květen 2018, 10:42 
Nováček
Nováček

Založen: 09. leden 2012
Bydliště: Praha
Nahoru
Tohle se mi stalo taky po instalaci poslední velké aktualizace W10. Protože na tom NTB nic důležitého nemám tak sem dal ten čip vymazat. Disk není šifrovaný a vůbec nic se nestalo. Jen to napsalo "vymazání se nezdařilo" a hotovo.

Netuším jak to funguje, i když jsem to hledal, ale z logiky věci se to resetuje když tam něco je uloženo, já tam nic neměl takže se to asi nepovedlo.
jiné vysvětlení mě nenapadá....


 Profil  
 Předmět: Re: Resetovat procesor zabezpečení (vymazat čip TPM)
PříspěvekZaslal v: pá 22. březen 2019, 18:27 
Nováček
Nováček

Založen: 19. únor 2013
Nahoru
2peta809:Ztrata dat hrozi jen kdyz je disk sifrovany, ale i pak to jde rozchodit pokud znas recovery key/phrase. Pokud disk sifrovany neni, muzes resetovat TPM klidne 100x denne
2dubikovo: Reset probehne i kdyz v TPM nic neni, chyba bude jinde


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 4 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.