PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Po akt. W10 (ver.1903) na 2 PC stejné lagy po zapnutí
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=159&t=276589
Stránka 1 z 1

Autor:  ThomasVT [ po 12. srpen 2019, 06:40 ]
Předmět:  Po akt. W10 (ver.1903) na 2 PC stejné lagy po zapnutí

Ahoj,

minulý týden v práci a předevčírem i doma jsem na PC aktualizoval win 10 na verzi 1903 - psalo to o zastaralé verzi zabezpečení z dubna 2018 či co a že je třeba aktualizovat. To jsem udělal a teď na obou počítačích, uplně ta stejná "chyba" nevim jak to nazvat.

Po zapnutí, nikde neběhá načítací kolečko nic (Oba PC mají SSD - zapnutí je rychlé), nechám prostě naloadovat do oken a zapnu chrome, ten běží jen chviličku a pak, když třeba chci načíst nové okno, nebo přeskočit na jinou záložku, v podstatě cokoliv, přestane reagovat, na dobrou minutu, minutu a půl - projevuje se to u obou PC uplně stejně - před updatem nic takového ani jeden nedělal.

A není to jen chrome, v době kdy se tohle děje nejde ani nijak ovládat programy na spodní liště (zapnout, ani right-click - nezobrazí se info na odstranění z lišty a nebo zapnutí programu) nejde zapnout vpravo dole "nové oznámení" atd.

Jde zapnout správce úloh, jde ukončit třeba ten zaseklý chrome (který se ale jen ukončí a znova po zapnutí programu už nenaskočí).



Po tomhle (třeba po té minutě) se všechno na co jsem do té doby klikl zapne, takže třeba X-krát chrome atd. Pak už fungují oba normálně. Zase než je vypnu.


Někdo nějaký nápad? Děkuju předem.

Zkoušel jsem hledat zahraniční fóra, ale nenašel jsem nic co by tomu odpovídalo, možná jsem blbě hledal.

Autor:  Barnews [ po 12. srpen 2019, 08:55 ]
Předmět:  Re: Po akt. W10 (ver.1903) na 2 PC stejné lagy po zapnutí

Máš na obou PC nainstalovaný nějaký antivir třetí strany? Například avast, avg, avira nebo cokoli jinýho?

Edit: Předpokládám, že to dělá vždy po startu stejně. Ne jen při zapnutí chromu.

Ono totiž nové verze windows měli problémy s antiviry a třeba i můj systém měl po bootu taky takovýhle lag.

Autor:  ThomasVT [ po 12. srpen 2019, 09:51 ]
Předmět:  Re: Po akt. W10 (ver.1903) na 2 PC stejné lagy po zapnutí

Barnews napsal:
Máš na obou PC nainstalovaný nějaký antivir třetí strany? Například avast, avg, avira nebo cokoli jinýho?

Edit: Předpokládám, že to dělá vždy po startu stejně. Ne jen při zapnutí chromu.

Ono totiž nové verze windows měli problémy s antiviry a třeba i můj systém měl po bootu taky takovýhle lag.


Na obou je antivir, na obou jiný, v práci ESET doma Avast.

Vždycky po startu stejně, ten chrome byl příklad.

Zkusit deaktivovat/odinstalovat nebo zakázat windows defender?

Autor:  Barnews [ po 12. srpen 2019, 10:00 ]
Předmět:  Re: Po akt. W10 (ver.1903) na 2 PC stejné lagy po zapnutí

ThomasVT napsal:
Barnews napsal:
Máš na obou PC nainstalovaný nějaký antivir třetí strany? Například avast, avg, avira nebo cokoli jinýho?

Edit: Předpokládám, že to dělá vždy po startu stejně. Ne jen při zapnutí chromu.

Ono totiž nové verze windows měli problémy s antiviry a třeba i můj systém měl po bootu taky takovýhle lag.


Na obou je antivir, na obou jiný, v práci ESET doma Avast.

Vždycky po startu stejně, ten chrome byl příklad.

Zkusit deaktivovat/odinstalovat nebo zakázat windows defender?


Mě to udělalo párkrát několika minutovej lag s avirou, takže na antiviru nezáleží, ale možná to je něco úplně jinýho. Pak se ale aktualizoval antivir nebo windows a přestalo to dělat. Nakonec sem skončil tak, že mě avira naštvala a jedu jen na windows defenderu a sem spokojenej.

Jinak windows defender myslím nejde úplně odinstalovat. Je součástí win 10. Akorát je uspanej, když je instalovanej jinej antivir.

Každopádně to vypadá na první pohled jako ten lag kvůli antivur co jsem měl nedávno, taky spojenej s novějšíma windows updatama. Zkusil bych ty antiviry prostě odinstlaovat a restartovat PC. Buď to tim je a nebo ne.

Dál mě napadá, jestli tam není nějaká jiná věc, společná pro obě PC, která by mohla takovýhle neplechy dělat. Nějakej další program? (Například nějakej pracovní, kterej máš i na domácím PC?)

Autor:  ThomasVT [ po 12. srpen 2019, 20:44 ]
Předmět:  Re: Po akt. W10 (ver.1903) na 2 PC stejné lagy po zapnutí

Pozoroval jsem po zapnutí správce úloh a po dobu "lagu" je tam jeden proces co využívá 10% CPU a je to "mezipaměť písem windows", potom co tenhle proces skončí a z 10% to zase padne na nulu tak se rozběhnou programy - tzn. lag tím skončí

Na obou počítačích je využíván Adobe suite (photoshop lightroom premiere atd.)

Ty antiviry jsem ještě nezkoušel, nejspíš se na to dostanu až o víkendu teď v týdnu není moc čas.

EDIT: jen potvrzuju že ten zásek se projevuje fakt jen po dobu toho procesu "Hostitel služby: mezipaměť písem windows", až tenhle proces spadne pod 10% vytížení cpu PC a všechny programy zas běží

Autor:  Durgroda [ st 14. srpen 2019, 09:10 ]
Předmět:  Re: Po akt. W10 (ver.1903) na 2 PC stejné lagy po zapnutí

Ahoj, mě toto co popisuješ dělala špatna instalace aktualizace, akorát to končilo bluescreenem, tak jsem doinstaloval ručně všechny aktualizace a zatím v pořádku.

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/