Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 9. duben 2020, 13:07

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: "Pretaktovanie" obnovovacej frekvencie monitora
PříspěvekZaslal v: st 25. březen 2020, 19:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. září 2004
Bydliště: Slovakia
Nahoru
Zdar, na youtube som nasiel typkov co tzv. pretaktovali obnovovaciu frekvenciu monitora na hodnoty vyssie, ako boli v jeho specifikaciach. Nejde o ziadnu vedu, staci v Nvidia menu (u AMD neviem kde a ako) vytvorit vlastne rozlisenie kde sa manualne zada obnovovacia frekvencia a da sa otestovat ci to zvladne monitor. Ak ano, rozlisenie sa ulozi a moze sa pouzivat. Skusal som to na mojom monitore AOC U2790PQU. V specifikacii je udane, ze monitor je 60Hz.

Pomocou laborovania s vlastnym rozlisenim sa mi podarilo dostiahnut maximalne 67Hz pri 4K rozliseni.
Rozdiel samozrejme biedny. Ked som vsak dal rozlisenie QHD, tak som sa uz dostal na neuvereritelnych 144Hz, takisto pri FHD rozliseni.
Chcem sa spytat, su tie cisla realne? Respektive ta obnovovacia frekvencia. Ked nastavim QHD a 144Hz, ukazuje aj v hrach 144FPS, dokonca aj v OSD menu monitora ukazuje 144Hz. Okom to nedokazem rozlisit od beznych 60Hz.

_________________
CPU: Core i7 8700K MB: ASUS PRIME Z370-A, RAM: 2x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO 250GB + 860 EVO 500GB, external Seagate ST-3000NM0033 - 3TB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64


 Profil  
 Předmět: Re: "Pretaktovanie" obnovovacej frekvencie monitora
PříspěvekZaslal v: st 25. březen 2020, 20:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. listopad 2008
Nahoru
Jestli monitor ukazuje 144 herců, tak tam máš 144 placatých herců :)

Ještě si zkontroluj jestli monitor nevynechává snímky. Většinou ani není třeba dělat fotku, vynechávání jde vidět i na displeji kamery ve foťáku/mobilu.

https://www.testufo.com/frameskipping


 Profil  
 Předmět: Re: "Pretaktovanie" obnovovacej frekvencie monitora
PříspěvekZaslal v: st 25. březen 2020, 21:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. září 2004
Bydliště: Slovakia
Nahoru
Hmm tak vynechava, uz pri tych 67hz je to vidno a pri 144hz je to derave jak sito

_________________
CPU: Core i7 8700K MB: ASUS PRIME Z370-A, RAM: 2x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO 250GB + 860 EVO 500GB, external Seagate ST-3000NM0033 - 3TB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64


 Profil  
 Předmět: Re: "Pretaktovanie" obnovovacej frekvencie monitora
PříspěvekZaslal v: čt 26. březen 2020, 05:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. listopad 2008
Nahoru
Děravé jak síto, předpokládám že jsi to fotil a pokud ano, tak monitor bohužel vynechává snímky. Ještě můžeš zkusit snížit časování, teoreticky by to mohlo pomoci.

Ale jestli to máš na herním PC, zvážil bych LCD s rozlišením QHD a 144hz.


 Profil  
 Předmět: Re: "Pretaktovanie" obnovovacej frekvencie monitora
PříspěvekZaslal v: čt 26. březen 2020, 07:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. září 2004
Bydliště: Slovakia
Nahoru
Skusal som to filmovat mobilom cez spomaleny rezim, ked som si to potom pustil, jasne bolo vidno, vynechavanie snimkov uz pri 67Hz. Pri 144Hz to uz bolo viditelne aj okom. Jednoducho je to blbost, monitor to sice pretaktuje, ale nic sa tym neziska, lebo vynechava snimky..

_________________
CPU: Core i7 8700K MB: ASUS PRIME Z370-A, RAM: 2x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO 250GB + 860 EVO 500GB, external Seagate ST-3000NM0033 - 3TB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64


 Profil  
 Předmět: Re: "Pretaktovanie" obnovovacej frekvencie monitora
PříspěvekZaslal v: čt 26. březen 2020, 08:35 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
RomanOn napsal:
Hmm tak vynechava, uz pri tych 67hz je to vidno a pri 144hz je to derave jak sito


Tak to jsi trosku precenil moznosti monitoru, pobavil jsi me :-D

_________________
<-MB-> MSI B450 Tomahawk MAX | <-CPU-> AMD Ryzen 3600X | <-RAM-> 16GB DDR4 GOODRAM IRDM PRO 3600MHz CL17
<-SSD-> 512GB Adata XPG SX8200 Pro M.2 NVME | 23.8" LCD Acer SA240YA | <-GPU-> Sapphire AMD Radeon RX 5700XT (ref)
<-PSU-> be quiet! Pure Power 11 500W | <-PC CASE-> SilentiumPC Brutus M10 | Windows 10 Enterprise x64


 Profil  
 Předmět: Re: "Pretaktovanie" obnovovacej frekvencie monitora
PříspěvekZaslal v: čt 26. březen 2020, 08:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 12. září 2004
Bydliště: Slovakia
Nahoru
Tak co no, za pokus to stalo :D

_________________
CPU: Core i7 8700K MB: ASUS PRIME Z370-A, RAM: 2x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO 250GB + 860 EVO 500GB, external Seagate ST-3000NM0033 - 3TB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64


 Profil  
 Předmět: Re: "Pretaktovanie" obnovovacej frekvencie monitora
PříspěvekZaslal v: čt 26. březen 2020, 10:05 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
Jojo, taky jsem mel podobne vysledky, jeste s jinym monitorem, akorat u me to rovnou spadlo do cerne obrazovky :-D

_________________
<-MB-> MSI B450 Tomahawk MAX | <-CPU-> AMD Ryzen 3600X | <-RAM-> 16GB DDR4 GOODRAM IRDM PRO 3600MHz CL17
<-SSD-> 512GB Adata XPG SX8200 Pro M.2 NVME | 23.8" LCD Acer SA240YA | <-GPU-> Sapphire AMD Radeon RX 5700XT (ref)
<-PSU-> be quiet! Pure Power 11 500W | <-PC CASE-> SilentiumPC Brutus M10 | Windows 10 Enterprise x64


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.