Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 2. duben 2020, 09:34

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Neda sa nastavit rozlisenie monitoru
PříspěvekZaslal v: pá 31. leden 2020, 22:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. říjen 2007
Nahoru
Zdravim. Kupil som si monitor 32" AOC Q3279VWFD8 https://www.alza.cz/32-aoc-q3279vwfd8-d5454189.htm. Ma rozlisenie 2560 x 1440. No mne na desktope ide nastavit maximalne 1920 x 1080 a vo Win 10 mi ho oznacuje ako odporucane. Da sa to zmenit nastavenim mierky zobrazenia. Odporucanu mam 150% (a vtedy je to tych 1920x1080). Ked dam mierku na 100% tak vtedy sa to vsetko zmensi a vyzera to ako rozlisenie 2560x1440, ale pripada mi to trosku neostre a v nastaveniach to stale ukazuje zobrazenie 1920x1080. Mam sice starsie PC a grafiku nic speci GeForce GT 730, 2GB RAM DDR3 ale v jej specifikaciach je, ze cez HDMI by mala utiahnut rozlisenie az 2560 x 1600 http://www.megacomputer.pk/msi-nvidia-g ... -card.html. Tu dokonca, ze zvladne az 4096 x 2160 pixelov (obrazových bodov) http://www.tekra.sk/komponenty/graficka ... 30-4gd3v1/ . Mam nainstalovane najnovsie ovladace na monitor aj graficku kartu a stale je tam najvyssie mozne rozlisenie 1920x1080. Skusal som ten monitor napichnut na NB dell ktory mam v praci a ktory ma asi 5 mesiacov a je trosku vybavenejsi po harware stranke a tam mi cez HDMI slo na monitore nastavit tych 2560x1440. Neviete kde je pes zakopany. Moze byt, ze to ta grafika nezvlada?. Na oboch strojoch Desktop aj NB je OS Win 10. Na desktope je 32-bit a na NB 64-bit. Poradte ak viete alebo ma aspon navedte co mam skusit. Za rady vopred velmi pekne dakujem. S pozdravom mako.


 Profil  
 Předmět: Re: Neda sa nastavit rozlisenie monitoru
PříspěvekZaslal v: so 1. únor 2020, 13:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. říjen 2007
Nahoru
Komplet som preinstaloval vsetky ovladace a vysledok je ten isty. Moze mat v tom prsty starsia maticna doska? Nebrzdi ju nejako. Mam tam MB P5GC - MX/1333 (ASUSTeK) https://www.asus.com/us/Motherboards/P5GCMX1333/ a CPU Intel Core 2 Duo E7500 (2,93GHz). MB by mala podporovat PCI Express x16 a aj karta ma asi maximum PCI Express x16. Tak neviem kde je co posahane a preco to nebavi. Netreba nastavit nieco v Biose ohladne grafiky alebo toho PCI Express slotu?


 Profil  
 Předmět: Re: Neda sa nastavit rozlisenie monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 16. únor 2020, 09:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. říjen 2007
Nahoru
Zdravim. Este taka doplnujuca otazocka (otazocky) Ako som spominal mam pracovny NB (intel core i7-8565U, 16 GB RAM, DDR4 - 2666 Hynix a GPU Nvidia GeForce MX130 - GDDR5 4GB RAM. Tento NB v pohode potiahne svoj monitor (1920x1080) aj ten moj novy 2650x1440. Tak som rozmyslal, ze mozno ze CPU nestiha nakrmit GPU a preto ona nedokaze utiahnut moj novy monitor. Sice tato moja stara zostava uz asi nie je na taky monitor stavana. MB P5GC - MX/1333 (ASUSTeK) https://www.asus.com/us/Motherboards/P5GCMX1333/ a CPU Intel Core 2 Duo E7500 (2,93GHz), 2GB RAM PC2-5300(333MHz), Grafika GT 730, 2GB DDR3. Tu ked dam Task managera, tak RAM je stale vytazena na 80 - 90%, CPU tiez skace zataz hore-dole ale Grafika sa flaka na nejakych 3-5%.
No mam este jednu zostavu: MB Gigabite GA-Z97M-D3H, RAM 8GB, CPU Pentium G3258, Grafika Radeon HD5750 1GB, GDDR5. No ani tato zostava nepotiahla zobrazenie 2560x1440. Grafika uz ma par rokov ale ked som jej parametre porovnal s grafikou v NB tak jej paremetre nie su az tak zle.
RAM je GDDR5. Zbernica - 124 Bit, Texture Filrate 25,5G/text/s, Band Width 73,6 GB/s, PCIe 2x16, CPU Clock 700MHz, Memory 1150MHz.
Grafika v NB:Geforce MX130- RAM je GDDR5. Zbernica - 64 Bit, Texture Filrate 28,5 G/text/s, Band Width 40,1 GB/s, PCIe x4 3,0, CPU Clock 1109MHz, Memory 1253MHz.
Podla mna celkom zrovnatelne, niektore parametre ma dokonca ta starucka Radeonka lepsie. No rozdiel je v CPU. Ja planujem kupit nejaku grafiku GTX 1050Ti. No napadlo ma ci ju nebude brzdit prave CPU (Pentium G3258). Mozno keby som radsej upgradol CPU na nejake i5 alebo az i7 tak potom by to mozno utiahla aj ta grafika HD Radeon 5750. Mozno...
Ja viem, asi mi odporucite upgradovat CPU aj GPU, mozno aj celu zostavu, ale ja hry nehram. Chcel som len vacsi monitor, a ani ma nenapadlo, ze to tieto zostavy neutiahnu. Tak teraz chcem co pri najmensej investicii dosiahnut aby mi aspon ta lepsia zostava v pohode utiahla ten novy monitor. Ktore CPU by ste mi odporucili z tychto na tejto stranke (myslim i5 a i7 - vyberte prosim Vas jeden bestseller s i5 a jeden s i7) s najlepsim pomerom vykon/watt? https://www.svethardware.cz/prehled-des ... u/22566-21 A Dajte mi prosim vas vediet vas nazor ohladne toho ci je teoreticka moznost pri upgrade CPU, ze by to potom utiahla aj HD 5750. Mozno budem musiet upgradnut aj CPU aj GPU. No ak by tu bola moznost dosiahnut to co chcem len pri upgrade jedneho komponentu, tak to by som uvital a ohladne toho cakam aj vase rady, nazori, skusenosti a usmernenia. Vopred vam vsetkym pekne dakujem a majte prosim vas pochopenie pre chlapika ktory prechovava nostalgiu k starym masinam a nehrnie sa hned do kupy novej masiny. S pozdravom mako.


 Profil  
 Předmět: Re: Neda sa nastavit rozlisenie monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 16. únor 2020, 10:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Jaký používáš kabel? Snad ne VGA :D

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3400Mhz-GTX1070@~2/8.6Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Neda sa nastavit rozlisenie monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 16. únor 2020, 10:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
CPU na nastavitelné rozlišení nemá vliv.

Ten notebook jsi připojoval stejným HDMI kabelem? Pokud je kabel v pořádku, prostě to musí jít. Zkus např. snížit obnovovací frekvenci na 50 Hz nebo vytvořit vlastní rozlišení.
https://appuals.com/how-to-create-custo ... 7-8-or-10/

_________________
Desktop: NZXT H440: Intel Xeon E5-1650v2 @ 4 GHz, Cooler Master Hyper 412S, Huanan X79Z 2.4E, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, 24 GB QC DDR3 @ 1600 MHz CL11, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Neda sa nastavit rozlisenie monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 16. únor 2020, 11:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. říjen 2007
Nahoru
Vzdy som to napajal cez HDMI a vyskusal som to aj cez ten isty kabel cez ktory som to pripajal k NB...Skusal som aj to vlaste nastavenie rozlisenia.No je neodporucane a ked ho dam vyskusat tak to ide ale je to velmi rozostrene, takze, vlastne to rozlisenie mozem nastavit ale je dost nepouzitelne. V nastaveniach win 10 je odporucane nastavenie 1920x1080. V nastaveniach panela Nvidia to rozlisenie 2560x1440 ani nie je...


 Profil  
 Předmět: Re: Neda sa nastavit rozlisenie monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 16. únor 2020, 14:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Citace:
V nastaveniach panela Nvidia to rozlisenie 2560x1440 ani nie je...

1. Změna rozlišení
2. Upravit
3. Zvolit si potřebné parametry.

_________________

GB450GX-M2 256GB-1TB SSD-3TB HDD-Fractal R5-D700W
R5 2600@4.02Ghz-16GB@3400Mhz-GTX1070@~2/8.6Ghz


 Profil  
 Předmět: Re: Neda sa nastavit rozlisenie monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 16. únor 2020, 16:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. říjen 2007
Nahoru
AllowedCry napsal:
Citace:
V nastaveniach panela Nvidia to rozlisenie 2560x1440 ani nie je...

1. Změna rozlišení
2. Upravit
3. Zvolit si potřebné parametry.


Skusal som, ale je to rozostrene, rozpite... ked to napojim na NB, tak je to rozlisenie krasne ostre...


 Profil  
 Předmět: Re: Neda sa nastavit rozlisenie monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 16. únor 2020, 16:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
pri tej 730 je je vysoká pravdepodobnosť že nedá viac ako FHD
ale 5750...
aj ked videl som také videl :D
ako také to nemá nič z cpu a nemusí ani z GK ktorá v popise môže maž aj 4k/60
ide len o to ako výrobca ušetril 1cent na výstupe a zrazu tam je len FHD/60hz :mrgreen:

_________________
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500 DDR4, RTX2080Ti 2100/15900, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell 7590 + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X , Mate 20 Pro, HTPC


 Profil  
 Předmět: Re: Neda sa nastavit rozlisenie monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 16. únor 2020, 17:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. říjen 2007
Nahoru
Ked vravite, ze s CPU to nema nic spolocne tak ja asi kupim na bazosi nejaku grafiku GTX 1050Ti a dufam, ze to pojde...


 Profil  
 Předmět: Re: Neda sa nastavit rozlisenie monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 16. únor 2020, 17:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
To vlastní rozlišení téměř jistě pojede, pohraj si s nastavením.

_________________
Desktop: NZXT H440: Intel Xeon E5-1650v2 @ 4 GHz, Cooler Master Hyper 412S, Huanan X79Z 2.4E, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, 24 GB QC DDR3 @ 1600 MHz CL11, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Neda sa nastavit rozlisenie monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 16. únor 2020, 17:43 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
ja by som ešte čekol konkretne obe tie karty či náhodu ozaj nedojebkali HDMI na FHD iba
vek na to majú

_________________
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500 DDR4, RTX2080Ti 2100/15900, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell 7590 + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X , Mate 20 Pro, HTPC


 Profil  
 Předmět: Re: Neda sa nastavit rozlisenie monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 16. únor 2020, 18:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. říjen 2007
Nahoru
dexterav napsal:
ja by som ešte čekol konkretne obe tie karty či náhodu ozaj nedojebkali HDMI na FHD iba
vek na to majú

A ako sa to kontroluje?


 Profil  
 Předmět: Re: Neda sa nastavit rozlisenie monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 16. únor 2020, 19:23 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
pozri si stránku výrobcu tej GK a uvidíš tam aké max rozlíšenie a frekvencie to má naozaj na výstupoch

_________________
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500 DDR4, RTX2080Ti 2100/15900, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell 7590 + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X , Mate 20 Pro, HTPC


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.