Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je po 23. duben 2018, 05:47

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: čt 1. červenec 2010, 10:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
Jelikoz se tu v posledni dobe mnozi prispevky kde lidi maji tento problem. Rozhodl sem se nez kazdemu odepisovat zvlast udelat na to nove vlákno s krátkym navodem jak se toho zbavit a roztáhnout obraz pres celou obrazovku.

krok c.1
Zapneme si CCC panel. a prepneme do zalozky desktops and displays
Obrázek

Krok c.2
Klikneme na nas monitor/TV kde mame problemy s roztazenim obrau pravym tlacikem a dame volbu configure
Obrázek

krok c.3
v zalozce scaling options posuneme posuvnikem uplne do prava a dame apply
Obrázek

pote by se mel obraz roztahnout po cele zobrazovaci plose TV/monitoru/projektoru apod.

//e maXXmilian presunuto docasne mezi dulezite.

_________________
HW na prodej: https://www.sbazar.cz/jan.belka.dis


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: čt 1. červenec 2010, 10:20 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno (& UH)
Nahoru
skvely navod! a ted jen jak to udelat na invidia a intel grafikach :old9:


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: čt 1. červenec 2010, 11:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. únor 2005
Bydliště: Most
Nahoru
Faj návod , já to udělal včera večer sám podle zahraničního fóra , postupoval jsem takto :

Stáhl jsem :
10-5_vista_win7_32-64_ccc_lang3( staženo jako 32bit )
10-6_vista_win7_32-64_ccc_lang3( staženo jako 64bit )

( Při instalaci vždy zvolte vlastní )
Tak jsem nejdříve dal instalovat 64bit ( pouze ovladače VGA + HDMI ) , neinstalovat Catalyst Control Center!! , po skončení instalace restart , až najede opět OS tak instalovat 32bit a dát instalovat pouze Catalyst Control Center , restart a můžeme nastavovat


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: čt 1. červenec 2010, 12:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. únor 2005
Bydliště: Most
Nahoru
KOFis

Intel VGA jsem na TV nezkoušel , ale nVidia je úplně vpoho , připojoval jsem přes HDMI z IONu VGA a po instalaci ovladačů a restartu se obraz roztáhl hned a sám


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: pá 2. červenec 2010, 10:55 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Brno (& UH)
Nahoru
overscan (posunuti nebo zmenseni/zvetseni plochy na obrazovce) muzete nastavit taky pomoci PowerStripu (navod zde v anglictine), dal to de nastavit programem DTD Calculator (navod zde v anglictine). v pripade propojeni s LCD televizory nekdy take pomaha pojmenovat HDMI vstup 'PC' a pak na televizi aktivovat automaticke vyladeni obrazu, popis od ollie zde a v anglictine zde.

zadny z techto programu ale nefungoval u me, bud to neumoznovala grafika menit, nebo LCD TV nezvladla nestandartni nastaveni rozliseni (asus p5g41-m, intel x4500, Samsung LE32S86BD).

pro intel grafiky (na deskach asus) fungovalo u me pouziti nejnovejsiho driveru primo od intelu (od asusu nefungoval) a pak aktualizace nejnovejsich ovladacu chipsetu od asusu, ktere uz v sobe obsahovaly i pokrocilejsi nastaveni overscanu (to ale stejne nefungovalo dokud se updatoval novy driver od intelu).

takze u me uz konecne funguje HDMI propojeni v poradku, diky vsem za pomoc.

myslim ze tento thread by se mohl pridat k dulezitym.


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: po 20. září 2010, 11:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
od verze 10.8 je v ovladacich ATI BUG, nastaveni Overscanu se neuklada po restartu PC. Bug bude vyresen az v 10.10.

_________________
HW na prodej: https://www.sbazar.cz/jan.belka.dis


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: čt 6. leden 2011, 16:22 
Nováček
Nováček

Založen: 06. leden 2011
Nahoru
Díky díky díky díky !!!! :) Tohle jsem přesně potřeboval najít.

!!!!! Vivat Stratos !!!!!


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: po 28. únor 2011, 22:02 
Nováček
Nováček

Založen: 28. únor 2011
Nahoru
Ahoj díky za návod, ale u mě nefunguje . . .
hodil jsem na web jak to vypadá - mám prostě ty nový catalysty a nikde nemůžu najít upravení overscanu

http://www.dosa.cz/upload/hdmi/1.jpg
http://www.dosa.cz/upload/hdmi/2.jpg

dík


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: st 9. březen 2011, 20:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
Obrázek

zde se to nastavuje

_________________
HW na prodej: https://www.sbazar.cz/jan.belka.dis


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: ne 5. červen 2011, 14:58 
Nováček
Nováček

Založen: 06. únor 2011
Nahoru
JJ díky moc za návod, sám bych na to nikdy nepřišel! Měl jsem tam ještě trošku černých pruhů.


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: čt 28. červenec 2011, 16:41 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. září 2007
Nahoru
Zdravim. Tento problém u mě nastal taky vyřešil jsem ho zde podle vašeho návodu a ve windows to funguje a však v některých hrách to nepomohlo. Např v crysis 1 a 2 po spuštěný hry se opět kona smrštění obrazu. Da se i toto nějak vychytat ?


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: ne 1. leden 2012, 12:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. září 2005
Bydliště: Kladno
Nahoru
Já tam tu volbu "configure" vůbec nemám. Mám druhý monitor zapojen přes DVI-HDMI redukční kabel a obraz mám neroztažený, rozostřený. Nenapadá někoho co s tím? Reinstal ovladačů i celýho catalyst balíku nepomohl...

_________________
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: ne 8. leden 2012, 13:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
takze toto je screen z poslednich AMD ovladacu Catalyst 12.1a
Obrázek

zde to nastavis

_________________
HW na prodej: https://www.sbazar.cz/jan.belka.dis


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: pá 20. leden 2012, 15:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. červen 2005
Bydliště: Liberec
Nahoru
Ja mam k PC pres HDMI pripojenej TV Samsung 32D5000 kterej ma v menu volbu 'Prizpusobit obrazovce' (1920x1080) a obraz je vzdy presne pres celou plochu bez ohledu na rozliseni a nastaveni grafiky...

_________________
CPU:i7-6700K@4G4+Noctua NHU9BSE2|MB:Asus Z170M Plus|RAM:Corsair LPX 2x8G 3200|GPU:EVGA 1080SC ACX3|SSD:Samsung 850 Evo 250G+SSHD:Seagate FireCuda 2T|PS:Seasonic SSR-550RM|Case:Silverstone PS08|Mon:Asus VN279Q@74Hz|


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: ne 29. leden 2012, 01:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
no nektery telky a monitory tohle ale neumej, pak se to tedy musi donastavit pomoci ovladacu.

_________________
HW na prodej: https://www.sbazar.cz/jan.belka.dis


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: ne 6. leden 2013, 14:43 
Nováček
Nováček

Založen: 06. leden 2013
Nahoru
Dobré odpoledne, mám přesně tento problém, bohužel ani tento způsob mě nepomůže úplně. LCD je LG IPS237L-BN a připojený to mám přes kabel HDMI (LCD) a MiniDP (grafika GB 7950). Tento způsob mě už rekl kámoš, ale když to dám na 0 tak mám obraz jakoby moc velký - nevidím skoro vůbec spodní START lištu atd.

za jakoukoliv radu budu moc rád
díky všem

_________________
i5-3570K Asus P8Z77-M PRO Gigabyte HD7950 8GB Kingston 1TB Seagate SEASONIC SSP-550RT 550W LG mechanika case Sharkoon T9


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: ne 6. leden 2013, 18:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. září 2005
Bydliště: Kladno
Nahoru
a co s timhle "0" nastavenim zkusit autoconfig monitoru?

_________________
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: ne 6. leden 2013, 21:23 
Nováček
Nováček

Založen: 06. leden 2013
Nahoru
Cirrus napsal:
a co s timhle "0" nastavenim zkusit autoconfig monitoru?


díky

nějaký autovyladění se snažím v Catalystech najít, jinak volba ''AUTO'' je i na LCD, ale když jsem to mačkal už dřív tak to šlo u analogu dobře, ale teď to píše, že to funguje jen v D-SUB módu a tak jsem pěkně v prde....

PS: nějak v Catalystech v Podpoře HDTV jsem upravil obraz a když tam dám jen 1856*1036 tak mám obraz konečně přes celou obrazovku

_________________
i5-3570K Asus P8Z77-M PRO Gigabyte HD7950 8GB Kingston 1TB Seagate SEASONIC SSP-550RT 550W LG mechanika case Sharkoon T9


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: pá 11. leden 2013, 11:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
a kdyz to nedas na "0" ale na "-1" tak to neni presne? Jinak moje LG TV tohle umi donastavit primo z menu televize tj ani to nemusim nastavovat pres ovladace... Uz asi ale z hlavy nepamatuju presne tu funkci.. Jinak proc nemas monitor pres DVI?

_________________
HW na prodej: https://www.sbazar.cz/jan.belka.dis


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: pá 11. leden 2013, 13:15 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
UZ to tu padlo vyse, jak tohle roztazeni vyresit na intel grafikach integrovanych na NB?
Pripojuji torzo NB kde je HDMI k plazme. Kdyz dam rozliseni vystupu jako ma rozliseni Plazma tak to nesedi. Zkousel jsem nekolik variant rozliseni, nakonec pouzivam nejake jine a kolem obrazu je malej cernej ramecek, coz neni idelani.

Musi se na to pouzit nejaky externi nastroj jako drive byl powerstrip atd? Intel nastaveni grafiky je k nicemu v tomto pripade.

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum