Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 08:31

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: so 12. leden 2013, 11:24 
Nováček
Nováček

Založen: 06. leden 2013
Nahoru
Stratos napsal:
a kdyz to nedas na "0" ale na "-1" tak to neni presne? Jinak moje LG TV tohle umi donastavit primo z menu televize tj ani to nemusim nastavovat pres ovladace... Uz asi ale z hlavy nepamatuju presne tu funkci.. Jinak proc nemas monitor pres DVI?


jakmile to nemám na 0% tak je všechno máznutý, pokud bych to měl nastavit na velikost obrazu tak by to bylo zhruba uprostřed...

LCD má tlačítko AUTO ale po stisknutí mě to řekně, že tato funkce funguje pouze při D-SUB modu....v manuálu mají napsáno že pokud je obraz menší/větší nebo rozmazaný stačí stisknout tohle tlačítko, ale co s tím mám dělat já to nevim

DVI mě dneska půjčí kámoš tak uvidím a napíšu, a pak vezmu LCD na jiný komp ať vím kde je problém
HDMI jsem chtěl kvůli obrazu i zvuku ale asi se na zvuk vykašlu a bude........

jinak díky za rady

_________________
i5-3570K Asus P8Z77-M PRO Gigabyte HD7950 8GB Kingston 1TB Seagate SEASONIC SSP-550RT 550W LG mechanika case Sharkoon T9


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: so 12. leden 2013, 12:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
hDMI je strasnej paskvil uz aby ho nahradil display port s tim zadny takovy problem neni...


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: so 12. leden 2013, 13:31 
Nováček
Nováček

Založen: 06. leden 2013
Nahoru
Stratos napsal:
hDMI je strasnej paskvil uz aby ho nahradil display port s tim zadny takovy problem neni...


první kabel co jsem koupil byl HDMI / MiniDP a dělalo to s obrazem to samý, tudíž dneska zkusim do DVI a pokud to půjde tak s**r na tyhle nový kokotiny

díky ti

_________________
i5-3570K Asus P8Z77-M PRO Gigabyte HD7950 8GB Kingston 1TB Seagate SEASONIC SSP-550RT 550W LG mechanika case Sharkoon T9


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: po 21. leden 2013, 18:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. leden 2006
Bydliště: Rožnov p/R
Nahoru
Jo jenze on myslel DP/DP propojeni .... ikdyz to HDMI pripojis do DP portu tak porad pojedes pres HDMI a zustanou ti stejne problemy .

_________________
NoteBook - Acer Aspire Switch 12
Tablet - Lenovo miix 3 8" , ALCATEL PIXI 4
Phone - Huawei P9 , Xiaomi Redmi 3


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes HDMI
PříspěvekZaslal v: so 26. leden 2013, 17:30 
Nováček
Nováček

Založen: 06. leden 2013
Nahoru
tak nakonec jsem našel na grafice HDMI výstup a pro přípojení k LCD čistě jen HDMI kabelem to funguje :o

měli špatně napsaný 2x mini DP a DP a on to byl HDMI

dík všem za rady

_________________
i5-3570K Asus P8Z77-M PRO Gigabyte HD7950 8GB Kingston 1TB Seagate SEASONIC SSP-550RT 550W LG mechanika case Sharkoon T9


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes
PříspěvekZaslal v: st 22. říjen 2014, 09:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
hlavne kua nechapu proc to zmensuje. kdyz se tam posila nativni rozliseni jako ma monitor/tv.

sice se to da scalingem vyresit...ale treba v crysis 3 je obraz stale zuzeny...

_________________
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: Gigabyte Radeon 6950 @ 6970 @ 940/1350 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes
PříspěvekZaslal v: st 22. říjen 2014, 17:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
HDMI je digitální nástupce scartu, ala mělo to nahradit analogové PAL + NTSC normy, je to digitální náhrada scart kabelu. Proto je zde zclea běžné 24p, 50hz, prokládání, YBCR místo RGB, barevné 4:2:2 komprese, atd. Jen to prostě používá stejnej video singnál jako single-link DVI pro přenos obrazu, ala DVI ala konektor pro připojení monitorů to fakt neni a celé to roky bejvalo na TV VGA a to bylo jako PC-IN.

Součástí HDMI je právě i underscan/overscan. Je to věc stará jak TV samy a souvisí s CRT televizema, ještě z dob barevných lampových CRT z 60tých let, které měly obrazovku větší než viditelnou plochu, tzn při vysílání signálu se muselo počítat s tím, že kus nebude vidět a muselo se počítat co bude vidět a bude se zobrazovat. Tehdy vzinknul overscan/underscan problém. HDMI jej bohužel zdědila protože samo HDMI bylo vyvíjeno pro CRT, pár CRT s HDMI existuje jen u nás moc známý nejsou, třeba:

https://www.youtube.com/watch?v=1IjbH_s ... nCm7VKYOkA

Dnes člověk může jen dodat že HDMI suxx, vždy bylo suxx, a Panasonic už začal na některé TV dávat display-port, a kdybych si ňěco takovýho kupoval, tak ho tam dnes určitě chci.


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes
PříspěvekZaslal v: st 2. březen 2016, 19:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. listopad 2005
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Nevim kam presne smerovat dotaz,ale mam takovej problem.PC mam propojene kabelem (HDMI-HDMI) k TV a snad vsechny hry na crytek enginu ve fullscreenu bezej v 1080p jen na 24hz.Netusi nekdo jak todle fixnout nebo jak v ovladacich zakazat prepinani hz?Nejaka moznost nastavit na pevno rozliseni + hz?

_________________
CPU:i7 5960X @ 4,6 GHz| MB:ASUS RAMPAGE V EXTREME | VGA: MSI RTX 2080 Ti GAMING X TRIO | ram:4x8GB 3200Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: OLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 10pro CZ x64


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes
PříspěvekZaslal v: po 25. duben 2016, 16:09 
Nováček
Nováček

Založen: 24. duben 2016
Nahoru
Plazma mi dělala to samý a nepomohlo ani nastavení na ovládacím panelu karty, ani nastavení monitoru přes ovládací panely. Jediná věc, která pomohla, je u každého spouštěcího souboru najet na vlastnosti a v nastavení kompatibility zaškrtnout zakázat změny rozlišení při vysokých hodnotách DPI. Od té doby si televize přestala samovolně měnit rozlišení a frekvenci v hrách a fullscreen aplikacích.


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes
PříspěvekZaslal v: so 10. září 2016, 13:38 
Nováček
Nováček

Založen: 06. duben 2014
Nahoru
Ahoj, mam trosku asi jiny problem, ktery bych chtel popsat. Mam R9 280X a nyni jsem si koupil novy monitor 27" 4K rozliseni, lg-27ud68-w-led-monitor, mam zapojeno pres DP bezi vsechno paradne. A mam i starsi monitor, ktety chci pouzivat jako rozsirenou plochu pro praci Samsung 24" Full HD P2450H, ten sem zkousel zapojit pomoci kabelu DVI i HDMI 1.4a.

Problem je ze jak nastavim na hlavnim monitoru 27" LG 3840x2160 60Hz, tak a na starem Samsungu 1920x1080, tak je ten obraz na starem nejakej domrsenej, jakoby nebezel na 1920x1080 ale tak cca 1600x1200. Meritko v AMD GPU je na 0%.

Jakmile ale provedu snizeni na LG 27" hlavnim monitoru rozliseni na 1920x1080 a na vedlejsim bocnim monitoru Samsung je take 1920x1080 ( tak tam jiz skutecne realne je ). Prijde mi to jako ze to grafika uz proste nezvlada 4K a jeden monitor na Full HD soucasne ! Nevim si zatim rady, zkusim dat posledni drivery od grafiky Crimson Edition 16.9.1 Hotfix, datumově 9/8/2016. Kdyby to fungovalo tak sem hnedka napíši.


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes
PříspěvekZaslal v: so 10. září 2016, 16:08 
Nováček
Nováček

Založen: 06. duben 2014
Nahoru
Tak sem tam hodil ty nejnovejsi drivery ale rozchodit se me to nepodarilo, stejnej problem :-(, kdyby prosim nekoho neco napadlo tak prosim napiste.

Diky moc Billy


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes
PříspěvekZaslal v: so 10. září 2016, 18:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
nevim jak u amd, ale nvidia ma na to polozku v ovladacich panelech, taky jsem s tim zapasil a nakonec to dal dokupy, jeden displej ma 1200p a ten druhej jen 1080p, ale obraz je normalne rozdvojenej(klon, nikoliv rozsirena plocha), u nvidia je to "prizpusobeni velikosti a kompozice plochy"

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes
PříspěvekZaslal v: ne 11. září 2016, 07:36 
Nováček
Nováček

Založen: 06. duben 2014
Nahoru
Ja to prave jako klon nepotrebuji, mam to vedle sebe, a na jednom monitoru potrebuji nahlizet na vypocty a na druhe strane potrebuji kreslit, pro me to ma vyuziti ze nepreklikavam okna na jedne obrazovce, a toto me opravdu zarazilo. Zkousel sem prvni pokusy s natavenim eyefinity ale musim si k temu jeste sednout a pohrat si s tim, to nastavovani a postup je trosku krkolomne popsane v CCC
.


 Profil  
 Předmět: Re: Řešení: neroztažený obraz po připojení Monitoru/TV přes
PříspěvekZaslal v: ne 26. listopad 2017, 15:33 
Nováček
Nováček

Založen: 26. listopad 2017
Nahoru
Dobrý den
a co kdyz zrovna CCC nejde otevrit?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 34 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.