PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Doporučte monitor 30" a více
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=16&t=183177
Stránka 1 z 23

Autor:  Sigtless [ pá 20. duben 2012, 13:40 ]
Předmět:  Doporučte monitor 30" a více

Ahojte potřeboval bych poradit, který monitor vybrat v uhlopříčce 30''.Rozhoduji se mezi dvěma kandidáty.

č. 1 : http://www.czc.cz/hp-zr30w-lcd-monitor- ... 00/produkt

č. 2 : http://www.czc.cz/dell-ultrasharp-u3011 ... 9940=d30.0


Samozřejmě hraje roli i cena a ta hraje do not monitoru od HP, který můžu mít za 22 800,- s DPH.Potřeboval bych znát ale názor někoho zkušenějšího jestli se oplatí připlatit za Dell nebo bude dostačující to HP.Momentálně vlastním taky monitor Dell ale 24''.Grafická karta je 2x 6970 v crossfire, CPU Core i7 920, 6GB RAM.


//edit Wilik - upraven predmet

Autor:  Dusan [ pá 20. duben 2012, 21:32 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

Cus,mel jsem tu moznost mit na stole vedle sebe oba dva kousky,a Dell je urcite lepsi jak v provedeni tak i ve kvalite,prvni kousky Dell meli mit vyssi input lag nez HP a to na ukor OSD menu a poctu vstupu(OSD bez ktereho si monitor nedovedu predstavit) ale precetl jsem spoustu clanku a kazdy tvrdil neco jineho,mozna co ks to neco jineho,kazdopadne od revize A03 vse v pohode,sam mam nejnovejsi revizi A06 a jak jeste jednou rikam mel jsem oba dva a Dell zustal doma,proste je super,na to rozliseni to chce opravdu poradny comp,:) ale to asi splnujes,kdo jednou zkusil nemeni,ten obraz je pastva pro oci,a ani nepotrebujes zapinat AA protoze pri tech bodech a rozliseni je to nadherne jemne a ostre, ale kazdy kdo tyto monitory ma, ma samo svuj nazor,toto je muj...chce to postavit na stul a uvidis :)
http://dusandj.rajce.idnes.cz/2012-04-20/#DSC_2187.jpg

Autor:  DOC_ZENITH [ pá 20. duben 2012, 22:29 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

Doufám že to nechceš mít na hraní, protože ten Dell má jeden z největších inputlagů ze všech monitorů ever.

Autor:  Sigtless [ pá 20. duben 2012, 22:51 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

Dusan napsal:
Cus,mel jsem tu moznost mit na stole vedle sebe oba dva kousky,a Dell je urcite lepsi jak v provedeni tak i ve kvalite,prvni kousky Dell meli mit vyssi input lag nez HP a to na ukor OSD menu a poctu vstupu(OSD bez ktereho si monitor nedovedu predstavit) ale precetl jsem spoustu clanku a kazdy tvrdil neco jineho,mozna co ks to neco jineho,kazdopadne od revize A03 vse v pohode,sam mam nejnovejsi revizi A06 a jak jeste jednou rikam mel jsem oba dva a Dell zustal doma,proste je super,na to rozliseni to chce opravdu poradny comp,:) ale to asi splnujes,kdo jednou zkusil nemeni,ten obraz je pastva pro oci,a ani nepotrebujes zapinat AA protoze pri tech bodech a rozliseni je to nadherne jemne a ostre, ale kazdy kdo tyto monitory ma, ma samo svuj nazor,toto je muj...chce to postavit na stul a uvidis :)
http://dusandj.rajce.idnes.cz/2012-04-20/#DSC_2187.jpg



Díky za reakci.Jde zjistit revize monitoru někde na krabici?

Autor:  Dusan [ pá 20. duben 2012, 22:58 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

DOC_ZENITH napsal:
Doufám že to nechceš mít na hraní, protože ten Dell má jeden z největších inputlagů ze všech monitorů ever.

JJ jak sem psal ano prvni revize,Doc muzu posoudit hraji na nem fps hry a jine a pracuji na uprave foto atd,a rikam neni to pravda, vyzkousej a uvidis,proto Dell vydal dalsi novou revizi aby to odstranil,byl si toho vedom,jen jedno, co se tyce kvality obrazu a moznosti nastaveni a provedeni z vyroby se Hp ve stejne uhlopricce nechyta,staci si precist fora,moire,ruzne problikavani obrazu,obraz ktery nema z technologii IPS nic spolecneho atd.Samo ze je to kus od kusu ale je jich vic.Ano tim ze je ochuzeny o OSD a nema overdrive je v input lagu o neco lepsi ale je tu to ale, ve hre to proste nepostrehnes.Ja to tam nevidim a nejsem sam,mozna nafoukla bublina prvnich revizi.A jiste bych nedaval vice financi za horsi monitor,ze? z toho uz jsem vyrostl :) Kazdy at si prebere vyhody a nevyhody techto dvou monitoru,na cteni je toho dost...

Autor:  Dusan [ pá 20. duben 2012, 22:59 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

Ano,revize je uvedena na krabici vyrobku vedle service tagu...

Autor:  Sigtless [ so 21. duben 2012, 09:02 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

Dneska si jedu pro ten Dell U3011 revize A08 tak snad to bude OK.

Autor:  zombux [ so 21. duben 2012, 10:02 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

dej vědět jak jsi spokojen, já mám v plánu U2711 což je skoro to samé... ale ještě to má pár měsíců čas, 30" bych se nebránil ale asi to bude už zbytečně drahé, přes 20k asi jít nechci. uvidíme jestli se objeví nějaký zajímavý nástupce U2711 :)

Autor:  Sigtless [ so 21. duben 2012, 10:46 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

Sehnal jsem ho za 22k -3k za muj stávající Dell 24'' takže za rovných 19 000,- což je pěkná cena za 30k bych ho taky nekupoval je to staršně moc peněz.

Autor:  zombux [ so 21. duben 2012, 10:58 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

jo, taky čekám že dostanu něco málo za stávající LG W2600HP-BF, ale moc to asi nebude, začal se tomu kazit obraz u levého okraje :| ještě že to momentálně používám jen občas a netlačí mě čas na řešení náhrady

Autor:  Dusan [ so 21. duben 2012, 15:38 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

Sigtless napsal:
Sehnal jsem ho za 22k -3k za muj stávající Dell 24'' takže za rovných 19 000,- což je pěkná cena za 30k bych ho taky nekupoval je to staršně moc peněz.

Ahoj,nebral jsi ho nahodou na Aukru?ted tam byl v drazbe uplne novy ks nevybaleny,startovaci cena byla za 10 000 Kc, vc trilete zaruky, myslim ze se to vysplhalo na 24 000 Kc ale ten manik po aukci couvl,ten co to prodaval mi psal ze ho bude snad vystavovat znovu...

Autor:  Stratos [ so 21. duben 2012, 18:51 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

mam doma 30" DELL jeste ten starsi lepsi model a nemuzu si stezovat parim na nem uz skoro 2 roky bez problemu :)

Autor:  zombux [ so 21. duben 2012, 18:58 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

no, upřímně řečeno, mě nezajímá jak to funguje ve hrách, i na papírově mizerném LCD s velkým inputlagem nemám žádný problém. co mě zajímá je kvalita obrazu a plynulost gradientů. u toho LG je šílená, má to naprosto odporný banding který nejde nijak vyladit, proto to musí pryč.

Autor:  Sigtless [ so 21. duben 2012, 20:16 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

Tak monitor je doma a je to pecka.Jsem zatím nadšen.A ano je to ten co byl na aukru.

Autor:  Dusan [ so 21. duben 2012, 20:43 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

Sigtless napsal:
Tak monitor je doma a je to pecka.Jsem zatím nadšen.A ano je to ten co byl na aukru.

Ja ti to rikal ze budes spokojeny :) a jeste perlicka taky jsem o nej bojoval,ale jakmile se dostal na hranici tech 24000Kc tak jsem sedl do auta a koupil v Alze ,tak at ti slape :) je obraz jak kristal co ? 8-)

Autor:  Stratos [ po 23. duben 2012, 12:44 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

a drazil se tam ten starej model, nebo ten novej?. Ten novej mi pride strasne orezanej vuci tomu starymu co se tyce vybavy.

Autor:  Sigtless [ po 23. duben 2012, 14:23 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

Dell u 3011 se dražil

Autor:  Stratos [ út 24. duben 2012, 06:44 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

tak to uz je ten novej ja mam jeste 3008 mam dojem :)

Autor:  Chinadragon [ pá 14. červen 2013, 00:00 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

Zdar šel bych do toho HP...mám starší model ten co se tady testoval a nemohu si ho vynachválit...

využívám i ten jeho HUB mám na něm multi tiskárnu a příjmač na bezdrát.klávesnici....mám ho na hry...filmy....dívám se na něj asi cca.2m....a je to super monitor ve velikosti 82 cm...nic lepšího není
kam se tlačí i dnešní LCD a Plazma...vem si ten pocit,že můžeš mít HD na cca. 2600 x 1600...
jaká LCD nebo Plazma to umí.....Blu-ray Film to je pecka....

a válím to na PC co si sám stavím....a dám na to co vyzkouším a ne na tyto recenze i když si je přečtu aby člověk byl v obraze....musíš si to vyzkoušet,ale pozor jakmile to zkusíš je to konec...
menší monitor ti bude připadat jako úplná sr.....
A pak budeš super borec....30 je 30....
Tak neváhej dlouho.....

Autor:  Stratos [ pá 14. červen 2013, 09:03 ]
Předmět:  Re: Výběr 30'' monitoru

mel sem HP pucenej a vadilo mi to ze nema zadny MENU, tj nemuzes si doladit barvy apod... nevim jak je na tom posledni model ale ten starsi toto postradal.

Stránka 1 z 23 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/