Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 18. leden 2020, 16:35

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: pá 23. srpen 2013, 13:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2006
Bydliště: PraGL
Nahoru
Ahoj,
uz par hodin, marne hledam resenim, problemu ktery ma spousta uzivatelu a je k tomu spousta threadu, ale jen ne reseni.

Mam HP monitor a musim pouzivat na nem Displayport, protoze ostatni porty sezraly jiny masiny, konzole a tak. Mam Geforce 660, ale problem se viditelne tyka i ATI i Intelu a je to vlastnost Windows 7.
Problem uz se vyskytuje 2 roky a i na Vista64, takze rady, ac si stahnu ovladace nezkousejte. Snad se tyka i casti HDMi zarizeni.

Problem spociva v tom, ze kdyz vypnu monitor tlacitkem, tak se mi automaticky zmensi desktop a prehazi okna na druhy zapnuty monitor, jenze ja tohle chovani nechci a chci, aby se to chovalo, jako u VGA/DVI a system proste to, jestli ja vypnu nebo zapnu monitor nedetektoval a nechoval se k nemu jako k nejaky USB flasce..

Pro HDMI je fix, zaslepit nejaky pin, ale sakra, tohle by melo jit softwarove.. Jediny funckci reseni, ktery sem nasel jen je pro Quadro karty, ktery tohle nastaveni v Nvidia panelu ma..

_________________
Všechno jedno je, hlavně když to fajruje.. S popelnicí machrujou akorát (de)mentální chudáci, maximálně ještě beru nějaký dobrý přetočení, kterým se chcete pochlubit, jinak je to jen o penězích- no skill.


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: pá 23. srpen 2013, 14:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2006
Bydliště: PraGL
Nahoru
Tady je ukazka, jak to s Quadrem chodi, ale neni jedinej smysluplnej duvod, proc ty to nemohlo jit s jinejma kartama..
https://sites.google.com/site/ebobster/stuff/displayportblanking

_________________
Všechno jedno je, hlavně když to fajruje.. S popelnicí machrujou akorát (de)mentální chudáci, maximálně ještě beru nějaký dobrý přetočení, kterým se chcete pochlubit, jinak je to jen o penězích- no skill.


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: pá 23. srpen 2013, 14:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Ten monitor s DP nemas jako hlavni? Dela to i pokud ho zmenis na hlavni?

Ja mam dva monitory pripojene k docku, hlavni pripojeny pres DP->HDMI->DVI a kdyz ho vypnu, tak se mi nic neprehazi. Druhy monitor je pripojeny pres DVI. Pokud ten monitor ma i jine vstupy a rozliseni max fullHD, tak by to mohlo pomoct.

Edit:
Ale u me to bude spis tim, ze mam stare monitory a ty asi nepodporuji to informovani o vypnuti :)

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: pá 23. srpen 2013, 14:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2006
Bydliště: PraGL
Nahoru
Ano monitor mam jako hlavni, ale to nehraje roli, pokud rozsirenou plochu pripojim pres Displayport chova se uplne stejne.

Jiny vystupy, pouzit nemuzu.. chci reseni pres Displayport, kdyz uz tuhle hruzu doma mam.

_________________
Všechno jedno je, hlavně když to fajruje.. S popelnicí machrujou akorát (de)mentální chudáci, maximálně ještě beru nějaký dobrý přetočení, kterým se chcete pochlubit, jinak je to jen o penězích- no skill.


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: pá 23. srpen 2013, 14:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Psal jsem o vstupech v monitoru a myslel jsem tim, ze by napr. redukci DP na DVI mohlo dojit k tomu, ze by se neprosla ta detekce vypnuti. Ale to jen hadam.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: po 26. srpen 2013, 14:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2006
Bydliště: PraGL
Nahoru
Jenže já na monitoru musim používat displayport vstup, jiný není volný a do něj signál z jinýho portu nepřivedu, protože s nim neni kompatibilni.


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: po 2. březen 2015, 17:49 
Nováček
Nováček

Založen: 18. srpen 2011
Nahoru
Řeším stejný problém a je to úplná debilita. Mám 3 monitory, hlavní na DP a 4. výstup na projektor. Jakmile vypnu tlačítkem hlavní monitor, tak mi to hodí všechno na projektor. GTX 680


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: po 2. březen 2015, 21:31 
Nováček
Nováček

Založen: 18. srpen 2011
Nahoru
Výsledkem mého hledání jsou řešení typu:
- SW pro zachování pozic ikon (blbost)
- úprava konektoru displayportu (v tom taky nevidím moc řešení)
- závěrem k čemu asi přikročím je pořízení kabelu z DP na DVI, případně použití redukce, kde se ztratí detekce zapnutého monitoru.

Opravdu už nedokáže DP přes DVI rozpoznat zapnutý monitor? Nerad bych kupoval kabel abych zjistil, že jsem si nic nepomohl, i když věřím, že by to mělo fungovat.


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: po 2. březen 2015, 22:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Nahoru
zkousel si programek UltraMon?
Ja ho pouziva na 3 monitory s tim ze hlavni byl pres DP (zbyle dva pres DVI) a mam dojem ze kdyz jsem ho vypnul ze to nedelalo... uz si ale nejsem jistej za zkousku nic nedas..
viewtopic.php?f=16&t=208813


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: út 3. březen 2015, 17:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Co jsem tak googloval, tak bych zkusil buďto upravit INF a použít quadro driver. Quadro sice nezískáš ale potřebnou kolonku "workstation" v driverech by jsi mohl, či zjistit jakej registračníé vstup jí aktivuje. Moc jinejch nápadů nemam. Je to pitomej design to souhlasim.


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: út 3. březen 2015, 20:12 
Nováček
Nováček

Založen: 18. srpen 2011
Nahoru
Stratos: UltraMon jsem myslel jednou zkoušel a moc mi nevyhovoval natož si ho znovu cpát do PC kvůli takovýhle volovině.

DOC_ZENITH: nakonec to asi spíše vyřeší kabel.


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: st 13. duben 2016, 15:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2006
Bydliště: PraGL
Nahoru
U me to vyresila ta DP - DVI redukce, ale je to voprus.

_________________
Všechno jedno je, hlavně když to fajruje.. S popelnicí machrujou akorát (de)mentální chudáci, maximálně ještě beru nějaký dobrý přetočení, kterým se chcete pochlubit, jinak je to jen o penězích- no skill.


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: st 13. duben 2016, 15:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. únor 2007
Nahoru
Tak ono to záleží aj od monitora. Ja som mal presne ten istý problém, mam HP ZR24w pripojený cez DP a EIZO S1731 cez DVI. Tiež to robilo blbosti keď som vypol to HP-čko, ale v tom HP monitore sa to dá nastaviť ako sa to má chovať:

Source Control -> Source Detection -> Always active

keď to takto nastavím, tak aj keď vypnem to HP, nič sa nedeje, okná všetko zostane na tom vypnutom monitore. Naviac my to vyriešilo aj další problém, že som monitor musel zapnúť hneď súčasne s PC, inak nabehol obraz až keď sa natiahol Windows (potom asi ten monitor aktivoval grafický driver).

_________________
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + AKG K701 + Creative Inspire 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G500s + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 7 Pro 64-bit


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: út 20. březen 2018, 23:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2006
Bydliště: PraGL
Nahoru
Dik ted sem se dival na HP LP2475W a tam nikde tohle nastaveni nevidi, respektive ne pod touhle cestou.

_________________
Všechno jedno je, hlavně když to fajruje.. S popelnicí machrujou akorát (de)mentální chudáci, maximálně ještě beru nějaký dobrý přetočení, kterým se chcete pochlubit, jinak je to jen o penězích- no skill.


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: st 21. březen 2018, 02:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2003
Nahoru
Tak to se klidne pridam k dotazu.. a nejde jen o multidisiplay konfiguraci..
Mam teda aktualne jen jeden monitor nicmene dost mi leze na nervy, ze kdyz mi spadne do standby, automaticky uslysim zvuk odpojeni USB zarizeni jako by slo o nejakou flashku a zaroven mi to zmrsi velikosti otevrenych oken.
Mam 21:9 a tim padem casto dve okna vedle sebe.. kazdy namaxovany na jednu stranu monitoru a kdyz se po par min vratim nekde ze zachodu a probudim jej, okna maj zmrseny rozmery, jsou prehazeny vsude po obrazovce.. fullscreen aplikace tohle shazuje do listy.. setting v monitoru na tema "nesvit na me diodou" se resetne do stavu kdy sviti presto, ze je v menu vypla.. proste hura.. :/
Podobnej setting v OSD monitoru taky nemam.. :(


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: so 24. březen 2018, 19:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2006
Bydliště: PraGL
Nahoru
Tak potvrzuju, ze na tom HP ZR24w sem tohle nastaveni nasel, nemam ho ted na DP, ale na DVI, takze to ted otestovat nemuzu, respeketive pres DVI to tyhle problemy nedala.

Ale mam HP LP2475w a tam tohle nastaveni nevidim a asi to bude problem i jinych monitoru..

_________________
Všechno jedno je, hlavně když to fajruje.. S popelnicí machrujou akorát (de)mentální chudáci, maximálně ještě beru nějaký dobrý přetočení, kterým se chcete pochlubit, jinak je to jen o penězích- no skill.


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: ne 25. březen 2018, 21:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2003
Nahoru
Tohle je udajny reseni pro nVidii ale nevim, ze.. ja jsem ted AMD.. :)
https://sites.google.com/site/ebobster/stuff/displayportblanking


 Profil  
 Předmět: Re: Win7 zakazani detekce vypnuti monitoru na displayportu
PříspěvekZaslal v: út 27. březen 2018, 02:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. únor 2018
Nahoru
Koukam, ze sem nebyl jedinej kdo mel tenhle problem. Ja se dopatral, ze za to muze takzvanej "HPD pin" a asi jediny multifunkcni reseni je koupit jakousi krabicku s obfuskatorem uvnitr. Muj problem byl u 4k TV pres HDMI, kde to vyresila aktivni redukce DP>>HDMI2.0 (byl to jen pokus a zazracne to fungovalo)

ruthan ma pravdu, ja tohle nastaveni nasel asi na trech kouscich, jinak nada.

_________________
Sharp MZ-821 Z-80@6MHz OC Yeah!, 64kB RAM!, 256kB RAMdisk!, 32kB VRAM!, 4 barvy pri 640x400! JapanUberPower!
...mam rad mistni druzici a jeho asijsky kamaradicky...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.