Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 18. duben 2021, 01:43

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Propojení "hloupé" TV a desktop PC - zrcadlení Chrome
PříspěvekZaslal v: so 16. září 2017, 07:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2013
Bydliště: Brno
Nahoru
Zdravím zdejší guru a potřeboval bych radu. Mám předplacený netflix, ale jak je všeobecně známo, nejsou všechny tituly lokalizované v CZ jazyku. Mám záměr propojit PC s televizí, která je na druhé straně místnosti. Jelikož HDMI kabel odpadá, protože ho nemám už kam skrýt, ani kudy protáhnout, napadlo mě řešení přes Chromecast. Zde se údajně dají zrcadlit záložky z Chrome, tudíž by odpadl problém s titulky (rozšíření subflicks), nicméně jsem se dočetl, že obě zařízení musí být na stejné wi-fi síti. V tomto je problém, jelikož mám PC k routeru připojený přes kabel. Chromecast by byl připojený na stejný router, ale bezdrátově.

Proto se ptám, půjde zrcadlit záložka z chrome i přes to, že bude PC připojeno kabelem k routeru? Ptal jsem se na CZC, ale tam mi odpověděli pouze povrchně, takže jsem se nic pořádného nedozvěděl.
Jinak TV není Smart, je to obyčejná televize s Full HD displayem.

Pokud tohle nebude fungovat, napadá mě pak už jen nějaké mini-pc, NUC apod. Budu vděčný za jakoukoliv radu nebo i jiné řešení.

Díky za odpovědi.


 Profil  
 Předmět: Re: Propojení "hloupé" TV a desktop PC - zrcadlení Chrome
PříspěvekZaslal v: so 16. září 2017, 10:49 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
nemělo by záležet na tom, že je TV WIFI a PC kabelem, chromecast vyzkoušený tedy nemám, ale jiné aplikace vyžadující stejnou sít mě problémy nedělají...

Já se něco podobného snažil vyřešit pro streamování obrazu z jednoho zařízení na druhý, problém ale byla komprese obrazu s mizernou kvalitou, nebo ztrácející se obraz --> wifi.

V každém případě vyzkoušet to můžeš, nejhůř to zařízení zase vrátíš.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL Crypto Binance 20% doživotní Payback


 Profil  
 Předmět: Re: Propojení "hloupé" TV a desktop PC - zrcadlení Chrome
PříspěvekZaslal v: so 16. září 2017, 11:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2013
Bydliště: Brno
Nahoru
Díky za odpověď PKBO. Ještě se zeptám, streamuje se přes Chromecast s obrazem i zvuk?


 Profil  
 Předmět: Re: Propojení "hloupé" TV a desktop PC - zrcadlení Chrome
PříspěvekZaslal v: so 16. září 2017, 16:34 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
nemusi byt na stejne wifi, ale ve stejne siti... kabel + wifi je ok.
Chromecast streamuje i zvuk

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Propojení "hloupé" TV a desktop PC - zrcadlení Chrome
PříspěvekZaslal v: so 16. září 2017, 17:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2013
Bydliště: Brno
Nahoru
Ok, objednám. Vyzkouším. Díky všem za odpovědi.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.