Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je so 21. červenec 2018, 11:51

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 47 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 12:22 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
Zdravím, potřeboval bych vyřešit problém u monitoru ZOWIE XL2411.
Jde o to, že monitor podporuje 144hz, ale v nastaveni windowsu nebo ovládacím panelu NVIDIA nelze změnit frekvenci na 60+.

Dostal jsem k tomu DVI kabel, což jsem četl že by mělo být v pořádku. Ovladače jsou aktuální. Grafická karta NVIDIA GTX 1080.
Už si nevím rady co s tím. Je snad potřeba dokoupit ještě nějaký kabel ? Děkuji za odpověď :)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 14:28 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
Nejspíš máš Single Link DVI kábel.
https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface

_________________
GIGABYTE B360M DS3H v1.0 | Intel i5 8400 + Corsair Cooling HYDRO Series H60 / 800 rpm on FAN
16GB (2x8) DDR4 Samsung 2400@2666Mhz 15-15-15-28 CR 1T (M378A1K43CB2-CRC) | Corsair RM650x 650W
EVGA GeForce GTX 1080 SC Gaming ACX 3.0 - 1900 / 10000 Mhz @ 0.875V | 23" LCD Samsung S23C650


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 15:41 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
No a jak zjistím, jaký je to kabel v tom monitoru ? Má na sobě nějaké označení vypsané ? Ten kabel jsem dostal k tomu monitoru, tak potom nechápu, proč by k tomu dávali takový kabel.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 16:24 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
Podívej se na odkaz, co jsem ti posílal, jsou tam obrázky konektorů, Single Link DVI má méně pinů oproti Dual Link :)

_________________
GIGABYTE B360M DS3H v1.0 | Intel i5 8400 + Corsair Cooling HYDRO Series H60 / 800 rpm on FAN
16GB (2x8) DDR4 Samsung 2400@2666Mhz 15-15-15-28 CR 1T (M378A1K43CB2-CRC) | Corsair RM650x 650W
EVGA GeForce GTX 1080 SC Gaming ACX 3.0 - 1900 / 10000 Mhz @ 0.875V | 23" LCD Samsung S23C650


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 16:34 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
Už jsem zjístil, že ten kabel je Dual link, je to tam na něm napsané, a podle obrázku to taky sedí. Takže kabelem to není. Mám to teď tak propojené, ale stále mi to nenabízí více jak 60hz. Je možné, že je problém někde ve windowsu ? Koukal jsem se i do nastavení monitoru, ale nic ohledně Hz tam není.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 16:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. leden 2012
Bydliště: Olomouc
Nahoru
v nastaveni karty jsou k nastaveni HZ :-)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 17:11 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2004
Bydliště: JBC
Nahoru
Windows vidi monitor jako "plug n play" zarizeni, nebo se zobrazuje normalne svym tovarnim oznacenim?

_________________
Snap Dawn

CPU: i7 3770k @ 4200MHz + CM evo 212 + , MB: MSI Z77A G43 , GPU: GTX 1050Ti , RAM: DDRIII - 2x 8 GB Crucial Balistix, HDD: Crucial M4 128GB + Samsng Evo PRO 258 GB + Samsung F3 1TB + WD BLUE 4GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 500W OEM , Cteci zarizeni: Samsung SH-S223F + Sweex all in one , CASE: Fractal define R3 black , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + AOC G2460PF, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + CM Quickfire


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 17:23 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
Windows vidí monitor normálně svým jménem.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 17:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. leden 2012
Bydliště: Olomouc
Nahoru
Jeste jednou v nvidia nastaveni lze nastavovat frekvence...treba trosku cist

Příloha:
Bez názvu.png


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 17:27 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
Vesel ! Třeba si přečíst co jsem napsal, napsal jsem tam, že i v nastavení NVIDIA se mi to nezobrazuje ! -_-


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 17:35 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. leden 2012
Bydliště: Olomouc
Nahoru
tak zkus preinstalovat driver jinak sory nevsiml sem si toho


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 17:37 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
To už mě taky napadlo, a bohužel nic :(


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 17:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. leden 2011
Nahoru
podľa toho obrázku máš monitor pripojený cez HDMI! použi DVI

_________________
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 16GB DDR3 Kingston | MSI GTX 1070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + Samsung 22" 1680x1050 | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx blue


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 17:49 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
iOioo > to ale je obrázek od mr. Vesel :-D

_________________
GIGABYTE B360M DS3H v1.0 | Intel i5 8400 + Corsair Cooling HYDRO Series H60 / 800 rpm on FAN
16GB (2x8) DDR4 Samsung 2400@2666Mhz 15-15-15-28 CR 1T (M378A1K43CB2-CRC) | Corsair RM650x 650W
EVGA GeForce GTX 1080 SC Gaming ACX 3.0 - 1900 / 10000 Mhz @ 0.875V | 23" LCD Samsung S23C650


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 18:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. leden 2011
Nahoru
aha :D tak nič :D

_________________
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 16GB DDR3 Kingston | MSI GTX 1070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + Samsung 22" 1680x1050 | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx blue


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 23:10 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
Teď jsem se dočetl, že některé kabely nepodporují 144hz. Ale jak zjistím, který kabel to podporuje a který ne ? A v ovládacím panelu NVIDIA když změním rozlišení na 1024x768, tak už mám na výběr 120hz, ale víc jak toto rozlišení už jen 60hz.

Ale teď nechápu, proč by výrobce k tomu monitoru dával kabel, který nevyužije jeho plnou funkci.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: ne 14. leden 2018, 23:46 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
A nestačilo by v NV control panelu akorát vytvořit nové rozlišení s vyšší frekvencí?

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX770 WINDFORCE 3X 2GB ; DDR4: 1x16 GB Crucial Ballistix Sport LT Red 2666MHz ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: po 15. leden 2018, 02:17 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2004
Bydliště: JBC
Nahoru
Osobne si myslim, ze by se to tam opravdu melo zobrazovat. Vytvorit manualne sice je moznost, ale radeji at je to tam nativne. Pokud lze pripojit monitor pomoci displayportu, tak to je jasna volba. S DVI opravdu mohou byt obcas problemy (me napr. funguje bez problemu).

_________________
Snap Dawn

CPU: i7 3770k @ 4200MHz + CM evo 212 + , MB: MSI Z77A G43 , GPU: GTX 1050Ti , RAM: DDRIII - 2x 8 GB Crucial Balistix, HDD: Crucial M4 128GB + Samsng Evo PRO 258 GB + Samsung F3 1TB + WD BLUE 4GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 500W OEM , Cteci zarizeni: Samsung SH-S223F + Sweex all in one , CASE: Fractal define R3 black , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + AOC G2460PF, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + CM Quickfire


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: po 15. leden 2018, 08:36 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
Vlastní nastavení jsem zkoušel, dopadlo to tak, že monitor problikával a nakonec se sám přenastavil na původní nastavení.

A co se týče toho Display portu, tak v popisu monitoru není uveden, takže ho nejspíš nemá. A v těch kabelech se vůbec nevyznám, je jich taková spousta :shock:


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: po 15. leden 2018, 09:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. leden 2012
Bydliště: Olomouc
Nahoru
zkus jeste ten software co je k monitoru treba tam bude nejakeje nastaveni. Co sem si cetl hodne lidi ma problem dosahnout 144hz takze nekde se neco musi sepnout.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 47 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.