Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je po 24. září 2018, 16:11

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 47 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: po 15. leden 2018, 09:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. leden 2014
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Měl jsem také problém aby mi jel monitor na 144hz chce to nainstalovat ovladač od výrobce a kabel displejport je podobnej hdmi kabelu. Pak uz šlo nastavit 144hz.

_________________
CPU: i7 7700K 4.8/4.5GHz 1,28V,+SCYTHE Grand Kama Cross 2,MB: ROG STRIX Z270E GAMING GPU:GTX 970 Gaming 4GB,RAM: Kingston HyperX Savage 16GB,Zdroj:Enermax 500W,SSD 128GB A-DATA.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: po 15. leden 2018, 10:14 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
V tom softwaru nic není, je tam jen nastavení barev, otočení obrazovky, apod.

Ještě mě napadlo, jak jsem zapojoval ten monitor, tak jsem neměl vypnuté PC, je tady nějaká možnost, že se to tím dojebalo ?


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: po 15. leden 2018, 10:36 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2004
Bydliště: JBC
Nahoru
Zarucit nelze nikdy nic, ale na 99% se nic nestalo.
Vypada to na softwarovy problem, ale koupi kvalitniho DVI-D kabelu bych zacal.

_________________
Snap Dawn

CPU: i7 3770k @ 4200MHz + CM evo 212 + , MB: MSI Z77A G43 , GPU: GTX 1050Ti , RAM: DDRIII - 2x 8 GB Crucial Balistix, HDD: Crucial M4 128GB + Samsng Evo PRO 258 GB + Samsung F3 1TB + WD BLUE 4GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 500W OEM , Cteci zarizeni: Samsung SH-S223F + Sweex all in one , CASE: Fractal define R3 black , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + AOC G2460PF, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + CM Quickfire


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: po 15. leden 2018, 10:39 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
No a můžete mi nějaký doporučit ? Já se v těch kabelech opravdu nevyznám :)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: po 15. leden 2018, 10:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. květen 2014
Bydliště: Praha
Nahoru
Zkus ještě ve win správce zařízení a u monitoru dej aktualizovat ovladač, nejprve dej on-line a pak vyber možnost z uložení a dej z toho CD k monitoru .Když to nepomůže tak bych ještě zkusil idpojit monitor ze sítě a od PC a pak zapojit, samozřejmě PC mít vyplé.
edit: taky mi to jednou nešlo i když ve správci byl monitor s názvem monitoru ne plug....
Anebo ještě ovladače k desce , je intel správa strojů a ten vlastně pomáhá rozpoznávat zařízení.

_________________
i7 8700k Delid by PKBO 5GHz 1,34V (preTested by PKBO),EKWB set cpu, ROG Maximus X APEX ,GTX Gigabyte Aorus 1080Ti Extreme Edition EKWB blok ,DDR4 GSkill bdie 16GB 3466-13-14(PKBO oc),M.2 Samsung 960 EVO 500GB, RM850i Corsair,case Phanteks Enthoo Luxe Tempered,Benq XL2730z,Logitech G910+ Orion Spark


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: po 15. leden 2018, 10:50 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2004
Bydliště: JBC
Nahoru
Alespon premiumCord. Na alze se najdou dalsi znackove kusy.
https://www.czc.cz/premiumcord-dvi-d-pr ... 16/produkt

//edit kdyztak ho lze do 14 dnu vratit ;)

Predpokladam, ze manualni instalace ovladace uz byla provedena.

_________________
Snap Dawn

CPU: i7 3770k @ 4200MHz + CM evo 212 + , MB: MSI Z77A G43 , GPU: GTX 1050Ti , RAM: DDRIII - 2x 8 GB Crucial Balistix, HDD: Crucial M4 128GB + Samsng Evo PRO 258 GB + Samsung F3 1TB + WD BLUE 4GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 500W OEM , Cteci zarizeni: Samsung SH-S223F + Sweex all in one , CASE: Fractal define R3 black , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + AOC G2460PF, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + CM Quickfire


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: po 15. leden 2018, 10:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. leden 2014
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Vyzkoušel jsi už ten ovladač aktualizovat jak psal rAA? Začni nejdříve tímhle.

_________________
CPU: i7 7700K 4.8/4.5GHz 1,28V,+SCYTHE Grand Kama Cross 2,MB: ROG STRIX Z270E GAMING GPU:GTX 970 Gaming 4GB,RAM: Kingston HyperX Savage 16GB,Zdroj:Enermax 500W,SSD 128GB A-DATA.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: po 15. leden 2018, 11:35 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
Vyzkoušel jsem už vše, a bez žádného efektu. Zkusím asi koupit ten kabel a uvidím.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: út 16. leden 2018, 10:13 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
Tak jsem teda zapojil nový kabel, a nic se nezměnilo, pořád stejná situace.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: út 16. leden 2018, 11:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. květen 2014
Bydliště: Praha
Nahoru
https://www.hltv.org/forums/threads/641 ... g-properly
Koukni sem přelož si to , ale týpek řeší to samé . Jedna možnost je. Nastavení monitoru setings/ picture a tam někde změníš možná tu frekvenci, nebo připojení DVI dl. Je tam. I ze grafárna musí mít výstup DVI dl. Přejel sem to jen letmo , tak koukni.

_________________
i7 8700k Delid by PKBO 5GHz 1,34V (preTested by PKBO),EKWB set cpu, ROG Maximus X APEX ,GTX Gigabyte Aorus 1080Ti Extreme Edition EKWB blok ,DDR4 GSkill bdie 16GB 3466-13-14(PKBO oc),M.2 Samsung 960 EVO 500GB, RM850i Corsair,case Phanteks Enthoo Luxe Tempered,Benq XL2730z,Logitech G910+ Orion Spark


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: út 16. leden 2018, 12:57 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
Nic ohledně toho jsem tam nenašel, a navíc je tam kolonka Display, kterou nemůžu používat.

Edit: I v ostatních kolonkách jsou některé funkce zamčené a nedají se měnit. A v informacích o monitoru je napsáno, že optimální rozlišení je 1920x1080 120hz


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: út 16. leden 2018, 13:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. květen 2014
Bydliště: Praha
Nahoru
Jestli to nerozlouskneš, tak další možnost , pokud si ho kupoval do 14 dní ho vrátit a vzít jinej kus, jestli by to dělal i tamten, tak je to nějaká kktina v softweru nebo nastavení.Je divný pokud ti monitor ukazuje 120hz tak by to mělo jít i nastavit ve win.Třeba reinstal win se zapojeným tímhle monitorem to nějak rozchodí...
Edit: můžeš v menu monitoru měnit připojení ? Nastav hdmi , z černá ti obrazovka a pak dej zpět DVI , třeba se to probere.Já v menu nemám nic co by nešlo nastavit.

_________________
i7 8700k Delid by PKBO 5GHz 1,34V (preTested by PKBO),EKWB set cpu, ROG Maximus X APEX ,GTX Gigabyte Aorus 1080Ti Extreme Edition EKWB blok ,DDR4 GSkill bdie 16GB 3466-13-14(PKBO oc),M.2 Samsung 960 EVO 500GB, RM850i Corsair,case Phanteks Enthoo Luxe Tempered,Benq XL2730z,Logitech G910+ Orion Spark


Naposledy upravil rAA dne út 16. leden 2018, 14:45, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: út 16. leden 2018, 13:51 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
120hz jde nastavit, ale jen při 1024x768. O víkendu zkusím přeinstalovat windows, a uvidím.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: st 17. leden 2018, 23:57 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
Tak jsem přeinstaloval windows a stále nic. Tak já už nevím :(
Ještě mě napadlo, že když mám 2 monitory a z toho je 1 60Hz a druhý ten 144Hz, tak mohlo by se stát, že by windows z toho byl nějak zmatený ?


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: čt 18. leden 2018, 00:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. květen 2014
Bydliště: Praha
Nahoru
A kdyz zapojis jen ten benq ,tak pojede na 144?
Edit: https://www.tenforums.com/graphic-cards ... -60hz.html
Tady resi to podobne jeden monitor nebezi na 144hz,problem ve win zkus nastavit rozliseni prizpevek posledni na 1 strane.
Ale typkovi to delala jedna aplikace...

_________________
i7 8700k Delid by PKBO 5GHz 1,34V (preTested by PKBO),EKWB set cpu, ROG Maximus X APEX ,GTX Gigabyte Aorus 1080Ti Extreme Edition EKWB blok ,DDR4 GSkill bdie 16GB 3466-13-14(PKBO oc),M.2 Samsung 960 EVO 500GB, RM850i Corsair,case Phanteks Enthoo Luxe Tempered,Benq XL2730z,Logitech G910+ Orion Spark


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: čt 18. leden 2018, 01:02 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
Jak zapojím jen ten BenQ, tak to stejně pořád nejde. Zkoušel jsem to s tím vlastním rozlišením, ale monitor vždy jen zčerná, napíše No signal detected a vrátí se na původní rozlišení a Hz. Zkoušel jsem i deactivovat tu Xbox sračku, a taky nic. To už se snad vyzkoušelo vše, leda ještě zkusit nějaké jiné kabely, ale možná se jedná o vadný kus.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: čt 18. leden 2018, 09:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. říjen 2009
Nahoru
Napadá ma už len možnosť, že výstup z grafickej karty čo používaš je len sinle-link DVI. Aký máš presne model GK, a kam presne máš ten monitor zapojený? Ak má GK viac DVI výstupov, vyskúšaj oba. Nemáš náhodou ten monitor pripojený cez nejaký HDMI to DVI adaptér, alebo podobne?

_________________
CPU: i5-3470 @3,8-4GHz; COOLER: NH-C12P (lapovaný) MB: ASRock Fatal1ty Z77 PROFESSIONAL-M RAM: 2x8GB DDR3 HyperX Savage 1600MHz CL9
VGA:
Sapphire HD4830@675MHz/1800MHz + AC Accelero S1 rev.2 HDD: Intel 520 120GB + Samsung SpinPoint F3 1TB + Toshiba 2TB + Samsung SpinPoint F1 1TB
PSU: Corsair HX520 CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: čt 18. leden 2018, 10:15 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2004
Bydliště: JBC
Nahoru
Myslim ze na 1080 s tim asi nebude problem. Tim, ze by clovek mel pripojeny dva monitory o ruznych frekvencich by to nemelo byt urcite, sam to tak mam (dokonce si ten sekundarni prepinam 60-144-60).
Tady by bylo vhodne vzit jeste jeden monitor a zkusit ho pripojit stejne, okamzite by bylo vse jasne. Pripadne ho pak vratit.

_________________
Snap Dawn

CPU: i7 3770k @ 4200MHz + CM evo 212 + , MB: MSI Z77A G43 , GPU: GTX 1050Ti , RAM: DDRIII - 2x 8 GB Crucial Balistix, HDD: Crucial M4 128GB + Samsng Evo PRO 258 GB + Samsung F3 1TB + WD BLUE 4GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 500W OEM , Cteci zarizeni: Samsung SH-S223F + Sweex all in one , CASE: Fractal define R3 black , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + AOC G2460PF, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + CM Quickfire


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: čt 18. leden 2018, 10:26 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2018
Nahoru
Přesný model grafické karty je GeForce GTX 1080 AORUS. Má 1x DVI-D, 1x HDMI a 3x Display Port. http://eshop.100mega.cz/img.asp?attid=1575921 .

A ještě se zeptám, jestli existuje kabel DVI-D s koncem Display Portu, změnilo by to něco ?

Edit: Tady je ještě co má ten monitor http://images.bit-tech.net/content_images/2016/12/benq-zowie-xl2411-review/xl2411-10b.jpg


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s frekvencí monitoru
PříspěvekZaslal v: čt 18. leden 2018, 10:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. říjen 2009
Nahoru
Len pre úplnosť, neodpovedal si, kam presne na GK máš ten monitor pripojený. Priamo do DVI konektoru na GK, alebo cez nejaké redukcie?

_________________
CPU: i5-3470 @3,8-4GHz; COOLER: NH-C12P (lapovaný) MB: ASRock Fatal1ty Z77 PROFESSIONAL-M RAM: 2x8GB DDR3 HyperX Savage 1600MHz CL9
VGA:
Sapphire HD4830@675MHz/1800MHz + AC Accelero S1 rev.2 HDD: Intel 520 120GB + Samsung SpinPoint F3 1TB + Toshiba 2TB + Samsung SpinPoint F1 1TB
PSU: Corsair HX520 CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 47 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.