PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

G-sync monitor problem
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=16&t=265043
Stránka 1 z 1

Autor:  Fenous [ čt 12. duben 2018, 17:11 ]
Předmět:  G-sync monitor problem

Na mem monitoru Acer Predator XB271HUTbmiprz se mi mizi uprostred obrazovky cca 1mm vertikalni prouzek obrazu a mam ho na prave strane, nejsem sam, kdo ma tento problem, resi se to v odkazech ktere prikladam. Zaznamenal jste nekdo stejny problem a jak jste ho resili? Neni to trvaly stav, staci ve Win zmenit rozliseni na jine a zase zpatky a zmizi,, objevuje se v nepravidelnych intervalech. Co jsem se docetl, tak se musi poslat monitor do servisu a oni nahraji firmware, ktery to odstranuje.
https://community.acer.com/en/discussio ... ping-image
https://forums.geforce.com/default/topi ... monitor/1/

Autor:  JvtDeSiGn [ pá 20. duben 2018, 04:39 ]
Předmět:  Re: G-sync monitor problem

Je to tak, trpí na to všechny monitory s tímto konkrétním panelem. Až poměrně pozdí verze firmwaru tohle řeší. Bohužel většina monitorů nemá user-friendly možnost pro update firmwaru, tak musí do servisu.

Pro vyřešení je tedy vhodné zvážit zdali je stále v záruce, jak daleko to máš do servisu, či zdali riskovat cestování monitoru poštou.

Druhou možností je se s tím naučit žít. Také se podotýkám s tímto problémem, ale na Asus PG279Q. Nicméně není to nic z čeho bych se musel zbláznit. K tomuhle bugu dochází náhodně při změně režimu monitoru, v praxi reálně při vypnutí a zapnutí gsyncu, a to poměrně vzácně. Tak když k tomu zrovna dojde třeba při zapnutí hry, tak stačí vypnout a zapnou monitor (2x stisknutí tlačítka, méně jak 1s) nebo vynucení vypnutí/zapnutí gsyncu - například shození hry na lištu. U her spíše používám ten první způsob, že je rychlejší a méně náročný. Nicméně trochu obtěžující je to, že se mi gsync zapíná v Google Chrome když je prohlížeč / video ve fullscreenu (kupodivu tohle jediné mi nejde předdefinovat). Zde pak praktikuji více to vypnutí/zapnutí samotného gsyncu. To dělám většinou jen změnou hlasitosti přes klávesnici - ten overlay Windowsu gsync vypne, s tím zmizí i ten bug, a po zmizení overlay se gsync zase zapne. Takže také bleskové a nenáročné řešení.

Každopádně tak jako tak tohle považuji za nehorázný fail u těchto monitorů, současně s miliardou dalších problémů které mají... Nicméně stále stojí za to, takže i přesto bych koupil znovu, dokud tedy nebudou na trhu jiné takové monitory :)

Autor:  Fenous [ so 21. duben 2018, 14:45 ]
Předmět:  Re: G-sync monitor problem

Budu se s tim muset naucit zit, servis Aceru je v Brne a posilat postou se mi to nechce, mne to dela hlavne ten Chrome, ale staci chtit zmenit rozliseni monitoru a nasledne ho odmitnout a vrati se to do normalu, je to otravny, ale co uz.

Autor:  petsild [ so 21. duben 2018, 15:17 ]
Předmět:  Re: G-sync monitor problem

Nech servis na prodejci v rámci záruky.

Autor:  JvtDeSiGn [ so 21. duben 2018, 16:39 ]
Předmět:  Re: G-sync monitor problem

Fenous napsal:
Budu se s tim muset naucit zit, servis Aceru je v Brne a posilat postou se mi to nechce, mne to dela hlavne ten Chrome, ale staci chtit zmenit rozliseni monitoru a nasledne ho odmitnout a vrati se to do normalu, je to otravny, ale co uz.
Huh, takový hotfix je teda síla. Když se přepne monitor z gsyncu ven, tak ten pruh nezmizí? Nebo ty seš i ve Windows celou dobu v gsync režimu, že to z něj samo nevyskočí?

petsild napsal:
Nech servis na prodejci v rámci záruky.
Ano, nebo tak.

Autor:  Fenous [ ne 22. duben 2018, 11:08 ]
Předmět:  Re: G-sync monitor problem

Gsync mam zapnutej asi porad, neresil jsem, ze bych ho mel zapinat a vypinat nebo tak neco. A nechce se mi tahnout krabici do CzC a byt kdo vi jak dlouho bez monitoru, takze to preziju.

Autor:  Shaquille [ ne 22. duben 2018, 12:47 ]
Předmět:  Re: G-sync monitor problem

Acer nabizi Carry-in - Zákazník dopraví výrobek k autorizovanému servisnímu partnerovi Acer. Po dokončení
opravy si zákazník výrobek vyzvedne.
Nekteri partneri nabizeji svoz produktu, nemusis nikam chodit, vyzvedne kuryr a zase priveze. Mam zkusenosti, ze je reklamace vyrizena zpravidla do tydne...

Autor:  JvtDeSiGn [ po 23. duben 2018, 01:26 ]
Předmět:  Re: G-sync monitor problem

Hm, podle popisu to zní jako by byl gsync neustále zapnutý. Každopádně si nemyslím že je to standardní použití, ale jen bug. S tímhle se občas setkávám pouze po nainstalování nového driveru pro grafiku. Poté mi někdy monitor ukazuje že jsem v gsync i ve Windowsu. Nicméně hned jak sáhnu na nastavení gsyncu, tak to zmizí a dostat se do tohoto režimu zpět přes nastavení už nejde.

Pro přehled kde a v jakém režimu monitor běží zkus projít jestli on sám někde tento režim neindikuje. Například u Asusu to indikuje statusová dioda, která v gsync režimu svítí červeně, místo standardně bíle. Tak bych mrknul zdali Acer nemá něco podobného (dioda, overlay, označení v osd, atp). V manuálu jsem zmínku o tom ale nenašel. Eventuálně v NVIDIA Control Panel můžeš zapnout Display -> G-SYNC Indicator. Nicméně tenhle overlay to stejně ukazuje jen ve hrách...

Jinak nastavení gsyncu je přes NVIDIA Control Panel, kde nastavíš výchozí nastavení - zdali bude defaultně zapnutý nebo vypnutý, a na čem všem se bude zapínat - pouze fullscreen nebo je-li hra i pouze v okně (s tím se to pak aktivuje i na videu). A dále jsou individuální nastavení přes Manage 3D Settings, záložka Program Settings, kde si přidáš hru / program a nastavíš individuálně - režim monitoru je pod Monitor Technology.

Přes výše uvedená nastavení se mi ale dlouhodobě nepodařilo dosáhnout toho, aby Google Chrome gsync svévolně nezapínal. Na všechno ostatní to ale funguje dobře. Jen někdy po nainstalování nového driveru to nemusí fungovat jak máš přednastaveno, na to ale stačí změnit jedno nastavení a už to bude brát v potaz vše.

A zpět k hotfixu, zkus si pohrát s monitorem jestli přes něj nemůžeš vyvolat změnu / refresh režimu pro dočasné odstranění té čáry. Jak jsem zmiňoval, u mě to jde když vypnut a zapnut monitor. Ale jde mi to třeba i když změním refresh rate přes tlačítko na monitoru. Což je určitě stále opruz, že to jsou už tak 3 kliky a není to za 1s (změna není ihned), ale určitě je to menší opruz než chodit měnit rozlišení monitoru.

Autor:  blaho [ po 23. duben 2018, 06:26 ]
Předmět:  Re: G-sync monitor problem

ja mam tiež : Acer Predator XB271HUTbmiprz
chvalabohu žiaden problem som nezaznamenal

JvtDeSiGn napsal:
Eventuálně v NVIDIA Control Panel můžeš zapnout Display -> G-SYNC Indicator. Nicméně tenhle overlay to stejně ukazuje jen ve hrách...


Prosim ta, hoď screen kde je to presne v nastaveni

Autor:  JvtDeSiGn [ po 23. duben 2018, 09:12 ]
Předmět:  Re: G-sync monitor problem

Tu: https://i.imgur.com/mRjhSnM.png

Autor:  blaho [ po 23. duben 2018, 09:23 ]
Předmět:  Re: G-sync monitor problem

to ano , to mam , ja hram aj v okne, tak mam :

Obrázek

len som myslel , ze sa da zapnuť nejaky indikator, ktory zobrazi ze momentalne je aktivny g sync

Autor:  Raikkonen [ po 23. duben 2018, 10:03 ]
Předmět:  Re: G-sync monitor problem

U Asusu je indikace stavovou ledkou (při zapnutém monitoru svítí bíle, při aktivovaném G-Sync pak červeně). U Aceru jsem našel jen rozlišení ON/Power Saving Mode (tak snad jedině jestli se aktivovaný G-Sync ukáže v Menu-Information)

Autor:  JvtDeSiGn [ po 23. duben 2018, 10:40 ]
Předmět:  Re: G-sync monitor problem

blaho napsal:
len som myslel , ze sa da zapnuť nejaky indikator, ktory zobrazi ze momentalne je aktivny g sync
Ano, pro testování tam indikátor je - viz hlavní menu/lišta ze screenshotu.

Autor:  JvtDeSiGn [ po 23. duben 2018, 11:05 ]
Předmět:  Re: G-sync monitor problem

Ještě k té indikaci přímo monitorem. Dogooglil jsem se k obrázku kde na monitoru XB271HU se GSYNC zobrazí v OSD v informacích pod mode, viz zde. Zkuste zdali ta kolonka mode u XB270HU je také pro tohle, a není to třeba jen picture mode.

Autor:  blaho [ st 25. duben 2018, 17:32 ]
Předmět:  Re: G-sync monitor problem

no mohli to urobiť aj inak, ten indikator :roll:

Obrázek

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/