Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 17:11

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: rozlišení přes dvi
PříspěvekZaslal v: čt 20. červen 2019, 21:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Nowhere Near
Nahoru
Mám tu LG W3000H, má mít nativní rozlišení 2560x1600, ale dostanu jen 1280x800.
Google poradil jen, že stejný problém mají mraky dalších lidí, i s jinými 30" lcd.
Někde radí, že single link DVI kabel to nezvládne, ale mám dual link a je to to samé.

Ve Win10 mi to vůbec změnu rozlišení nenabídne (kolonky jsou šedé a prázdné). V ovládacím panelu nVidia to nikde nevidím.
V Ovládacím panelu pro grafiku Intel je možnost "vlastní rozlišení", ale když tam zadám 2560x1600@60Hz, prohlásí to:
"Vaše rozlišení překračuje maximální kapacitu šířky pásma"
To prohlásí (při stejném rozlišení) u všeho až do 32Hz.
30 a 31Hz to vezme, ale když to pak v nastavení zapnu, monitor jen zčerná (dokud se zas automaticky nevrátí původní nastavení).

Notebook má Intel HD Graphics 4000 a GTX 970M. HDMI, DVI a DisplayPort. Monitor má jen DVI a VGA.

Nějaké tipy? :sad: Nechce se mi vyhazovat za různé další kabely u kterých zjistím, že to zase nefunguje.

_________________
PC1:Acer TravelMate 7750G-2454G75Mnss, CPU i5 2450,GK HD7670 1GB,RAM 4096MB 1066MHz,HDD 750GB,<104W,17.3" + 25" LG Flatron E2541
PC2:Toshiba Satellite X200-252,CPU C2D T8300,GK M8700GT 512MB,RAM 3072MB 667MHz,HDD 250GB,<180W,17.1"
PC3:MB Asus M2R32-MVP,CPU A64X2 6400+BE,GK HD2600XT 256MB,RAM Transcend 800MHz CL4 2x1GB dc,HDD WD Raptor 36GB 10000rpm,650W CoolerMaster +22"LG
PC4:MB GigaByte K8N-E,CPU S 2800+,GK 9550 256MB,RAM 512MB,HDD WD 80GB,350W EC +17"Fujitsu-Siemens


 Profil  
 Předmět: Re: rozlišení přes dvi
PříspěvekZaslal v: čt 20. červen 2019, 22:17 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
A je ten monitor ve Windows 10 správně rozpoznán, nebo je tam jen jako Generic PnP Monitor?

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: rozlišení přes dvi
PříspěvekZaslal v: pá 21. červen 2019, 05:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
A notebook má taky dual DVI?

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: rozlišení přes dvi
PříspěvekZaslal v: pá 21. červen 2019, 08:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Nowhere Near
Nahoru
Po připojení byl jako generic, s ovladači z LG webu (Win7), ve kterých je PreferredMode 2560x1600@59, už se ukazuje i se jménem, ale to je vše.
Port notebooku je dual DVI (24+1)...jestli to ale opravdu dual link umí, netuším jak ověřit.

_________________
PC1:Acer TravelMate 7750G-2454G75Mnss, CPU i5 2450,GK HD7670 1GB,RAM 4096MB 1066MHz,HDD 750GB,<104W,17.3" + 25" LG Flatron E2541
PC2:Toshiba Satellite X200-252,CPU C2D T8300,GK M8700GT 512MB,RAM 3072MB 667MHz,HDD 250GB,<180W,17.1"
PC3:MB Asus M2R32-MVP,CPU A64X2 6400+BE,GK HD2600XT 256MB,RAM Transcend 800MHz CL4 2x1GB dc,HDD WD Raptor 36GB 10000rpm,650W CoolerMaster +22"LG
PC4:MB GigaByte K8N-E,CPU S 2800+,GK 9550 256MB,RAM 512MB,HDD WD 80GB,350W EC +17"Fujitsu-Siemens


 Profil  
 Předmět: Re: rozlišení přes dvi
PříspěvekZaslal v: pá 21. červen 2019, 08:10 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Díky za info o identifikaci.
Tady jsou nějaké tipy, co případně ještě zkusit:
https://merabheja.com/fix-generic-pnp-m ... 10-solved/

A když nastavíš jako defaultní grafiku GTX 970M, tak to nepomůže?

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: rozlišení přes dvi
PříspěvekZaslal v: pá 21. červen 2019, 09:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Nowhere Near
Nahoru
Update driveru jsem zkoušel - nenašlo nic nového.
Pak jsem dal vybrat z PC, vzalo to ten stažený z offic webu.
Ovladač ke grafice Intel jsem taky aktualizoval, pomocí Intel® Driver & Support Assistant.
To vše ještě než jsem sem začal psát.
nVidia ovladače jsou z prosince 2018, což jsem myslel, že by na 8 let starý monitor mělo stačit.
Ale aktualizoval jsem je teď, přes GForce Experience, na ten současný taky.
Nic se nezměnilo.

Ve správci zařízení je monitor uvedený správně, je tak kromě něj i Obecný monitor PnP, ale to je předpokládám interní lcd. Ale co, odinstaloval jsem ho a refreshnul, jak píšou :mrgreen:
Nic se nezměnilo.
Mimochodem ten interní displej zvládá i s tím generic driverem 1920x1080@60.

Nemyslím si, že by SFC sken pomohl, ale provedl jsem ho taky. Nic.
Windows update a reconnect monitoru jsem samozřejmě dělal už mockrát.

Ten monitor údajně umí jen 2 rozlišení - 2560x1600 a 1280x800.
To druhé mu jde fajn, ale to nativní se mi prostě nikde neukáže, viz OP.

Edit: defaultní grafiku nastavím jak?
Nastavil jsem v Ovládacím panelu nVidia Preferovaný grafický procesor na tu GF. Žádná změna.

_________________
PC1:Acer TravelMate 7750G-2454G75Mnss, CPU i5 2450,GK HD7670 1GB,RAM 4096MB 1066MHz,HDD 750GB,<104W,17.3" + 25" LG Flatron E2541
PC2:Toshiba Satellite X200-252,CPU C2D T8300,GK M8700GT 512MB,RAM 3072MB 667MHz,HDD 250GB,<180W,17.1"
PC3:MB Asus M2R32-MVP,CPU A64X2 6400+BE,GK HD2600XT 256MB,RAM Transcend 800MHz CL4 2x1GB dc,HDD WD Raptor 36GB 10000rpm,650W CoolerMaster +22"LG
PC4:MB GigaByte K8N-E,CPU S 2800+,GK 9550 256MB,RAM 512MB,HDD WD 80GB,350W EC +17"Fujitsu-Siemens


 Profil  
 Předmět: Re: rozlišení přes dvi
PříspěvekZaslal v: pá 21. červen 2019, 09:36 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Defaultní grafika - jo, to by asi mělo být ono.
https://www.youtube.com/watch?v=gfTZGCvP_Y0

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: rozlišení přes dvi
PříspěvekZaslal v: pá 21. červen 2019, 14:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
A typ notebooku?

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: rozlišení přes dvi
PříspěvekZaslal v: pá 21. červen 2019, 15:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Nowhere Near
Nahoru
clevo p150em

_________________
PC1:Acer TravelMate 7750G-2454G75Mnss, CPU i5 2450,GK HD7670 1GB,RAM 4096MB 1066MHz,HDD 750GB,<104W,17.3" + 25" LG Flatron E2541
PC2:Toshiba Satellite X200-252,CPU C2D T8300,GK M8700GT 512MB,RAM 3072MB 667MHz,HDD 250GB,<180W,17.1"
PC3:MB Asus M2R32-MVP,CPU A64X2 6400+BE,GK HD2600XT 256MB,RAM Transcend 800MHz CL4 2x1GB dc,HDD WD Raptor 36GB 10000rpm,650W CoolerMaster +22"LG
PC4:MB GigaByte K8N-E,CPU S 2800+,GK 9550 256MB,RAM 512MB,HDD WD 80GB,350W EC +17"Fujitsu-Siemens


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 9 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.