PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

rozlišení přes dvi
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=16&t=275521
Stránka 1 z 1

Autor:  consider [ čt 20. červen 2019, 21:34 ]
Předmět:  rozlišení přes dvi

Mám tu LG W3000H, má mít nativní rozlišení 2560x1600, ale dostanu jen 1280x800.
Google poradil jen, že stejný problém mají mraky dalších lidí, i s jinými 30" lcd.
Někde radí, že single link DVI kabel to nezvládne, ale mám dual link a je to to samé.

Ve Win10 mi to vůbec změnu rozlišení nenabídne (kolonky jsou šedé a prázdné). V ovládacím panelu nVidia to nikde nevidím.
V Ovládacím panelu pro grafiku Intel je možnost "vlastní rozlišení", ale když tam zadám 2560x1600@60Hz, prohlásí to:
"Vaše rozlišení překračuje maximální kapacitu šířky pásma"
To prohlásí (při stejném rozlišení) u všeho až do 32Hz.
30 a 31Hz to vezme, ale když to pak v nastavení zapnu, monitor jen zčerná (dokud se zas automaticky nevrátí původní nastavení).

Notebook má Intel HD Graphics 4000 a GTX 970M. HDMI, DVI a DisplayPort. Monitor má jen DVI a VGA.

Nějaké tipy? :sad: Nechce se mi vyhazovat za různé další kabely u kterých zjistím, že to zase nefunguje.

Autor:  Nagant [ čt 20. červen 2019, 22:17 ]
Předmět:  Re: rozlišení přes dvi

A je ten monitor ve Windows 10 správně rozpoznán, nebo je tam jen jako Generic PnP Monitor?

Autor:  Zivan [ pá 21. červen 2019, 05:56 ]
Předmět:  Re: rozlišení přes dvi

A notebook má taky dual DVI?

Autor:  consider [ pá 21. červen 2019, 08:03 ]
Předmět:  Re: rozlišení přes dvi

Po připojení byl jako generic, s ovladači z LG webu (Win7), ve kterých je PreferredMode 2560x1600@59, už se ukazuje i se jménem, ale to je vše.
Port notebooku je dual DVI (24+1)...jestli to ale opravdu dual link umí, netuším jak ověřit.

Autor:  Nagant [ pá 21. červen 2019, 08:10 ]
Předmět:  Re: rozlišení přes dvi

Díky za info o identifikaci.
Tady jsou nějaké tipy, co případně ještě zkusit:
https://merabheja.com/fix-generic-pnp-m ... 10-solved/

A když nastavíš jako defaultní grafiku GTX 970M, tak to nepomůže?

Autor:  consider [ pá 21. červen 2019, 09:24 ]
Předmět:  Re: rozlišení přes dvi

Update driveru jsem zkoušel - nenašlo nic nového.
Pak jsem dal vybrat z PC, vzalo to ten stažený z offic webu.
Ovladač ke grafice Intel jsem taky aktualizoval, pomocí Intel® Driver & Support Assistant.
To vše ještě než jsem sem začal psát.
nVidia ovladače jsou z prosince 2018, což jsem myslel, že by na 8 let starý monitor mělo stačit.
Ale aktualizoval jsem je teď, přes GForce Experience, na ten současný taky.
Nic se nezměnilo.

Ve správci zařízení je monitor uvedený správně, je tak kromě něj i Obecný monitor PnP, ale to je předpokládám interní lcd. Ale co, odinstaloval jsem ho a refreshnul, jak píšou :mrgreen:
Nic se nezměnilo.
Mimochodem ten interní displej zvládá i s tím generic driverem 1920x1080@60.

Nemyslím si, že by SFC sken pomohl, ale provedl jsem ho taky. Nic.
Windows update a reconnect monitoru jsem samozřejmě dělal už mockrát.

Ten monitor údajně umí jen 2 rozlišení - 2560x1600 a 1280x800.
To druhé mu jde fajn, ale to nativní se mi prostě nikde neukáže, viz OP.

Edit: defaultní grafiku nastavím jak?
Nastavil jsem v Ovládacím panelu nVidia Preferovaný grafický procesor na tu GF. Žádná změna.

Autor:  Nagant [ pá 21. červen 2019, 09:36 ]
Předmět:  Re: rozlišení přes dvi

Defaultní grafika - jo, to by asi mělo být ono.
https://www.youtube.com/watch?v=gfTZGCvP_Y0

Autor:  Zivan [ pá 21. červen 2019, 14:25 ]
Předmět:  Re: rozlišení přes dvi

A typ notebooku?

Autor:  consider [ pá 21. červen 2019, 15:41 ]
Předmět:  Re: rozlišení přes dvi

clevo p150em

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/