Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 27. listopad 2020, 09:55

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Vadný monitor?
PříspěvekZaslal v: po 18. listopad 2019, 15:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. říjen 2013
Bydliště: Šenov
Nahoru
Ahoj,

poslední dobou mám problém s monitorem po spuštění PC. Monitor zapnu, ale aby naskočil, musím ho zapínat a vypínat někdy i 10x. Občas párkrát zabliká a zase zhasne. Když už se mi ho ale podaří nahodit, tak potom už jede bez problému. Zlobí jen při zapínání. Kontrolka na vypínači přitom svítí, jakoby byl zaplý. Jen žáden obraz. Hlavně mě zajímá, jestli se může jednat třeba i o problém s grafikou. Vyzkoušet jiný monitor nemám možnost. Za případné rady/postřehy předem díky

_________________
PC: MB ASUS P8H61EVO, Intel Core i5-2400 3,1GHz, NVIDIA MSI GTX 760 2GB, 2x4GB RAM Kingston HyperX Blu, HDD WD2TB, Fortron FSP500-60GHN, Monitor: AOC 24G2W1G4; OS: Win 7 64bit. Telefon: Xiaomi Redmi NOTE6 64Gb


 Profil  
 Předmět: Re: Vadný monitor?
PříspěvekZaslal v: po 18. listopad 2019, 17:45 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
S největší pravděpodobností je to vada monitoru, takto se to často chová.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Vadný monitor?
PříspěvekZaslal v: po 18. listopad 2019, 18:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. říjen 2013
Bydliště: Šenov
Nahoru
Dík za tip. Měl jsem strach ještě o grafiku. Ale tak trochu doufám v ten monitor. Grafika mi na to mé hraní WT stačí. Monitor už je za zenitem.

_________________
PC: MB ASUS P8H61EVO, Intel Core i5-2400 3,1GHz, NVIDIA MSI GTX 760 2GB, 2x4GB RAM Kingston HyperX Blu, HDD WD2TB, Fortron FSP500-60GHN, Monitor: AOC 24G2W1G4; OS: Win 7 64bit. Telefon: Xiaomi Redmi NOTE6 64Gb


 Profil  
 Předmět: Re: Vadný monitor?
PříspěvekZaslal v: po 18. listopad 2019, 19:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Přesně jak píšeš se mi naposledy choval Benq FP91G x. Skončí to tak, že už ho vůbec nezapneš. :wink:

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Vadný monitor?
PříspěvekZaslal v: po 18. listopad 2019, 19:10 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Zkus na "zapnutý" monitor posvítit silným světlem, jestli na displeji uvidíš stopy obrazu. Pak by se mohlo jednat jen o kondenzátor podsvícení, což je vcelku obvyklá závada projevující se rychlým zapínáním a vypínáním podsvícení při startu, které se postupně zpomalí a po zahřátí kondenzátorů už monitor běží.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Vadný monitor?
PříspěvekZaslal v: po 18. listopad 2019, 19:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. říjen 2013
Bydliště: Šenov
Nahoru
No on ten monitor občas naskočí a po minutě třeba zabliká a zhasne, pak musím vždy monitor vypnout a zase zapnout a zkouším pořád dokola dokud nezůstane zapnutý. Někdy se nezapne vůbec někdy zase problikne několikrát. Todle by se tomu jevu podobalo. Ale zase na druhou stranu. Vyplatí se do jedenáct let staré potvory investovat za opravu?

_________________
PC: MB ASUS P8H61EVO, Intel Core i5-2400 3,1GHz, NVIDIA MSI GTX 760 2GB, 2x4GB RAM Kingston HyperX Blu, HDD WD2TB, Fortron FSP500-60GHN, Monitor: AOC 24G2W1G4; OS: Win 7 64bit. Telefon: Xiaomi Redmi NOTE6 64Gb


 Profil  
 Předmět: Re: Vadný monitor?
PříspěvekZaslal v: po 18. listopad 2019, 20:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Nevyplati se tomu ani věnovat cas. Proste doslouzil, takze muzes vybirat novy.


 Profil  
 Předmět: Re: Vadný monitor?
PříspěvekZaslal v: po 18. listopad 2019, 20:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Takhle přesně skončil můj BenQ T2210HD. Měl jsem ho ve standby režimu a vždy se probouzel se systémem. Pak už se neprobouzel nebo třeba po 5 minutách čekání. Pak už nepomáhalo ani vypnutí a zapnutí.

Chtěl jsem ho nechat opravit a dovezl jsem ho do autorizovaného servisu asupport s.r.o. na Poděbradské.

Asi po týdnu mě kontaktovali s tím, že oprava není rentabilní a že ani nejsou náhradní díly, s dotazem, zda si chci monitor vyzvednout, nebo ho u nich nechat ekologicky zlikvidovat. Zvolil jsem druhou možnost. Prostě je to spotřební zboží, kup si nový, ušetří ti to čas i peníze.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: Vadný monitor?
PříspěvekZaslal v: po 18. listopad 2019, 22:25 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
No to záleží, já u toho starého vyměnil kondenzátory za 12 korun a běžel další tři roky v pohodě.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Vadný monitor?
PříspěvekZaslal v: po 18. listopad 2019, 23:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. listopad 2008
Nahoru
A doporučil by jsi tohle dělat člověku který nejspíš nerozumí elektrotechnice?


 Profil  
 Předmět: Re: Vadný monitor?
PříspěvekZaslal v: út 19. listopad 2019, 15:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. říjen 2013
Bydliště: Šenov
Nahoru
Díky všem za rady. Už jsem objednal nový monitor a je na cestě. Šel jsem do AOC 24G2U 23,8", který tady v jiném vlákně dostává samé pochvaly. V mém případě bude asi každý zlepšení. :-D

_________________
PC: MB ASUS P8H61EVO, Intel Core i5-2400 3,1GHz, NVIDIA MSI GTX 760 2GB, 2x4GB RAM Kingston HyperX Blu, HDD WD2TB, Fortron FSP500-60GHN, Monitor: AOC 24G2W1G4; OS: Win 7 64bit. Telefon: Xiaomi Redmi NOTE6 64Gb


 Profil  
 Předmět: Re: Vadný monitor?
PříspěvekZaslal v: út 19. listopad 2019, 21:38 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Fox: Já elektrotechnice taky nerozumím, pozval jsem kámoše na pivo a předtím mi doma přepájel tři kondíky co jsem koupil podle popisku co na sobě měly ty vyteklý.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 10 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.