PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Připojení TV-druhý monitor
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=16&t=278297
Stránka 1 z 1

Autor:  anti.77 [ st 6. listopad 2019, 19:03 ]
Předmět:  Připojení TV-druhý monitor

Dobrý den, dal jsem si do "zašívárny" starší TV (Gogen z roku 2015) a přestalo na ní fungovat youtube (asi kvůli přechodu na html5) .Kousek od TV mám počítač, takže přemýšlím o tom, že pomocí hdmi propojím grafickou kartu a TV jako druhý monitor .Absolutně s tím ale nemám žádnou zkušenost .Je možné připojit TV tak, aby šlo přepínat mezi TV a monitorem nikoli aby obě obrazovky šly najednou ??? A když tak prosím o radu jak .Další otázka monitor má rozlišení 1440p a TV 1080p nebude to dělat při přepínání problémy ???? A poslední otázka , připojím-li bezdrátovou myš a klávesnici k pc (abych moh TV ovládat vleže z gauče) tak bude to fungovat když neodpojím klávesnici a myš , kterou u pc mám ???? Je mi jasný, že se ptám jako těžkej amatér ale dělám to proto, jelikož doopravdy se v tom neorientuju a přijde mi zbytečný vyhodit peníze za nákup potřebnejch věcí, kdyby to nefungovalo. Dík za každou reakci. Mám windows 10 home 64bit

Autor:  Shaquille [ st 6. listopad 2019, 20:58 ]
Předmět:  Re: Připojení TV-druhý monitor

ano, ano, ano.... rozliseni nebude delat problem, klavesnice muzes mit pripojeny k PC klidne dve, stejne tak mysi...
na prepinani obrazu pouzij klavesu windows+P
kde ma hrat zvuk si vyberes kliknutim na ikonu repro dole u hodin

Autor:  anti.77 [ st 6. listopad 2019, 21:26 ]
Předmět:  Re: Připojení TV-druhý monitor

Shaquille napsal:
ano, ano, ano.... rozliseni nebude delat problem, klavesnice muzes mit pripojeny k PC klidne dve, stejne tak mysi...
na prepinani obrazu pouzij klavesu windows+P
kde ma hrat zvuk si vyberes kliknutim na ikonu repro dole u hodin


Díky moc, du to teda objednat :-)

Autor:  Alfajk [ čt 7. listopad 2019, 21:12 ]
Předmět:  Re: Připojení TV-druhý monitor

s tim rozlisenim bych si nebyl tak jistej, mel jsem full hd telku pripojenou soucasne s 1680x1050 monitorem a sralo se to v jednom kuse, nakonec jsem musel nechat 1680x1050 do telky a upscalovat za cenou rozmazani, jinak to proste nedelalo dobrotu

Autor:  Bez_n1ck [ čt 7. listopad 2019, 21:45 ]
Předmět:  Re: Připojení TV-druhý monitor

Ono není od věci nepoužívat klonování (taky jako proč, abych měl 2x vedle sebe stejnej obraz?), ale rozšířenou plochu, pak je rozlišení uplně fuk.

Autor:  Natural [ pá 8. listopad 2019, 08:21 ]
Předmět:  Re: Připojení TV-druhý monitor

Přesně tak. Taky to takhle používám. Mám na TV YouTube a na monitoru práci. Kromě Teda té myši a klávesnice, když jsem dál, ovladam to telefonem.

Autor:  Shaquille [ pá 8. listopad 2019, 09:16 ]
Předmět:  Re: Připojení TV-druhý monitor

Alfajk napsal:
s tim rozlisenim bych si nebyl tak jistej, mel jsem full hd telku pripojenou soucasne s 1680x1050 monitorem a sralo se to v jednom kuse, nakonec jsem musel nechat 1680x1050 do telky a upscalovat za cenou rozmazani, jinak to proste nedelalo dobrotu

Staci cist, pak nebudes hledat problemy tam, kde nejsou...
anti.77 napsal:
Je možné připojit TV tak, aby šlo přepínat mezi TV a monitorem nikoli aby obě obrazovky šly najednou ???

Autor:  anti.77 [ čt 14. listopad 2019, 17:14 ]
Předmět:  Re: Připojení TV-druhý monitor

Dík "Shaquille" vše funguje jaks napsal, přepínám mezi monitorem a TV a ani mi to nějak nerozhazuje ikony na ploše ( samozřejmě jsem musel ty na TV s nižším rozlišením jednou porovnat) bezdrátová klávesnice i myš za pár kaček taky jede a ani nepoznám rozdíl proti mechanický co mám u pc , teda kromě podsvícení :-D .... jen je škooda, že jsem neobjevil možnost na přepínání zvukovky,ale to nejspíš neexistuje,repráky u pc mi jedou přes integrovanou na desce a TV HDMI přes zvuk na grafice, musím před přepnutim na TV vytáhnout konektor od repráků :-) ale to už bych byl fakt rozmazlenej .Tak ještě jednou dík

Autor:  Bez_n1ck [ čt 14. listopad 2019, 22:02 ]
Předmět:  Re: Připojení TV-druhý monitor

U Win10 když si vpravo dole klikneš na repráček, tak ti vyjede ovládání hlasitosti a nad tím si můžeš vybrat cílové zařízení. U Win7 je to zahrabanější v nastavení zvuku, ale taky to jde přehodit.

Autor:  anti.77 [ čt 14. listopad 2019, 23:37 ]
Předmět:  Re: Připojení TV-druhý monitor

Bez_n1ck napsal:
U Win10 když si vpravo dole klikneš na repráček, tak ti vyjede ovládání hlasitosti a nad tím si můžeš vybrat cílové zařízení. U Win7 je to zahrabanější v nastavení zvuku, ale taky to jde přehodit.


Paráda, díky moc, funguje to jaks napsal :-) ......

Autor:  anti.77 [ čt 14. listopad 2019, 23:39 ]
Předmět:  Re: Připojení TV-druhý monitor

Ještě jednou dík, fakt jste mi pomohli ..... :-)

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/