Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 18:25

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 3 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Windows 10 a problém s monitorem
PříspěvekZaslal v: st 19. srpen 2020, 10:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. březen 2006
Nahoru
Ahoj, mám velký problém s Win 10. jde o to, že po nainstalovaní Win 10 to vypadá jak kdybych vyměnil monitor za úplně jiiný model. Neskutečně mě to přetěžuje oči, doslova to "tahá"oči a nevím co s tím dělat. Setkal se někdo s podobným problémem? Dosud jsem používal Win 7, Hw zůstal nezměněn, stejně tak nastavení monitoru, přesto je tam obrovský rozdíl. Obraz je jednoduše řečeno "vysvícený". Laboroval jsem s nastavením ve win - kalibrace obrazu, nastavení v nvidia control - zmena gamma, ubraní modre, zmena jasu. Nic moc nepomáhá. Je nějak možný SW profil nastavení obrazovky z Win 7 dostat do Win10?

_________________
Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI GTX 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Samsung C24FG73 | Fractal R4


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 a problém s monitorem
PříspěvekZaslal v: st 19. srpen 2020, 10:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
A nemel si treba na Win 7 nainstalovany ovladac a barevny profil ke svemu monitoru? Zkus ho stahnout.


 Profil  
 Předmět: Re: Windows 10 a problém s monitorem
PříspěvekZaslal v: st 19. srpen 2020, 14:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
To by věděl kdyby měl, a takovejhle extrém by to nezpůsobilo. Proavděpodobně se změnil formát výstupu. Z RGB na YBCR nebo naopak, pak je tu ještě full RGB 0-255 versus omezené a pod. Tohle se často stává pokud je monitor připojenej přes HDMI.

Hledej to v display podsložce Nvidia control panelu, mezi rozlišeníma, tam se dá určit typ signálu, bitová hloubka, atd.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 3 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.