Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je so 16. prosinec 2017, 00:26

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 193 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Zpráva
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: pá 21. duben 2017, 16:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
Sestava:
i5 7600K@4,7 AVX 2, GTX 960 4G Gigabyte - default, Asus Z270F

Super PI Mod 1.9 WP
3733-14-15-15-30-250-2T = 32M 6m 45,781s
3200-12-12-12-30-250-1T = 32M 7m 6,687s

XTU
3733-14-15-15-30-250-2T = 2x jsem neprojel
3200-12-12-12-30-250-1T = 1285

Cinebench R15
3733-14-15-15-30-250-2T = 793
3200-12-12-12-30-250-1T = 797

CS:GO 1920x1080
měřeno timedemo https://www.youtube.com/watch?v=9Wx9SZwbwv4 vždy 3 měření za sebou. Výsledek vyhodí průměrné FPS za danou relaci
3733-14-15-15-30-250-2T = 344,46 ; 350,18 ; 348,86
3200-12-12-12-30-250-1T = 339,42 ; 350,70 ; 349,03

CPU-Z benchmark single / multi
3733-14-15-15-30-250-2T = 2388/9291
3200-12-12-12-30-250-1T = 2389/9289

Pokud by ještě někoho napadlo co bych mohl v tomto nastavení otestovat a porovnat, dejte vědět. Pokud to bude volně stažitelné, rád to stáhnu a změřím ve volné chvíli.

_________________
7700K@delid PKBO, Asus Strix Z270F, 16 GB RAM TridentZ 3600, 500 GB Samsung EVO 850, Gigabyte GTX 960 4G, Fractal R4 Window, Corsair RM550x, Asus MG248Q. Logitech G430, Logitech G502, MTW Mousepad, Chicony OEM. ZYXEL NAS 326 + 9TB HDDs + MikroTik 1GBIT LAN. 65PUS7601 + Denon AVR-X6400H + dolby atmos 7.1.4 set by Q Acoustics. Sony VPL-VW260ES + EliteScreens 135"


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: čt 13. červenec 2017, 20:46 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Brno, Prešov
Nahoru
Tak zial vyzera to potvrdene... uz z 3 zdrojov mozem potvrdit, ze ASUS zhorsil (vyrazne) taktovanie na Z170 non - APEX doskach (asi aj Z270)..

1.45-1.9V nepomaha, no post.. nad 3600 absolutne nic... GB funguje, MSI som neskusal .. Pritom Tridenty mi davali aj pred pol rokom aj 4000C14, s poslednym biosom 3600C16, resp. len APEX (3866C12)..

Problem je od poslednych biosov, ktore su braky a buguje i NVMe SSD. NEDAVAT! Ked bude cas, skusim rollback na nizsiu verziu.

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: čt 31. srpen 2017, 20:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2007
Nahoru
Tak mne konecne prisly

http://www.jscomputers.cz/produkt/G-Ski ... 1005005008

akorat je jeste nemam do ceho vrazit. Kafe ma zpozdeni proti planu, tedy proti memu planu.

_________________
MB: Asrock Z370 Taichi CPU: Core i7-8700K cooler: Scythe Yasya RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL17 G.Skill TridentZ, VGA: Zotac 1080 Mini SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS, Intel 320 300GB, HDD: 3TB Toshiba, 8TB Seagate SMR, 2x3TB - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: Silverstone Fortress FT-02 v2012 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: HP LP2475w 24" H-IPS, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Roccat Kave XTD 5.1 analog, OS: Win10/64 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: út 10. říjen 2017, 21:16 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Brno, Prešov
Nahoru
http://pc.zoznam.sk/gskill-trident-z-rg ... ietene-ram

taky maly testik, testy v prelinku v texte

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: pá 13. říjen 2017, 22:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2004
Nahoru
jsem myslel, že Trident je záruka samsung b-die čipů ...
btw já si chtěl ty RGB jednou koupit (až/jestli opadne cena) ale když čtu že dost limitují oc a jsou problémové...


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: so 14. říjen 2017, 10:25 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Brno, Prešov
Nahoru
to ani nie, zalezi od casovania..

CL14 su 100% Samsung-B, CL15 moze byt Hynix alebo b-cka, zalezi od rychlosti.. 3600 C15/16 uz urcite budu Samsungy E/D/B... 3200CL15 skor hynixy

RGB maju trosku problem s tym, ze sa mozu horsie taktovat, lebo napajas aj podsvietenie aj RAMky, ale tu sa fakt bavime o 3600+

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: ne 15. říjen 2017, 16:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 28. červenec 2007
Bydliště: Bolatice
Nahoru
Takze treba tyto by mely mit Samsung cipy? https://www.alza.cz/g-skill-16gb-kit-dd ... .htm#popis

A realce OC kolem 4000 CL16 by mohly dat, nebo je to spise utopie?

_________________
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: ne 15. říjen 2017, 17:01 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Brno, Prešov
Nahoru
tie jo
OC pri 1.4V by mohli

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: so 21. říjen 2017, 15:00 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 28. červenec 2007
Bydliště: Bolatice
Nahoru
Okej, tak jsem je vzal a nakonec se to asi dopadne takto:

Obrázek

Neni to standardni XMP profil (ten mel latenci asi 58ns), ale moznosti taktovani jsou u techto pameti opravdu pekne, takze ve vysledku jsem spokojen.

_________________
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: pá 27. říjen 2017, 14:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. listopad 2011
Bydliště: Vsetín
Nahoru
Mám dotaz,vlastním desku z370 Asrock gaming K6,chtěl jsem koupit paměti G.SKILL 16GB KIT DDR4 3600MHz CL16 ,ale na supportu desky je nevidím jako podporované. Dá se tím řídit a opravdu nepojedou,nebo to jen nemají doplněné ? A je 3600MHz zbytečných a mám se kouknout po nějakých 3200 ?

_________________
CPU i5 2500K,MB Asus P8P67 (REV 3.1),RAM 16Gb DDR3,GK MSI GTX970,SSD 320series 80GB,Samsung 840 128GB,Seagate 500GB,Case Corsair CC600T,LCD 27" Iiyama


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: pá 27. říjen 2017, 19:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2003
Bydliště: Fulnek
Nahoru
Flasar napsal:
Mám dotaz,vlastním desku z370 Asrock gaming K6,chtěl jsem koupit paměti G.SKILL 16GB KIT DDR4 3600MHz CL16 ,ale na supportu desky je nevidím jako podporované. Dá se tím řídit a opravdu nepojedou,nebo to jen nemají doplněné ? A je 3600MHz zbytečných a mám se kouknout po nějakých 3200 ?


Ahoj, na stránkách G.Skill tu desku u těch pamětí vidím :zde záložka QVl nebo zde

_________________
CASE/ Corsair Obsidian 800D,ZDROJ/ Corsair RM750i, 750W,CPU/ Intel Core i7 - 8700k@5Ghz 1,27V,MB/ Asus ROG Maximus X Hero, RAM/ G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL14 Trident Z,VGA/ EVGA GeForce GTX 980 Ti ACX 2.0, HDD/ WD Caviar Green WD15EARS 3.5" 1.5TB, Crucial MX300 1TB M.2 2280SS ,DVD/ LG GH22NS SecurDisc černá,WIN/ Win 10 Pro 64bit,REPRO/ Logitech Z-5500 Mouse/ Razer DeathAdder Chroma, CHLAZENÍ/ Watercooled, MONITOR/ Asus ROG SWIFT PG279Q - 27", 165Hz


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: so 28. říjen 2017, 02:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. listopad 2011
Bydliště: Vsetín
Nahoru
Díky, na stránky G. Skillu mě nenapadlo kouknout.

_________________
CPU i5 2500K,MB Asus P8P67 (REV 3.1),RAM 16Gb DDR3,GK MSI GTX970,SSD 320series 80GB,Samsung 840 128GB,Seagate 500GB,Case Corsair CC600T,LCD 27" Iiyama


 Profil  
 Předmět: Re: DDR4 3600 MHZ
PříspěvekZaslal v: so 28. říjen 2017, 14:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2004
Nahoru
U g.skillu je cenovy rozdil mezi 3200 a 3600 cca 1500kc, coz si myslim ze pokud nehonis kdejaky bodik v benchmarcich neni zrovna levne, takze bych sel do levnejsich


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 193 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum