Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je po 20. listopad 2017, 17:59

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: út 26. duben 2016, 18:05 
Nováček
Nováček

Založen: 27. únor 2013
Nahoru
Zdravím Vás, dnes jsem si v krámě koupil 2x4gb DDR4 pameti (hyperx fury 2600mhz) a osadil je do desky ke stejnému kitu ramek. Na poprvé po dvou restartech vše naskočilo a v systému jsem viděl 16gb ram. Pak se mi ale začal pocitat dostavat na modrou obrazovku pokazde s jinou hlaskou a nedostal jsem se ani do winu. Zliusel jsem vsechny sloty a vse jsem projel diagnostikou a oba pary ramek jsou v poradku. Nicmene nefungují když jsou zapojené 4. Jedná se o dual channel. Nejake navrhy? Reset desky nepomohl.

Deska: asrock z170 extreme4+ s i7 6700k.

Diky za rady, už jsem nad tím strávil 2 hodiny bez výsledku.

_________________
Personal only: CPU: Intel Core i7 6700k @4,5ghz RAM: DDR4 24gb 2666mhzGPU: GTX 1080 Gigabyte G1 HDD: Samsung SSD 850 EVO - 500GB MoBo: ASRock Z170 Extreme4PSU: Corsair RMx Series RM750x 750W

Family: i7 930 2,8ghz DDR3 6gb RAM 1333mhz, GTX 1050ti, Gigabyte GA-X58A-DR3


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: st 27. duben 2016, 08:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. prosinec 2011
Nahoru
máš nejnovější bios? Na stránkách asusu je totiž spousta biosů pro tvojí desku upravující kompabilitu RAM, takže pokud nemáš tak updatuj bios. Pak mě ještě napadá jsou ty ramky uplně stejné? časování, latence,...

tady máš ten bios
http://www.asrock.com/mb/Intel/Z170%20E ... ad&os=BIOS

_________________
PC_1: AMD Ryzen 5 1600 ; AMD RX 580 8Gb (Sapphire) ; 8Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 750gb hybrid SSD + 240gb SSD
PC_2: Intel core i5 3570 ; AMD HD 7950 3Gb (Sapphire) ; 2x4Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 120Gb SSD
PC_3: AMD A4 6300 + AMD Radeon HD 8370D ; 4Gb RAM, OCZ FirePower CoreXStream 500W ; 500Gb HDD
NB: Intel core i3 370m ; Nvidia geforce GT 540m ; 750gb hdd ; 4gb RAM
NB: Intel core i7 3632QM ; AMD Radeon HD7670M ; 1tb hdd + 128gb SSD ; 8gb RAM


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: st 27. duben 2016, 13:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. leden 2010
Bydliště: Ostrava TBC - The Black City
Nahoru
Pri 4ks ramek se jeste doporucovalo lehce zvednout napeti na south bridge, ale to bylo na starsich platformach, netusim jak tomu je tedka, ale treba te to muze nekam nasmerovat. Kazdopadne update biosu na posledni verzi je priorita

_________________
CPU: Intel i5-2550K@4,6GHz MB: Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 GPU: MSI GXT 1060 Gaming X @2125/9660
RAM: 4x4gb Corsair Vengeance LP White@1866MHz PSU: Seasonic x-660 Case: Thermaltake V4
CPU cooler: Noctua NH-C12P SE14

>>www.warframe.com<<


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: st 27. duben 2016, 16:18 
Nováček
Nováček

Založen: 27. únor 2013
Nahoru
coyd napsal:
Pri 4ks ramek se jeste doporucovalo lehce zvednout napeti na south bridge, ale to bylo na starsich platformach, netusim jak tomu je tedka, ale treba te to muze nekam nasmerovat. Kazdopadne update biosu na posledni verzi je priorita


Jo, bios mam aktulizovany ale zadny rozdil. Zkousel jsem je zapojit jako single ram (x y y x) ale pak pocitac nejede vubec. Zlousel jsem to jeste projet memtestem a katastrofa. Desitky chyb...

_________________
Personal only: CPU: Intel Core i7 6700k @4,5ghz RAM: DDR4 24gb 2666mhzGPU: GTX 1080 Gigabyte G1 HDD: Samsung SSD 850 EVO - 500GB MoBo: ASRock Z170 Extreme4PSU: Corsair RMx Series RM750x 750W

Family: i7 930 2,8ghz DDR3 6gb RAM 1333mhz, GTX 1050ti, Gigabyte GA-X58A-DR3


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: čt 28. duben 2016, 04:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. srpen 2012
Bydliště: Petřvald
Nahoru
No a nad čím přemýšlíš? Vemu jeden pár projedu memtestem vemu druhej pár projedu memtestem a ten co je vadnej prostě vyreklamuju... Pokud jsou v memtestu chyby tak jsou asi ramky vadne...

_________________
Core i7 6700, Asus B150 Pro Gaming , 32GB DDR4, RX550 4GB, Intel 535 120GB M2 SSD, SSD Samsung 750 EVO 250GB, LCD Dell 29" 2560x1080


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: čt 28. duben 2016, 05:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Z prvniho postu mi prijde, ze uz je samostatne zkousel a funguji.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 12GB RAM, HD3000, 120GB mSata Crucial M4 + HDD 250GB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: čt 28. duben 2016, 06:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. leden 2010
Bydliště: Ostrava TBC - The Black City
Nahoru
Jeste mne napadlo jaky tam mas command rate ? Jeden par jeste nekdy jede na 1T ale u dvou je defacto nutnost 2T

_________________
CPU: Intel i5-2550K@4,6GHz MB: Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 GPU: MSI GXT 1060 Gaming X @2125/9660
RAM: 4x4gb Corsair Vengeance LP White@1866MHz PSU: Seasonic x-660 Case: Thermaltake V4
CPU cooler: Noctua NH-C12P SE14

>>www.warframe.com<<


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: čt 28. duben 2016, 07:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. květen 2007
Bydliště: Havířov/Ostrava/Brno
Nahoru
Ja bych to spise videl na vadnou desku. Jestli otestoval vsechny pameti a je to ok, tak je to proste deskou.

_________________
ASUS Maximus VIII Impact ~ Intel i7 7700k ~ MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1 ~ 2x8GB Kingston 3000MHz CL15 ~ Corsair H100i ~ Corsair SF600W ~ Fractal Design Core 500 ~ BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: čt 28. duben 2016, 07:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Uherský Brod
Nahoru
coyd napsal:
Jeste mne napadlo jaky tam mas command rate ? Jeden par jeste nekdy jede na 1T ale u dvou je defacto nutnost 2T

2T nutnost neni, ale horsi oc ram se projevilo i me. 2x4GB mi dokazalo jet 1800 cl10 na 1.5V pri 4X4GB uz bylo nutne zvednout napeti na 1.65V kompromis byl 1600 cl9 pri 1.5V. Tim chci rict, ze si s tim bude muset asi pohrat, pokud teda neni chyba v ram.

E// Ale 2T sem nastavovat nemusel, naopak sem ho musel snizit na 1, protoze deska si to sama zmenila na 2T.


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: čt 28. duben 2016, 07:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. prosinec 2011
Nahoru
Já bych zkusil zapojti jeden pár a opsat si z biosu nastavení, potom zapojit druhej pár a zase zapsat nastavení. podle mého mají ty ramky i když jsou stejný rozdílný časování, latence,.... možná i napájení a bios to třeba nedokáže automaticky nastavit

_________________
PC_1: AMD Ryzen 5 1600 ; AMD RX 580 8Gb (Sapphire) ; 8Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 750gb hybrid SSD + 240gb SSD
PC_2: Intel core i5 3570 ; AMD HD 7950 3Gb (Sapphire) ; 2x4Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 120Gb SSD
PC_3: AMD A4 6300 + AMD Radeon HD 8370D ; 4Gb RAM, OCZ FirePower CoreXStream 500W ; 500Gb HDD
NB: Intel core i3 370m ; Nvidia geforce GT 540m ; 750gb hdd ; 4gb RAM
NB: Intel core i7 3632QM ; AMD Radeon HD7670M ; 1tb hdd + 128gb SSD ; 8gb RAM


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: čt 28. duben 2016, 07:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Funguji dohromady 2 moduly z ruznych kitu? Aby to nebyla proste nekompatibilita, vyrobce napr. i pres stejne oznaceni zacne osazovat jine cipy.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 12GB RAM, HD3000, 120GB mSata Crucial M4 + HDD 250GB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: čt 28. duben 2016, 10:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. únor 2016
Nahoru
Nastavil bych horší časování a nejnižší možnou frekvenci a otestoval v tom. Pokud to ani tak nepojede, jde o nekompatibilitu a budeš je asi muset rozprodat a koupit nový 16GB kit.

_________________
i7-7700K@5.0GHz, Corsair H75 AIO, GIGABYTE Z270N-WIFI ITX, Kingston HyperX Predator 32GB DDR4/3000, ZOTAC GeForce GTX 1080 Mini, SSD M.2 1TB Samsung 960 EVO, Corsair RM650x, Cooltek U2+custom window ITX alu case, 34" LED Samsung S34E790C-UWQ 3440x1440


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: čt 28. duben 2016, 12:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. leden 2010
Bydliště: Ostrava TBC - The Black City
Nahoru
Jinak ty ramky mas nactene pres xmp profil ? Zkusil bych rucni nastaveni a u vsech natvrdo napsal hodnoty udavane vyrobcem. Holt ty 4 moduly jsou nekdy loterie. Ja mel ale stesti, druhy 2x4GB kit jsem kupoval az po vic jak roce po tom prvnim a slape to v poho

_________________
CPU: Intel i5-2550K@4,6GHz MB: Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 GPU: MSI GXT 1060 Gaming X @2125/9660
RAM: 4x4gb Corsair Vengeance LP White@1866MHz PSU: Seasonic x-660 Case: Thermaltake V4
CPU cooler: Noctua NH-C12P SE14

>>www.warframe.com<<


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: čt 28. duben 2016, 21:49 
Nováček
Nováček

Založen: 27. únor 2013
Nahoru
Časovani a frekvence jsem dal dle nejslabsiho kusu, memtestem jsem to projel jako první a vše bylo v pořádku (když jsem jej dělal u každeho kitu zvlast). Bios jsem taky flashnul a XMP bylo zapnuté. Memtest při obou ramkach vyhazoval desitky chyb už po 3 minutach. Pes byl zakopaný jinde. Faktura resp. objednavka neseděla s tím co jsem dostal do ruky - sedel vyrobce, design, kapacita tak jsem si toho nevšiml. Nicmene šlo o nepodporovane ram rozdíl byl v podstatě jen v posledních 3 pismenech/čisel daneho typu. Vyřešeno výměnou na místě v obchodě zrovna za 2x8gb kit a vše funguje jak má. I tak díky za vaše reakce, třeba to někomu pomůže a podíva se pořádně co objednává/přebírá. Starší DDR3 snesly skoro všechno...

_________________
Personal only: CPU: Intel Core i7 6700k @4,5ghz RAM: DDR4 24gb 2666mhzGPU: GTX 1080 Gigabyte G1 HDD: Samsung SSD 850 EVO - 500GB MoBo: ASRock Z170 Extreme4PSU: Corsair RMx Series RM750x 750W

Family: i7 930 2,8ghz DDR3 6gb RAM 1333mhz, GTX 1050ti, Gigabyte GA-X58A-DR3


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: pá 29. duben 2016, 05:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. květen 2007
Bydliště: Havířov/Ostrava/Brno
Nahoru
Takze jiny typ.. v parametrech byl jaky rozdil?

_________________
ASUS Maximus VIII Impact ~ Intel i7 7700k ~ MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1 ~ 2x8GB Kingston 3000MHz CL15 ~ Corsair H100i ~ Corsair SF600W ~ Fractal Design Core 500 ~ BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: st 15. červen 2016, 09:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. březen 2006
Nahoru
No mám ted stejný případ jako FajouSeek stím že opravdu mám dva stejné páry Corsair Vengeance Green 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL 9 CMZ8GX3M2A1600C9G na desce SABERTOOTH Z77 s nejnovějším biosem 2104. Při xmp profilu 9-9-9-24 1,35 - 1,5v 1600MHz 4 ramky neprojdou Memtestem86+. Nejprve jsem si myslel že odešel jeden modul, ale při testování každé zvlašt ve svém slotě byl Memtest86+ ok na 3pass, ještě tedy vyzkouším v párech jak na tom jsou. Ale příjde mi to zbytečné když jsou již otestovaný každá zvlášť. A jsem ted i bez OC procesoru.

Jinak jsem na to přišel až po roce kdy se vše tvařilo v pořádku vše fungovalo :D a nová reinstalace W7 mi háže bsod ntoskrnl.exe výceméně při zátěži hlavně The Division :( a zase před reinstalem w7 vše fungovalo i The Division. Prostě to nějak přestávám chápat :?

_________________
CPU:i7 6700K@4,6+Aquaduct 720 XT Mark V Ceramic MB:Asus MAXIMUS VIII FORMULA RAM:G.Skill RAM 2x8GB DDR4 3200 15-15-15-35, TridentZ Red Series GK:Asus STRIX-GTX1070-O8G-GAMING OS HDD:Intel SSD 750 PCIe - 400GB SSDPEDMW400G4R5 HDD:SSD SanDisk 480GB, SSD OCZ vertex 4 2x256GB raid0, Seagate 4x3TB raid10 Zdroj:Antec HCP PLATINUM 850W Case:Zalman GS1200 LCD:ASUS 27 "LCD VG278HE 144Hz 2ms


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: st 15. červen 2016, 15:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
nejjednodusi reseni by byl nakup 2x8GB, jestli chces 16...

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: st 15. červen 2016, 21:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. březen 2006
Nahoru
jako řešení by to bylo, ale v době když jsem kupoval první par byla cena o 100% levnější než když jsem šel koupit druhy par o ceně 16gb se nedalo ani přemyšlet :-D

tak zrejmě asi již vím čím to bylo jelikož jsem před instalací dal bios do default nastavení a OC neřešil. Po nahratí OC profilu a porovnání položek jsem zjistil, že mám na ram nastaveno 1,5v + ještě nějaké položky ohledně Dram power phaze control - optimal atd. memtestem paměti prošly a udělal jsem defragmentaci disku kde mám hry a zatím bez BSOD jen the division občas spadne bez jakéhokoli erroru hlašky ani v Prohlížeči událostí o tom není ani zmínka :evil: tak nevím kde zase Urbi udělal chybu :!:

_________________
CPU:i7 6700K@4,6+Aquaduct 720 XT Mark V Ceramic MB:Asus MAXIMUS VIII FORMULA RAM:G.Skill RAM 2x8GB DDR4 3200 15-15-15-35, TridentZ Red Series GK:Asus STRIX-GTX1070-O8G-GAMING OS HDD:Intel SSD 750 PCIe - 400GB SSDPEDMW400G4R5 HDD:SSD SanDisk 480GB, SSD OCZ vertex 4 2x256GB raid0, Seagate 4x3TB raid10 Zdroj:Antec HCP PLATINUM 850W Case:Zalman GS1200 LCD:ASUS 27 "LCD VG278HE 144Hz 2ms


 Profil  
 Předmět: Re: 2 ramky ano, 4 nikoliv
PříspěvekZaslal v: po 18. červenec 2016, 19:42 
Nováček
Nováček

Založen: 28. květen 2016
Nahoru
deska


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 19 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum